View Full Version : פונטו 6 הילוכים
אהלן אנשים...
אז ככה לפני כמה חודשים נהרס לי הגיר בפונטו שלי והחליפו לי גיר לגיר 6 הילוכים ועוד הילוך אחורי
אממ יש למישהו מושג של איזה פיאט הגיר הזה יכול להיות?...
מההההההההה 6 הילוכים בפונטו???????????
אתה בטוח!!!!!!!!:confused::confused::confused:
איך באמת קיבלת תיבה כזאת? ממש מוזר!
כן [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] בדוק [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] הילוך 5 זה עד 120 ואז אני מעביר ל6 [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]ח משהו מוזר
בחו"ל קיימת הספייס בגרסת ה-Sporting, משמע מנוע 1242 סמ"ק 16V צורה של HGT וגיר 6 הילוכים.
אם הגיר חדש מהחברה אזי יתכן והתקינו לך גיר של הגרסה הנ"ל בעל 6 הילוכים. כנראה שמישהו התבלבל.
אגב, איך הגיר הזה מבחינת יחסי ההעברה? האם אתה מרגיש צורך להעביר הילוך מהר יותר מהרגיל?
אם זו באמת תיבה עם יחסי העברה יותר קצרים והיא יותר "ספורטיבית" אז הוא הרוויח בגדול.
אני מנצל את השרשור- כמה הילוכים יש לפונטו HGT בגרסאות שהגיעו לארץ?
וואי אתה לא מבין איזה יחס העברה מעצבן יש לתיבה הזאת למשל 20קמ"ש בהילוך ראשון המחוג של הסל"ד עומד על 3000 ואז כבר צריך להעביר לשני [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]חח
וזה גם פחות חסכוני בדלק האוטו התחיל לזלול 1 ל10
דווקא נשמע הגיוני ביותר.
זה כל הרעיון של יחסי העברה קצרים יותר, לספק יותר תאוצה.
אם נגיד שמים תיבה כזאת בHGT זו לא יכול להיות יותר טוב? מה הקטע לשים תיבה כזאת במנוע ה-1.2 ולא ב-1.8 של הHGT?
הקטע הוא שמנועי ה 1.2 יתפקדו טוב יותר בתאוצה עם הגיר הזה. על כן, גרסת ה SPORTING.
אין צורך לשדך את הגיר למנועי ה1.8 מפני שהכח מפצה על זה.
יצא לי פעם לקרוא על ניסיון של מישהו באנגליה להתקין את הגיר, לא זוכר אם הייתה הצלחה או לא.
זהו שבמקום להאיץ יותר מהר האוטו פשוט מפרפר במקום...
וואלה נשמע מדליק אולי אני יאמץ רעיון כזה
יצא לך לבדוק מה המהירות המכסימלית עם ההילוך השישי?
יחסי העברה קצרים יותר משמע הרכב נמצא רוב הזמן בטווח סל"ד אופטימלי.
בשורה התחתונה יש צורך בצמיג אחר שידע להעביר את הכח הזה לכביש, בין אם זה צמיג רחב יותר או צמיג בעל אחיזה גבוהה יותר.
אני מאמין שזה עסק די נחמד תיבת הילוכים שכזו.
כן בדקתי כמה האוטו סוגר...הוא מגיע ל160 ב4500 סל"ד ואין לו יותר כוח להמשיך
וואי אתה לא מבין איזה יחס העברה מעצבן יש לתיבה הזאת למשל 20קמ"ש בהילוך ראשון המחוג של הסל"ד עומד על 3000 ואז כבר צריך להעביר לשני [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]חח
וזה גם פחות חסכוני בדלק האוטו התחיל לזלול 1 ל10
לא יודע לגבי צריכת הדלק שדיווחת, אבל גם בפונטו SX 2001 שלי, ב-20 קמ"ש בהילוך ראשון הרכב בכמעט 3000 סל"ד. זה סביר ביותר.
השאלה הגדולה - נראה לכם שאפשר לעשות את זה לפונטו שלי? כמה יעלה? צריך לשנות משהו בשביל דבר כזה? אני דווקא חושב שלשלם כמה אלפים קטנים בשביל גיר כזה אולי יהיה מוצדק לנסיעות בינעירוניות, כי אולי אז ב-120 הנסיעה תהיה חסכונית יותר (היום המנוע מעל 3.1 סל"ד במהירות כזו).
וואלה.160
הפונטו שלי מגיעה ל110 קמ"ש ב3000 סל"ד הילוך-5
כאשר אני נוסע 160 קמ"ש כאילו חסר לי ההילוך ה-6
אני צריך לבדוק את זה לגבה הגיר עם ההילוך-6
שאלה:
אולי זה גיר של דיזל
כי בדרך כלל רק רכבי דיזל נוסעים 20קמ"ש בהילך-1
גיר של פונטו ספייס גרסת ספורטינג.
רקובי, שחר:
אני כמעט ומשוכנע שיחסי ההעברה של ההילוך ה-6 בגיר הזה וההילוך ה-5 ברכבים שלכם זהים. ההבדל היחידי הוא בכך שההילוכים קצרים יותר ולכן קל יותר להאיץ אבל זה כמובן עד להילוך האחרון.
לפותח השרשור, איזה מנוע יש ברכבך?
אם מדובר על גרסת ה-8V 60 כ"ס אז המהירות הסופית נראית לי בסדר.
כמה הרכב היה סוגר קודם להחלפת הגיר?
יש לי את 8V עם 60 כ"ס ולפני זה לא בדקתי כמה הוא סוגר אבל היצרן אומר 155
ד"א כמה אני יכול לסחוט את ההילוך הכי הרבה?כי כתוב לי בחוברת עד 5000
160 קמ"ש נשמע סביר לרכבך.
כפי שאמרתי, אני מאמין שהגיר שיש לך כרגע הינו בעל מהירות סופית זהה לגיר הקודם כך שבעצם ההבדל היחיד הוא בתאוצה ולא במהירות הסופית.
אבל העניין הוא שב160 הסל"ד עומד על 4000 שזה אומר שיש עוד
KoF-sHeLeG
13-03-08, 16:35
לא קשור לסל"ד, המנוע עצמו אינו מסוגל לסחוב את הרכב במהירות גבוהה יותר.
רקובי, שחר:
אני כמעט ומשוכנע שיחסי ההעברה של ההילוך ה-6 בגיר הזה וההילוך ה-5 ברכבים שלכם זהים. ההבדל היחידי הוא בכך שההילוכים קצרים יותר ולכן קל יותר להאיץ אבל זה כמובן עד להילוך האחרון.
לפותח השרשור, איזה מנוע יש ברכבך?
אם מדובר על גרסת ה-8V 60 כ"ס אז המהירות הסופית נראית לי בסדר.
כמה הרכב היה סוגר קודם להחלפת הגיר?
וואלה אתה צודק אכשיו בדקתי את זה
הפונטו שלי 4500 סל"ד מגיעה ל.155 קמ"ש קימעת אוטו הדבר
אז זות אומרת שבגיר-6 המהלכים הוסיפו הילוך כוח ולא הילוך מהירות
זה אומר שהילוך -1 שלי 48 קמ"ש זה כמו הילוך-2 שלו
ההילוך ראשון שלי סוגר 35 שזה כלום בעעע חח
שלום לכולם !
ראשית כל אני שמח בשבילך על הגיר המדליק שהרכיבו לך . כמו שכבר נוכחתם לדעת שהגיר הוא אכן בעל יחסי העברה קצרים יותר וכי לא מעניק יותר "מהירות סופית לרכב ", אם כי חבל כי גם לדעתי חסר הילוך לפונטו . אז אם תרצה אני מוכן לבדוק בשבליך את יחסי העברה ראה תמונה מצורפת .
http://img228.imageshack.us/img228/5240/testhx3.png
סליחה על העקמומיות מקווה שאתם מבינים מה הולך פה .
העמודה הימנית מהירות במיילים והשמאלית יחס העברה .
כמו שאתה שם לב אתה מקבל פחות מהירות סופית אבל יותר כוח בתאוצה .
עמית
ניתן לסחוט ממנועי FIRE עד 7000 סל"ד בשימוש בתוכנות משופרות לרכב אך כי מעל 6300 סל"ד אין כמעט תוספת כוח רק נזק למנועים . ניתן להרכיב שיפורים לרכבך פונטו 60 שיוסיפו עד 70 כוחות סוס ללא פירוק של כל המנוע . (סעפת מורכבת ,קאמשאפט חם , צ'יפ)
עמית
לא הבנתי כל כך את המספרים שכתבת בטבלה...תוכל להסביר מעט?
סליחה. ניסיתי לשים תמונה מובנת יותר
.
עמית
אולי מישהו יוכל להסביר לי מזה כל המספרים האלה חח או יותר נכון מזה המספרים של היחסי העברה
160 קמ"ש נשמע סביר לרכבך.
כפי שאמרתי, אני מאמין שהגיר שיש לך כרגע הינו בעל מהירות סופית זהה לגיר הקודם כך שבעצם ההבדל היחיד הוא בתאוצה ולא במהירות הסופית.
להגיע עם הפונטו 60 כ"ס למהירות 160 קמ"ש גובל בהתעללות.
כשאני מגיע (לעיתים רחוקות מאווווווווד) למהירות של 140 קמ"ש זה מרגיש לי כאילו אני דורך לה על היבלות.... ב-160 אני חושב שהאוטו ישלח לי פלאג בוער לעין...
רקובי, זו אכן התעללות וללא צל של ספק לא משהו שמאריך את חיי הרכב.
אבל כשבודקים מהירות סופית אז בודקים עד הסוף :rolleyes: אפילו שזה לא מומלץ.
מנועי FIRE נפוצים בכל העולם ואכן נחשבים לאמינים וטובים ..עם כל הכבוד למתעללים בואו כנסו קצת לפורום האנגלי תראו מה זה התעללות . מנוע 1100 (כמו פונטו ) מוציא 112 כוחות סוס במהירות מירבית של 200 קמ"ש . מנועים כמו 1250 מגיעים ל120 כוחות סוס . מגדישים אותם ומחליפים להם חלקים בסכומים של עשרות אלפי דולרים . מבחינתי זו באמת התעללות .
כמו שנאמר " אל תנסו זאת בבית ..."
למרות שרעיון ההגדשה חלף במוחי . אפילו טורבו קניתי ..
עמית
מכיוון שהנושא דן פה בפורום החזרתי את השירשור בחזרה בחסות גוגל שכן דרך חיפוש באתר אין סיכוי למצוא משהוא לתשומת לב המנהלים.
גם היום שוחחתי עם עמית בנושא ומכיוון שיש פה מומחה וגם חברים אז יכול להיות מעניין להרים פרוייקט כזה של שינוי מערכת גלגלי ההילוכים בפונטו ועקב כך להגדיל את ההספק על חשבון אוליי תצרוכת דלק בהספק נמוך.
כמו כן היה פה פונטו GT שהחליך גלגלי שיניים בהילוכים מפונטו דיזל אז מי שיודע תנו כיוון
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.