PDA

View Full Version : מהילת נוזל קירור עם מי ברז

פיני
12-03-08, 00:40
חיפשתי בפורום ועדיין לא מצאתי תשובה מוחלטת, האם
מותר להוסיף לפראפלו מי ברז(מה שלא נראה לי) או
רק מים מזוקקים? ואולי לדרוש במוסך רק נוזל מוכן ללא
תוספת מים?
פיני

Eddie
12-03-08, 09:27
כנראה שלא חיפשת טוב. ישנם חוקים לפורום טכני

http://www.fiatclub.co.il/forum/announcement.php?f=16

השתמש תמיד בנוזל קרור מקורי PARAFLU (FIAT) /(PEUGEOT) TECNIC (מוכנים ומהולים מראש המגיעים בקופסאות סגורות מחו"ל).

ברור???

gsk
12-03-08, 09:45
לייעץ לו ללכת ולחפש פארפלו מהול מראש זו הגזמה פראית. הפארפלו המוכן לשימוש לא כל כך נפוץ וקשה למצוא אותו.

בכל אופן אני נשאר בהמלצתי לערבב עם מים מזוקקים. אם למישהו יש חשש לערבב עם מים מזוקקים הייתי ממליץ לערבב פארפלו ביחס 1:1 עם מים שהמים עצמם חצי מים מזוקקים וחצי מים מסוננים (תמי 4/ בריטה שהורתחו והוצאו והושארו להתקרר).

Eddie
12-03-08, 11:29
אז לקנות TECNIC של PEUGEOT זה אותו דבר .

יש בכל מרכז שרות של PEUGEOT CITROEN.

פיני
12-03-08, 15:31
תודה על התשובות, בפעם הבאה אעשה חיפוש יותר טוב

Caveman
12-03-08, 20:10
לייעץ לו ללכת ולחפש פארפלו מהול מראש זו הגזמה פראית. הפארפלו המוכן לשימוש לא כל כך נפוץ וקשה למצוא אותו.

בכל אופן אני נשאר בהמלצתי לערבב עם מים מזוקקים. אם למישהו יש חשש לערבב עם מים מזוקקים הייתי ממליץ לערבב פארפלו ביחס 1:1 עם מים שהמים עצמם חצי מים מזוקקים וחצי מים מסוננים (תמי 4/ בריטה שהורתחו והוצאו והושארו להתקרר).

כמעט בכל מוסך פיאט שמכסד את עצמו אפשר למצוא את שני הסוגים.

YOSI-BR
13-03-08, 11:01
שבוע שעבר התקשרתי לרוב מוסכי פיאט המורשים בארץ, לא היה מוסך אחד שאמר לי, שיש לו את הנוזל המהול.כולם אמרו שבעבר זה היה מיוצר, כיום אין את זה.

orenhazan
13-03-08, 13:49
אסור להוסיף מים מזוקקים לפראפלו אלא רק מים רכים. למים מזוקקים יש השפעה כמו של חומצה על הרדיאטור וראש המנוע.

stas203
13-03-08, 14:11
לחבר שלי יש פיאט כבר 15 שנים עם 300000 ק"מ,והוא תמיד מהל עם מים רגילים מהברז.
יש לציין שהכול עדיין מקורי ,רדיאטור וגם הראש.

Eddie
13-03-08, 17:03
אני לא מצליח להבין.
כל העניין הזה כל כך פשוט, למה לסבך אותו.
קונים נוזל קרור של PEUGEOT שמגיע מהול,מוכן לשימוש,לא יקר,
וכל הבעיות והוחכוחים נפסקים.

orenhazan
13-03-08, 17:17
אני לגמרי מסכים עם אדי הנוזל המוכן לשימוש הוא הכי בטוח.

danceoflife
13-03-08, 20:56
אני קצת מופתעת לקרוא מה שכתבתם כאן -
אחרי הטיפול 40,000 הראשון שלי אצל שמשון נאמר לי ששמו לי את המים של פיאט, ושיש מצב שמחר-מחרתיים המפלס ירד קצת ואני אצטרך להוסיף
שאלתי מאיפה לקנות והעובד של שמשון אמר לי שאין צורך לקנות, שאני פשוט אוסיף מי ברז. שאלתי אם צריך מזוקקים או מינרלים או משהו, הוא אמר "לא, פשוט מי ברז".
שמתי מי ברז.
אח"כ הלך הראש מנוע...
כשאספתי את הרכב משם שאלתי את חיים שוב לגבי המים השל פיאט והוא אמר לי לשים מים רגילים, ואם יש לי אז מינרלים יהיו טובים יותר, אבל שזה לא ממש משנה.

אשמח להבין את ההפרשים האלה בין מה שאתם ממליצים למה שחיים ושמשון ממליצים, כי מבולבלת קצת כרגע :|

(הכותבת ניסתה 4 פעמים לשלוח את ההודעה הזאת :mad:)

orenhazan
13-03-08, 21:15
טוב מילוי מי ברז ברדיאטור ובמיוחד של הפונטו זה מתכון בטוח להריסת ראש המנוע.
הכי טוב זה למלות נוזל יעודי כמו פראפלו ומומלץ להחליף אותו כל שנתיים או 60000 ק"מ.
לגבי הפראפלו הוא מגיע בשלושה גירסאות ואני יפרט.
1.נוזל כחול שנקרא פראפלו הוא מגיע בצורת תרכיז בבקבוק של ליטר אחד אלו צריך להוסיף מים רכים בריכוז של 50% נוזל ו 50% מים רכים.
2.נוזל כחול באותו שם מגיע במיכל של 2 ליטר מוכן כבר לשימוש עדיף על הקודם כי המים הרכים כבר נמצאים בפנים וגם אין צורך לעשות את החישוב של היחס של העירבוב.
3.נוזל אדום שנקרא פראפלו UP שזה הנוזל הטוב ביותר הוא מגיע בכל הרכבים החדשים(פיאט ואלפא) יש לו תכונות יותר יעילות מהנוזל הכחול הרגיל הוא מגיע רק בצורת תרכיז בבקבוק של ליטר אחד ומצריך הוספת מים רכים אני משתמש בו בפונטו HGT מ 0 ק"מ כיום אני ב 200000 ק"מ ולא החלפתי ברכב שום דבר שקשור במערכת הקירור וכמובן ראש המנוע מקורי לגמרי.
דרך אגב לגבי המושג מים רכים זה מים שעברו תהליך של הוצאת האבנית והמשקעים מהמים(כמו שיש בקומקום החשמלי בדרך כלל) ברוב המוסכים המורשים בכל אופן יש מכשיר למים רכים שאותם מוסיפים לנוזל הקירור.
מקווה שעזרתי אורן.

Caveman
13-03-08, 22:53
האם יש דרך להכין מים רכים בצורה ביתית?

פיליפ
13-03-08, 22:57
הדבר הכי נגיש ודומה למים רכים הם מים של מי עדן/נביעות ושות'.

orenhazan
14-03-08, 06:22
גם מתקני מים הביתיים כמו תמי 4 וכדומה יכול להיות טוב בתנאי שהפילטרים והמסננים הוחלפו בזמן במכשיר.

gsk
14-03-08, 10:23
הדבר הכי נגיש ודומה למים רכים הם מים של מי עדן/נביעות ושות'.

אתה טועה טעות חמורה. מים מינרלים כשמם כן הם מכילים מינרלים. יש בהם אבנית ומינרלים אחרים שלא טובים למערכת הקירור (למרות שמעורבבים עם תרכיז קירור איכותי, לא בהכרח יגרמו לבעיות).

פיליפ
14-03-08, 12:45
אתה טועה טעות חמורה. מים מינרלים כשמם כן הם מכילים מינרלים. יש בהם אבנית ומינרלים אחרים שלא טובים למערכת הקירור (למרות שמעורבבים עם תרכיז קירור איכותי, לא בהכרח יגרמו לבעיות).

הם עדיפים ממי ברז רגילים, רמת האבנית נמוכה מאוד אם קיימת בכלל.

orenhazan
14-03-08, 14:42
גם מתקני מים הביתיים כמו תמי 4 וכדומה יכול להיות טוב בתנאי שהפילטרים והמסננים הוחלפו בזמן במכשיר.

כמו שאמרתי זה הכי עדיף.

זאב
15-03-08, 22:25
כמו שאמרתי זה הכי עדיף.

אמרו לי שגם המים מהמזגן הביתי טוב לשים ברכב

stio
15-03-08, 22:27
מים ממדחס המזגן הביתי הם מים מזוקקים לכל דבר.

orenhazan
15-03-08, 22:51
מים ממדחס המזגן הביתי הם מים מזוקקים לכל דבר.

ולכן הם לא מתאימים במקרה הזה.

זאב
16-03-08, 21:47
ולכן הם לא מתאימים במקרה הזה.
משהוא יכול לשלוח את הלינק של חברת פיאט באיטליה נשאל את המקור
ונשים סוף קץ לסוג המים
מזוקקים ,קלים ,רתוחים,מינרליים או מים כבדים מהכור "בבושור"

gsk
16-03-08, 23:30
משהוא יכול לשלוח את הלינק של חברת פיאט באיטליה נשאל את המקור
ונשים סוף קץ לסוג המים
מזוקקים ,קלים ,רתוחים,מינרליים או מים כבדים מהכור "בבושור"

להלן 2 קישורים לכתובות של יצרן הפארפלו. מי שרוצה לנסח מכתב מוזמן. אם מישהו מחליט לנסח אז לשאול במפורש האם מים מזוקקים לדעתם חומציים מידי ולכן לא מתאימים.

info@flgreatbritain.co.uk

info@flselenia.com

orenhazan
17-03-08, 05:41
מים כבדים הכי טוב.:):):):):):)