התחבר

View Full Version : זה למה אני שונא משטרה!

ori
14-03-08, 03:03
כי במקום לעסוק בשיטור תראו מה קורה:

אני חוזר מכפר סבא מפאב, לעיר שלי רמת השרון עם עוד 2 חברה באונו החביבה שלי.
השעה בערך 2:00 בלילה.
עוצר ליד דירה של חבר, וחוסם את השער של הכניסה לחנייה, מחכה שהחבר ירד, ורואה אוטו מתקרב.
אני נוסע 2 מטר קדימה במחשבה שהאוטו רוצה להכנס לחנייה.
מהחלון אני רואה שהבחרו מהרכב צועק משהו, אני פותח ואני שומע "כבה את האוטו"
אני מבין שאלה סמויים. שוב צועק כבה את האוטו ויוצא ממנו.
כיביתי.
הוא צועק כמה דברים כמו שים את היידים במקום שאוכל לראות אותם בלה בלה בלה בלה בלה....
אני לא מתרגש יותר מידיי והוא ישר שואל יש משהו שלא צריך להיות באוטו.
אני עונה לו בשקט: "לא, מה צריך להיות באוטו?"
"איפה אתם גרים?" "אני גר כאן ב*****, שוב, למה?"
השוטר: "אני יכול לבדוק לך את האוטו?"
אני: "יש לך צו?"
השוטר: "לא, אבל אפשר לבקש ממך לבדוק את האוטו?"
אני: "אמממ כן אפשר, איפה תרצה לבדוק?"
השוטר: "צא בבקשה מהאוטו"
כמובן יצאתי כי לא רציתי לעקב את 2 החברים.
שאלתי אותו אם יש סיבה לצעקות שלו, כמובן שהוא ענה שהוא ראה שאני הולך לברוח... זוכרים שאמרתי שנסעתי 2 מטר קדימה בשביל לתת לו להכנס לחנייה כפי שחשבתי?
בכל מקרה, הוא החל לבדוק את האוטו ואז קלטתי שהוא מתחיל לבדוק בלי שאני רואה, צעקתי לו שיעצור כי אני רוצה לראות מה הוא עושה, הוא נבהל לרגע ואמר מה קרה למה? אמרתי לו שאין לו צו ואני רוצה לראות מה הוא בודק שהכל במקום. ולא נעלם או מופיע משהו חדש.
כמובן שהשוטר הזה "יובל" היה בסדר עוד לא חצוף לא כלום.
השני היה חוצפן ברמה שאי אפשר לתאר. שאלת אותו אם החבר שהם בדקו (וכמובן לא מצאו כלום) יכול לעלות לביתו והוא ענה לי "אני לא חושב שאתה מבין איפה אתה נמצא, אתה בחקירה משטרתית".
אני: "צא מהסרט אני באמצע הרחוב ואתה כרגע מעקב אותי ללא צו"
השוטר: "אני לא צריך צו בשביל לבדוק אוטו"
"אני: "כן אתה כן תודה רבה אני יודע את חוקי מדינת ישראל".
כמובן שהוא מלמל משהו בדרך ואז ביקש תעודות זהות.
בקיצר אחרי ששיגעו לי את המוח עוד 10 דקות הם החליטו לעזוב אותי כי הבינו שאין לי סמים באוטו, הם איבחנו שאני לא ערבי מהשטחים וכדומה.

בקיצר, אם חברים שלי לא היו איתי באוטו הייתי מסרב לבדיקה באוטו והייתי נוסע איתם לתחנה רק בשביל להוכיח שהם סתם טמבלים.
זה בערך פעם רביעית שזה קורה לי בחיים ונמאס לי.

אני זוכר את השמות של השוטרים
1) איתן לוי
השני יובל משהו....
שניהם מפי גלילות.
עכשיו אני רוצה לדעת, כי כבר נמאס לי משטויות כאלה ושמעקבים אותי באמצע הלילה לחארטות ומתייחסים אליי כמו פושע.

האם יש משהו שאני יכול לעשות? להתלונן? וכדומה?
מיילא הייתי נוסע מהר או משהו.
אבל לא
הם סתם נסעו החלו לצעוק וכדומה.
מדינת משטרה.

stio
14-03-08, 07:50
במקרה הזה השוטרים עשו את העבודה שלהם, אין לך על מה להתלונן. במידה ויש לך על הרכב מדבקות או תוספות "ערסיות" למיניהם, יכול להיות בסיכוי גבוה שדווקא זה מה שמשך את תשומת ליבם.

זה שהשוטר חוצפן זה לא חדש, רובם כאלה.

ori
14-03-08, 09:39
תאמת האונו שלי נראית מבחוץ לא ערסית אבל דנדשה, מבפנים היא יכולה להרעיש והכל אבל לא הפעלתי את המוזיקה.
בקיצר חארות.

צביקוש23
14-03-08, 09:45
כאחד שהיה בעולם המשטרתי בעברו .. השוטרים בהחלט טעו בשיקול הדעת ופעלו בניגוד לחוקים ולהוראות .
קודם כל שוטר (סמוי או לא סמוי) מחוייב להזדהות על ידי הצגת תעודת שוטר (נכון עוד לא נולד שוטר שמבצע את הפעולה הפשוטה הזאת.. אבל זה הוראה חד משמעית והם מחוייבים לה).
דבר שני לחיפוש באוטו חייבת להיות עילה מוצדקת והשוטר שמבצע חיפוש ברכב חייב להסביר לך את העילה בגינה הוא דורש לבצע חיפוש ברכב לפני שהוא מצבע אותה. ואם הוא לא עשה כך הוא עבר על הנהלים.
שוטר (ושוב סמוי או לא סמוי) לא יכול לדבר אל אזרח איך שבו לו ועל פי מה שתיארת מהרגע שהבחינו בך ועד שפנו אליך ואיך שפנו אליך הם בהחלט פעלו בניגוד לכל הנהלים של פניה לחשוד וכ"ו.

בקיצור עצה שלי אלייך , פנה למח"ש , ספק להם את כל הפרטים (מיקום מדוייק שבו אירע האירוע הנ"ל, מספר הרכב שבו הגיעו השוטרים , שמות השוטרים, פרט את השתלשלות האירוע ככל שתוכל)
ואני מבטיח לך שמח"ש יבדקו את הענין ולפי דעתי השוטרים יצאו את עצמם בבעיה רצינית.

בכל אופן אני פונה לכל חברי המועדון,
שימו לב
שוטר עוצר אותכם?
קודם כל וודאו שלשוטר יש כובע משטרתי על הראש (זה אולי נשמע מצחיק אבל על פי החוק במדינת ישראל במידה והשוטר לא לובש כובע אין לו סמכות ואינו נחשב לשוטר.. הענין נבדק וגם בזמנו בית המשפט קבע את זה)
בקשו לראות תעודת שוטר , אל תתבישו ואל תתבלבלו. השוטר מחוייב להזדהות בפנים על ידי הצגת תעודה.
במידה ואתם מקבלים דו"ח , אל תאמרו שום דבר מיותר, אל תתוכחו וכמובן אל תתחצפו, השוטר ירשום כל דבר בדברי הנהג וזה עלול לשמש נגדכם במידה ותבקשו להישפט.
לכן עדיף לא לומר שום דבר מעבר למה שצריך.
עצרו אותכם על מהירות על ידי אקדח מהירות? בקשו לראות טופס בדיקת כיול האקדח .. במידה ואין בקשו להישפט .
קיבלתם דו"ח הביתה ממצלמת מהירות קבועה ? אל תמהרו לשלם את הדו"ח. ברוב המקרים לא מגיעה לביתכם התמונה . בקשו ועמדו על כך שישלחו לכם הביתה את צילום המצלמה שעל פיה קיבלתם את הדו"ח.. במידה ובצילום מופיע עוד רכב בנוסף אליכם ... הדו"ח אינו חוקי בקשו להישפט וקחו עורך דין טוב. אתם תצאו זכאים ב 100 אחוז.

בהצלחה.
במקרה הזה השוטרים עשו את העבודה שלהם, אין לך על מה להתלונן. במידה ויש לך על הרכב מדבקות או תוספות "ערסיות" למיניהם, יכול להיות בסיכוי גבוה שדווקא זה מה שמשך את תשומת ליבם.

ניר בן טובים
14-03-08, 11:25
גיא, אתה שוכח דבר אחד. השוטרים [לא כולם, אבל חלק גדול] הם לא פחות ערסים מאותם אלו שהם עוצרים. הכרתי כמה סמוים ממסובים שנוהגים בהונדה סיוויק עם 700 מדבקות, אגזוז בגודל פח-אשפה וכנף שאפשר להניח עליה פסלי נוי.

זה לא שהם לא עושים את העבודה [בעצם גם על זה אפשר להתווכח] אבל יש דרך לעשות את הדברים. והשוטרים פה בארץ מתנהגים כמו ניאנדרטלים.

צביקוש23
14-03-08, 13:01
אגב מקרה קרה לי בשבת האחרונה

שבת שעברה הייתי בזכרון יעקב עם ידידה.
בסביבות השעה 16:00 כשעמדנו לחזור למרכז נכנסתי לתדלק ולהתרענן בתחנת דלק שעל כביש 4 ממול זכרון יעקב.
לאחר שתדיקלתי את רכבי , נכנסתי לקיוסק בתחנה לקנות שתיה, חזרתי לרכב ואז נכנס לתחנה ניידת של עמותת "אור ירוק" משטרת תנועה.
בניידת היו מתנדב ית"מ (יחידת התנועה של המשמר האזרחי) מתנדב של מתמי"ד מג"ב (מתמי"ד= מתנדבים במדים) וקצין משטרה בדרגת פקד.
מתנדב הית"מ ניגש אליי ובלי שאפילו אמר שלום , או בכלל בלי שדיבר הנימוס פנה אלי וישר אמר לי כך " אתה לא יכול לנסוע מכאן אלא אם כן אתה מוריד את הווילונות מחלון הנהג ומחלון הנוסע שליד הנג אחרת אניי עושה לך הורדה מהכביש".
אמרתי לו שאני במקרה לגמרי קצת מכיר את החוקים ויודע מה אוסר ומה מותר , ובמקרה הווילון קשור (כלומר לא מסתיר את החלון בכלל) ובכלל הסברתי לו שבוחן תנועה של המשטרה אישר לי לנסוע עם ווילון קדמי רק כשהוא מקופל וקשור.
ענה לי המתנדב " אתה אולי לא הבנת, חבל לך להתעקש עדיף לך להוריד את הווילון מאשר שנסתבך כולנו עכשיו וחבל"
עניתי למתנדב שאין לי שום כוונה לפרק את הווילון ואמרתי לו שמומלץ לו לדבר אליי בנימוס ולחזור לניידת לשים כובע משטרתי על הראש (הוא היה ללא כובע משטרתי) אחרת איני מכיר בו או בסמכות שלו.
הוא קצת נבהל התחיל לגמגם ואז אמר לי "גם אין לי תג שם על החולצה אז מה...?"
לאחר מכן הוא לקח את ביקש את רשיון הנהיגה שלי אז אמרתי לו כך :"אין לי כל בעיה לתת לך את רשיון הנהיגה שלי רק ששנינו יודעים שכל עוד הרכב לא מונע ואיני נוסע אתה לא יכוללרשום לי שום דו"ח אז קח את הרשיון ותהנה לך"
הוא לא התבלבל וענה לי כך: אתה אכן צודק ובאמת אני לא יכול לרשום לך דו"ח כל עוד הרכב לא מונע אבל אני אקח את הפרטים שלך וארשום אותם על דף "(זה תרגיל ידוע שכל שוטר אוהב לעשות לכן ממש לא התרגשתי)
אמרתי לו שירשום מה שמתחשק לו.
אכן הוא רשם את פרטיי ,(אגב כל מהלך האירוע הקצין לא התערב ובזמן שהמתנדב היה בניידת ולקח את הפרטים שלי ניגש אלי המתנדב מתמי"ד מג"ב (מתנדב במדי מג"ב) שהתגלה כבחור חביב ביותר ואמר לי שהמתנדב הזה פשוט לא נורמלי וכל משמרת הוא מחפש נהגים סתם והוסיף שרק בגלל שהמתנדב הזה ממש סתם מחפש לריב איתי הוא פשוט הולך הביתה עכשיו ועוזב משמרת.

בקיצור המתנדב שרשם את הפרטים שלי חזר אלי עם רשיון הנהיגה שלי ואמר לי שהוא לא יזוז אפילו עד הערב רק כדי לחכות שאני אתניע והוא יוכל לרשום לי דוח.ה
החלטתי לשחק איתו משחק ולכן
אמרתי לו אין בעיה אני אשאר כאן בכיף יש פה נוף נהדר למה לא.

לאחר חמש דקות של המתנה המתנדב כנראה הבין שיש לו עסק עם בן אדם לא פראיר בכלל והוא פשוט עזב את תחנת הדלק וברח ממש כך.

האמת יכולתי ללכת למח"ש ולרדוף את המתנדב הזה אבל פשוט חבל על המאמץ שלי , הוא פשוט לא שווה את זה.

גיא, אתה שוכח דבר אחד. השוטרים [לא כולם, אבל חלק גדול] הם לא פחות ערסים מאותם אלו שהם עוצרים. הכרתי כמה סמוים ממסובים שנוהגים בהונדה סיוויק עם 700 מדבקות, אגזוז בגודל פח-אשפה וכנף שאפשר להניח עליה פסלי נוי.

זה לא שהם לא עושים את העבודה [בעצם גם על זה אפשר להתווכח] אבל יש דרך לעשות את הדברים. והשוטרים פה בארץ מתנהגים כמו ניאנדרטלים.

stio
14-03-08, 14:30
קודם כל תודה על התיקון והמידע בנושא, כנראה שאני לא מכיר את החוק מספיק טוב. אני אף פעם לא הייתי בסיטאוציה כזאת, וחוץ מפעם אחת שעצרו אותי לביקורת רישיונות ולא מצאו כלום, לא היה לי "תקל" עם שוטרים.

ori
14-03-08, 17:06
קודם כל צביקה תודה רבה לך על המיידע.
כמובן שאני רוצה לקחת צעד כי זאת אינה הפעם הראשונה ששוטרים מטרידים אותי ובאותו סגנון:
פעם אחת הם עקבו אחרי (כמובן ששמתי לב מהרגע הראשון) במשך 20 דקות ואז רק החליטו לעצור אותי.
פעם אחת השוטרים עברו רמזור אדום בשביל לעצור אותי. פעם אחת סתם עצרו אותי שישבתי באוטו.
פעם אחת שירדתי להוציא משהו מהבגז' התחילו לתחקר אותי, פעם אחת שעצרתי בקיוסק וחזרתי לאוטו ראיתי אותם בוחנים את האוטו שלי.
והפעם הזאת שברה אותי
וכל אלה לא היו חלק מבדיקת רשיונות...
ואני לא חושב שאני צריך להיות מוטרד כל פעם מחדש.

בקיצור אני קצת נרתע מלעשות מהלך.

רק שאני לא זוכר באיזה אוטו הם הגיעו, אני חושב שזאת הייתה סקודה אוקטביה.
ואין לי את מספר הרכב שלהם.
מה שיש יל זה שם מדוייק של אחד מהם, שם פרטי של השני, ומאיזה תחנה הם הגיעו.

אתה מייעץ ללכת להתלונן עם הפרטים הללו?

assaf HGT
14-03-08, 17:26
בתור מי שהיה בלש בצבא ועבד עם המון בלשים בכל הארץ, אני יודע שכמו בכל מקום ובכל מקצוע יש אנשים יותר טובים ויש פחות.
כשבלש במיוחד אם הוא על מדים אזרחיים חייב ועם דגש על חייב שמשום מה לא עובד פה, להראות לך תעודת שוטר וזה ברגע שהוא פונה אליך. לא ידוע לי שהוא חייב במקרים כאלה לשים מה שנקרא כובע זיהוי על הראש, זה רק במידה שהוא לא יכול באותו רגע להראות לך תעודת שוטר וזה תחשבו לבד מתי קורה.
זה שהוא התחצף אליך ודיבר לא יפה זה אמנם חוצפה אבל לא חושב שזה עילה לפנות למח"ש וגם לא נראה לי שיעשו עם זה הרבהו. הוא יגיד שהוא אמר לך ככה ואתה תגיד אחרת ולא ייצא מזה כלום.

אל תשכחו שבמקצוע הזה הם מתעסקים עם הרבה אנשים חרות וכשאתה מגיע לרכב אתה אף פעם לא יכול לדעת מה מצפה לך וצריך להיות מוכן להכל.
שוב זה לא אומר שמה שהוא עשה זה טוב, אני מכיר כאלה אבל אני מכיר גם הרבה בלשים שמדברים בנימוס ועושים את זה יפה.

רפאל גואטה
23-03-08, 01:40

נימחק חלק מתוכן ההודעה בעקבות שימוש בשפה לא נאותה. אין בעיה להתווכח ולהביע דיעה - אבל לא לרדת לפסים אישיים.

יש אנשים שפשוט אוהבים
שהאוטו נראה יפה נקודה.

ALiK
23-03-08, 01:58
אני דווקא חייב לציין לשבח את המשטרה שעצרו אותי בשישי בערב,ובמקום לדפוק לי דו"ח התחשבו בי ונתנו לי אזהרה בלבד (ביצעתי פנייה לא נכונה,נכנסתי קצת לנתיב היותר שמאלי כשפניתי ימינה).