View Full Version : בעיה של גמגומים במנוע אחרי ניקוי
Tzvika 16V
17-03-08, 20:37
היום פירקתי את הקופסא של הפילטר מהראש מנוע כדי לנקות מתחתיה כי פשוט היה שם מלא שמן ופיח וממש דוחה. אחרי שפירקתי את הקופסא ניתקתי גם את הכבלי הצתה מהפלגים. מהרגע שהרכבתי הכל והנעתי הרכב החל לגמגמם וכמעט להיכבות וממש להריח מדלק.
מישהו יודע מה הבעיה יכול להיות שהרכבתי את הכבלי הצתה לא טוב?
בנוסך עשיתי היום ניקוי לבית המצערת מסתבר שזה לא כל-כך מסובך כמו בHGT אלא רק מוציאים את צינור האוויר מהצד ויש גישה מאוד. אני סתם התחלה פירקתי את הקונקטורים ופירקתי חצי מנוע כשהסתבר שלא היה צורך. השאלה שלי האם בית המצערת הוא חשמלי? ז"א אחרי ניתוק של הקונקטורים יש צרוך בכיול\כיוון?
בהתלחה עוד חשבתי ששמתי יותר מדי ספריי קרבורטורים אבל אחרי שקראתי בכמה פורומים שמומלץ לשים בנדיבות כאשר הרכב מונע ובסל"ד די גבוהה כדי שהמצערת תפתח ולהתיז פנימה אז החששות שלי נרגעו.
מישהו יכול להצביע מאיפה הגיע לי הבלאגן הזה? מהבית מצערת? מניתוק הקונקטורים או מהפלאגים?
האם הגמגומים ממשיכים אחרי שהמנוע "שרף " את כל הספרי קרבורטורים ??
עמית
האם המנוע מרגיש כאילו הוא עובד על שלושה צילנדרים - רעש כמו של טרקטור, מאיץ גרוע ?
האם לפחות רשמת את סדר חוטי ההצתה והיחזרת אותם לפי הסדר הנכון ?
אם אתה לא בטוח בעניין והאוטו מגמגם - סע בדחיפות למוסך כדי שלא יגרם נזק.
נ.ב.: אם ראש המנוע מלוכלך תבדוק שנשם המנוע לא סדוק.
Tzvika 16V
17-03-08, 22:44
יש לי בריחת ניצוץ. אחד מכבלי ההצתה לא ישב טוב כנראה שפין הראש שלו שמתלבש על הפלאג התעקם כשלחצתי אותו למטה. ניסיתי למשוך את החוט החוצה והחוט הכי שמאלי פשוט נקרע. שמתי לב שבפנים אין מוליך מתכתי אלא מפחם ככה שחייבים חוט חדש אני לא יכול לשבצר אותו זמנית עד המוסך.
מחר אני אגרור את הרכב למרכזי כדי שיחליפו לי חוטי הצתה.
מישהו יודע כמה אמור לעלות הסיפור?
יש לי בריחת ניצוץ. אחד מכבלי ההצתה לא ישב טוב כנראה שפין הראש שלו שמתלבש על הפלאג התעקם כשלחצתי אותו למטה. ניסיתי למשוך את החוט החוצה והחוט הכי שמאלי פשוט נקרע. שמתי לב שבפנים אין מוליך מתכתי אלא מפחם ככה שחייבים חוט חדש אני לא יכול לשבצר אותו זמנית עד המוסך.
מחר אני אגרור את הרכב למרכזי כדי שיחליפו לי חוטי הצתה.
מישהו יודע כמה אמור לעלות הסיפור?
אם כבר פירקת והרכבת אז עדיף שתרכוש חוטי הצתה ותתקין לבד. עלות חוטי הצתה מקוריים למנוע 16v קצת פחות מ-300 ש"ח. נסה אולי להשיג חוטים של בירו בטח יותר בזול.
Tzvika 16V
18-03-08, 12:10
אגב זה מה שעשיתי היום בבוקר עוד לפני שקראתי את התגובה שלך וזה הדבר הנכון, אני שמח שיש מישהו שחושב כמוני. פתר את כל הבעיות וגם מעבר לזה.
אגב העלות של החוטים המקוריים בכמה מקומות בדקתי היא 491 שקל ללא מע"מ.
עשיתי פרויקט על הרכב פתחתי שירשור חדש אתם מוזמנים להתרשם.
היום פירקתי את הקופסא של הפילטר מהראש מנוע כדי לנקות מתחתיה כי פשוט היה שם מלא שמן ופיח וממש דוחה. אחרי שפירקתי את הקופסא ניתקתי גם את הכבלי הצתה מהפלגים. מהרגע שהרכבתי הכל והנעתי הרכב החל לגמגמם וכמעט להיכבות וממש להריח מדלק.
מישהו יודע מה הבעיה יכול להיות שהרכבתי את הכבלי הצתה לא טוב?
בנוסך עשיתי היום ניקוי לבית המצערת מסתבר שזה לא כל-כך מסובך כמו בHGT אלא רק מוציאים את צינור האוויר מהצד ויש גישה מאוד. אני סתם התחלה פירקתי את הקונקטורים ופירקתי חצי מנוע כשהסתבר שלא היה צורך. השאלה שלי האם בית המצערת הוא חשמלי? ז"א אחרי ניתוק של הקונקטורים יש צרוך בכיול\כיוון?
בהתלחה עוד חשבתי ששמתי יותר מדי ספריי קרבורטורים אבל אחרי שקראתי בכמה פורומים שמומלץ לשים בנדיבות כאשר הרכב מונע ובסל"ד די גבוהה כדי שהמצערת תפתח ולהתיז פנימה אז החששות שלי נרגעו.
מישהו יכול להצביע מאיפה הגיע לי הבלאגן הזה? מהבית מצערת? מניתוק הקונקטורים או מהפלאגים?
יש בית מצערת בפונטו 8V וכיצד ניתן לבצע לבד נראה כאן שזה לא מסובך
צביקה
האם ניתן לקבל ממך את החוטים הישנים?
אני מבין שאחד קרוע - כנראה שהשאר תקינים
אני חושד בשלי ורציתי לנסות לפני שאני מחליף
תודה
אגב העלות של החוטים המקוריים בכמה מקומות בדקתי היא 491 שקל ללא מע"מ.
.
טעות, הותקן לי סט חוטי הצתה 16V ספייס לא מזמן:
אם אמרת 491, אז זה כולל מע"מ+עבודה.. ולא ללא מעמ
עלות החוטים ללא מע"מ - 325 ש"ח. + 100 שקל עבודה זה 425.
מע"מ סופי 491 שקל.
לפי החשבונית שלי לפחות.
Tzvika 16V
19-03-08, 09:35
טעות, הותקן לי סט חוטי הצתה 16V ספייס לא מזמן:
אם אמרת 491, אז זה כולל מע"מ+עבודה.. ולא ללא מעמ
עלות החוטים ללא מע"מ - 325 ש"ח. + 100 שקל עבודה זה 425.
מע"מ סופי 491 שקל.
לפי החשבונית שלי לפחות.
יש גם ביותר זול. חוט לא מקורי. הציעו לי 2 סוגים של חוטים תחליפיים אחד תוצרת הארץ והשני תוצרת איטליה אבל החלטתי שאני רוצה רק מקורי בגלל שיש שם ממש רע לחוטים התחליפים. בדקתי ב2 חנויות מורשות פיאט שניהם רצו 491. וגם במוסך המרכזי אמרו לי שהחלק עולה 535 ללא עבודה וללא מע"מ וזה הגיוני כי הם תמיד לוקחים 10 אחוז יותר.
החלפת את החוטים במוסך מורשה של פיאט?
ול-mgoldst החוטים כבר בפח אין לי מה לעשות איתם.ואני לא מאמין שהם היו עוזרים לך כי מצבם לא היה להיט.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.