התחבר

View Full Version : [ספייס 01] נורית 'דלת פתוחה' לא מפסיקה - והדלתות סגורות

רקובי
07-03-08, 15:05
שלום לכולם,
היום בצהרים ראיתי שהנורה האדומה שמצביעה על דלת לא סגורה - ממשיכה לדלוק למרות שכל הדלות סגורות (כן, ניסיתי לסגור את כולן, כולל מכסה מנוע ותא מטען שוב).

כמובן שחיפשתי את הלחצנים שאמורים להשפיע על המצב הזה, אך להפתעתי גיליתי שאין בפונטו ספייס לחצנים, ונדמה לי שמשהו במנגנון הנעילה קובע האם הדלת סגורה או לא.

אני מבקש את עזרת המקצוענים - איפה בדיוק יושב הסנסור הזה, הלחצן הזה, או כל דבר שיכול לסייע באיתור הסיבה לכך שהאוטו חושב שאחת הדלתות פתוחה.

למען הסר ספק, הנעילה המרכזית עובדת כרגיל, והחלצנים לא קופצים. אבל האזעקה מצפצפת מספר פעמים בדריכה - מה שמצביע שהאינדיקציה הזו מפריעה לה.

תודה מראש!

רקובי
09-03-08, 01:35
איש לא יודע איך הרכב יודע מתי הדלת פתוחה ומתי לא?

orenhazan
09-03-08, 06:48
הסנסור נמצא בתוך המנעול ולא ניתן להחלפה לבד אלא ביחד עם כל מנגנון הנעילה. צריך קודם כל לגלות באיזה דלת מדובר ואז להחליף את אותו מנגנון.

רקובי
09-03-08, 15:49
שלום שוב.
היום בבוקר נכנסתי לאוטו, הנעתי לחצתי על ה-ON של הרדיו ו....כלום... הרדיו מת.
מוזר לא? בוודאי שלא. הרי זה רכב, ותקלות באות בצרורות וכו'.
בעודי נוהג (אם אפשר לקרוא ל200 מטר ב-15 דקות נוהג) וחושב על העניין, הבנתי שחייב להיות פה איזה קשר, גם אם מקרי בהחלט. כדי לשפוך אור על הנושא, ניסיתי להדליק את האור
ו...הפתעה!!!! אין אור. אבל פתאום הרכב הסכים להודות שכל הדלתות סגורות!

מכאן היתה קצרה הדרך להבין שמשהו במנורה לא תקין. פירוק בית המנורה מהתקרה הראה שהנורה תקינה, אך אחד המגעים התפוסים לפלסטיק התעקם - באופן שממש קשה למצוא לו הסבר הגיוני, וגרם לקצר בין 2 המצבים של התאורה (מצב דלק פתוחה-אור דולק, ומצב אור דולק קבוע).

אז בעיה אחת כנראה נפתרה, אך רגע, מה קרה לרדיו ?
אמנם עדיין אין לי תשובה, אך אני חושש שבזמן ההתנעה, בגלל שהאור אמור לדלוק עם פתיחת הדלת, ולכבות ברגע ההתנעה, כנראה שהקצר בבית המנורה הרג את הפיוז. כולי תקווה שאכן זה המצב, ולא מדובר במשהו חמור יותר - אעדכן בהמשך בנושא.

לסיכום:
א. תודה על האינפורמציה לגבי הסנסור.
ב. הסנסורים תקינים.
ג. יפית.

רקובי
10-03-08, 14:54
כמו שהסברתי קודם, תקלת הדלתות אכן נפתרה לאחר ההתעסקות עם בית הנורה.

לגבי הרדיו - החלפת הפיוז של נורת התקרה (10 אמפ') החזיר את הנורה ואת הרדיו לחיים :)