PDA

View Full Version : מעשה טיפשי ואחריו שאלה


aflalo
22-03-08, 19:23
כפי שפירסמתי כבר בעבר קיימת ברכבי הצנוע נזילת מים מבלוק המנוע, משהו שלוקח בדיוק דקה לתקן ואני בדרך לשמשון עוד השבוע .
אך היום כמו שאני משער ששמתם לב היה יום יפה והשמש ובעקבותיו אני וארוסתי שעטנו אל הים אך לא לפני שבודקים מים ושמן.
כמובן שהיה צורך להוסיף מעט מים , מניעים ונוסעים.
לפני שמניעים בדרך חזרה אני שוב בודק מים ולהפתתעתי הרבה ( הצטפו לכך מעט מכות על הראש ) לא סגרתי את מכסה המים !
כן ,אנייודע שכרגע הינכם רותחים מול מסך המחשב אך גלו חמלה , אני מתחתן וראשי עסוק מעט .
בכל אופן כל הנסיעה הלוך וחזור (בהלוך עם מזגן ובחזור בלי ) מד הטמ"פ לא עבר את החצי ואולי מעט עד לקו הראשון אחריו .

כשהגעתי הביתה והחנתי את הרכב דוממתי את המנוע ולפתע פרק הרדיאטור כל עול ושפך מים החוצה , שנראו ירוקים (למרות שהוחלפו לפאראפלו כחול ).

עכשיו 3 שאלות :
1. האם יכול להיות שנגרם נזק ?
2. מהם לעזאזל המים הירוקים האלו ?
3. אפשר להשיג פקק כזה ? ומהי עלותו ?

תודה ושבוע טוב,

gsk
22-03-08, 19:51
1. האם יכול להיות שנגרם נזק ?
2. מהם לעזאזל המים הירוקים האלו ?
3. אפשר להשיג פקק כזה ? ומהי עלותו ?

תודה ושבוע טוב,

1. בהנחה שמד הטמפ' שלך תקין אז אני לא חושב שנגרם נזק
2. צבעו של פארפלו מהול הוא כחול/ ירוק ,תלוי באיזו תאורה מסתכלים.
3. תרים טלפון למ.י.ר. חלפים בת"א ושאל אותם כמה עולה (פקק למיכל עיבוי). אח"כ ברר ממוסך מורשה הקרוב למקום מגוריך אם הם יכולים להזמין וכמה יגבו ממך. אופציות נוספות - פירוקיות.

raanan_t
22-03-08, 19:59
3. אני מעריך סביב ה-30 ש"ח.

לעניות דעתי כל מוסך מורשה מחזיק מלאי זמין של החלק.
השאלה היא כמה גובים "פירוק + הרכבה" של מכסה מיכל העיבוי :D

gsk
22-03-08, 20:07
3. אני מעריך סביב ה-30 ש"ח.

:D

אני מהמר על יותר מ- 30. לפעמים חלקים שלא אמורים להחליף (כי הם לא מתבלים) מתומחרים בצורה שערורייתית.

למשל: לתורך ניקוי בית מצערת (כולל פירוקו) רכשתי אטם חדש מגומי (בספר היינס אמרו שחייבים להחליף). במ.י.ר. חלפים גבו ממני 60 ש"ח על חתיכת גומי שנראית פחות או יותר כמו גומייה להחזקת גליל נייר. בדיעבד, למרות מה שהיה כתוב בספר היינס, נראה שהגומי הישנה הייתה שמישה לחלוטין גם אחרי הפירוק.

Tzvika 16V
22-03-08, 20:27
פקק למיכל עיבוי עולה במרכזי 90 שקל. אני החלפתי אצלי אז תכין כסף. אגב הפקק במולטיפלה זהה 1 ל1 והם לוקחים עליו 98 שזה כבר הצחיק אותי.
אני לא חושב שנגרם לך נזק כל עוד החום של המנוע היה בסדר. בכל מקרה המלצתי סע למוסך ותסדר את כל הבעיות שיש לך ברכב ושיהיה לך ראש שקט.
ולדעתי המים נראו ירוקים או בגלל התאורה או שהם פשוט קצת מלוכלכים שלכלוך שהיה לך במערכת קירור או מחלודה.

raanan_t
22-03-08, 20:32
פונטו דור ראשון, חליפי עלה לי 25 ש"ח, אי-שם בנבכי ת"א.
פונטו דור ראשון, במורשה (אולי חליפי?), למיטב זכרוני מחיר די דומה.

עריכה:
עכשיו קראתי את הודעתו של צביקה, 90 ש"ח זה הזוי לגמרי.

aflalo
24-03-08, 19:24
חברים פקק ניקנה ועלותו 20 ש"ח

Tzvika 16V
24-03-08, 23:24
חברים פקק ניקנה ועלותו 20 ש"ח

מאיפה קנית?
זה תחליפי?

aflalo
25-03-08, 19:47
כעיקרון כן זה תחליפי אבל פריד במוסך אמר לי שזה פקק מצויין ואין איתו בעיה .
קניתי אותו בחנות שקראת "יוספי חלקי חילוף " בקרית גת,
אגב פרט לזה יש לו המון חלקי חילוף ואפילו מקוריים במחירים מצחיקים

Tzvika 16V
25-03-08, 20:26
טוב לדעת. האמת זה ידוע שבמרכזי שוחטים על כל שטות.