PDA

View Full Version : חבר חדש..

YOSI-BR
04-03-08, 16:03
שלום לכולם קראתי בעקביות את רוב הודעות הפורום מהארכיון וקיבלתי הרבה מידע אני שמח שישנו פורום שכזה.כעת אשאל כמה שאלות מנסיונכם.
א.האם זה נכון שלא כדאי לתת סטרטר באוטו עד שכל המנורות ייכבו? או שאין לכך שום משמעות?
ב.קראתי את כל ההמלצות לעניין הפאפרלו ואכן רכשתי אחד שכזה שיהיה באוטו לכל צרה שלא תבוא,כאשר שאלתי את המכונאי הוא אמר למהול אותם עם מים רכים? אני מבין שמיים רכים הם לא מיים מזוקקים.א"כ איפה ניתן לקנות מיים רכים?
ג.האם באופן כללי הייתם ממליצים לי לעשות את הביטוח של אוטו סרב? או שזה יקר מידי ביחס למחיר של 120 ש"ח לחודש למי שלא מכיר אני יכול לשלוח את המפרט ששלחו לי את מה הם מבטחים.
ד.הפלסטיק הניקל שעל המוט הילוכים(גיר אוטומאטי) שבור לי כמה עולה חדש כזה? כמו כן היכן אני יכול לקנות כיסוי בד לדשבו מקדימה שתתאים לספייס 2001 וכמה זה עולה?
ה.שאלה אחרונה.כאשר בדקתי היום שמן גיר שמן מנוע להפתעתי ראיתי שהשמן גיר הינו בצבע ורדרד האם זה בסדר? כמו כן כאשר הוצאתי את מדיד השמן של המנוע קפצו לי טיפות שמן מתוך מקום מושבו של המדיד האם זה בעיה כלשהיא או שזה תקין?
מצטער על השאלות כאורך הגלות פשוט אני חייב לדעת על האוטו הכל.בתקווה שבהמשך אוכל אני לייעץ לכם בתחום שלי.
תודה רבה יוסי.

Caveman
04-03-08, 22:00
מהילת הפאראפלו תלויה בסוג הנוזל שרכשת. על הפחית יהיה רשום אם יש צורך למהול אותו או לא.

gsk
04-03-08, 22:26
א.האם זה נכון שלא כדאי לתת סטרטר באוטו עד שכל המנורות ייכבו? או שאין לכך שום משמעות? יש לזה משמעות במנועי דיזל בהם צריך לפעול מנגנון חימום טרם ההצתה. בבנזין אין צורך להמתין לכיבוי המנורות
ב.קראתי את כל ההמלצות לעניין הפאפרלו ואכן רכשתי אחד שכזה שיהיה באוטו לכל צרה שלא תבוא,כאשר שאלתי את המכונאי הוא אמר למהול אותם עם מים רכים? אני מבין שמיים רכים הם לא מיים מזוקקים.א"כ איפה ניתן לקנות מיים רכים?מים מזוקקים הם הטובים ביותר. ניתן לקנות בכל סופרמרקט במיכלים של 4-5 ליטר באיזור של חומרי הניקוי
ג.האם באופן כללי הייתם ממליצים לי לעשות את הביטוח של אוטו סרב? או שזה יקר מידי ביחס למחיר של 120 ש"ח לחודש למי שלא מכיר אני יכול לשלוח את המפרט ששלחו לי את מה הם מבטחים. שלח את המפרט אבל התשובה כנראה לא תהיה חד משמעית. רק כדי לסבר את האוזן, שלח את תנאי הפוליסה
ד.הפלסטיק הניקל שעל המוט הילוכים(גיר אוטומאטי) שבור לי כמה עולה חדש כזה? כמו כן היכן אני יכול לקנות כיסוי בד לדשבו מקדימה שתתאים לספייס 2001 וכמה זה עולה?צור קשר עם מ.י.ר. חלפים ברחוב המסגר בת"א- 03-5627852 - שאל אותם אם יש כזה חלק. יתכן ולא תוכל להרתקינו לבד ותצטרך מוסך בשביל זה
ה.שאלה אחרונה.כאשר בדקתי היום שמן גיר שמן מנוע להפתעתי ראיתי שהשמן גיר הינו בצבע ורדרד האם זה בסדר? כמו כן כאשר הוצאתי את מדיד השמן של המנוע קפצו לי טיפות שמן מתוך מקום מושבו של המדיד האם זה בעיה כלשהיא או שזה תקין?לא נראה לי חריג. אשאיר את התשובה לבעלי הגיר האוטומטי
מצטער על השאלות כאורך הגלות פשוט אני חייב לדעת על האוטו הכל.בתקווה שבהמשך אוכל אני לייעץ לכם בתחום שלי.
תודה רבה יוסי.

בברכה,

YOSI-BR
05-03-08, 09:34
קבלו את מפרט הביטוח של אוטו סרב.לגבי הפאפרלו קניתי את הפחית הכחולה רשום שם 50%משהו.

ארילו
05-03-08, 10:38
הנוזל גיר אוטומאטי אכן ורדרד.

לגבי אוטוסרב - אז ככה:
חברת הביטוח מנסה להרוויח. תזכור את זה. מכאן נובע שברוב המקרים הסכום שאתה משלם גבוה יותר ממה שהם מתכננים להוציא עליך.
ומזה נובע, שאם תוכל לעמוד כלכלית בקריסת מערכות (למשל תהיה צריך להחליף מנוע או גיר שלמים) אז הביטוח הזה לא משתלם בשבילך. (ואם באמת קורה כזה אסון, אז אחרי התיקון בטח שאתה לא צריך את אוטוסרב).

gsk
05-03-08, 11:00
לגבי ביטוח אוטוסרב הדילמה היא כמו בכל ביטוח. אתה משלם פרמיה חודשית מתוך כוונה לקבל שקט נפשי. כמו כל חברת ביטוח יש להם תנאי להפעלת הביטוח. האמת היא שזה מעיין הימור - יתכן שתשלם לחברת הביטוח שנים ולא תזדקק לשירותיהם ואז אתה יוצא מופסד. יתכן שתשלם חודשיים בלבד ואז יתקלקל לך חלק ברכב שעולה כמה אלפי שקלים ואז הרווחת בגדול, במידה והתקלה מכוסה.
עוד דבר שכדאי לשקול - יתכן וחברת הביטוח תתנה את הביטוח בתיקון במוסך "הסדר" בלבד ויתכן והיא אינה מתחייבת על חלקים מקוריים ומתקינה חלקים תחליפים ע"פ שיקול דעתה. בקיצור אם אתה רוצה שקט נפשי ואינך אוהב את ההתעסקות של מוסכים בעת קלקול, אולי הביטוח מתאים לך.

בקשר לפארפלו - יש למהול ביחס של 1:1, תרכיז פארפלו + מים מזוקקים.

דרך אגב: אמרת שתוכל לעזור לחברי הפורום בתחום ההתמחות שלך: מהו?

בברכה,
GSK

רפי לין
05-03-08, 11:33
אשה אחת נגשה לסוכן ביטוח ובקשה לרכוש פוליסת ביטוח שתפצה אותה במקרה של אונס.
היא קבלה פוליסה שבה כתוב שיש לה השתתפות עצמית על 24 ס"מ ראשונים :lol:.
זאת דוגמת המחשה בלבד.
בברכה - רפי לין :)

YOSI-BR
05-03-08, 12:44
אני מבין את הכיוון אני חושב שההגדרה של gsk שביטוח הוא סוג של הימור יש בו.בעיקרון הם מתנים את התיקון במוסך שבהסדר אבל בתוספת של 30 ש"ח לחודש ניתן לתקן במוסך שלא בהסדר מה שלא אהבתי שהם מגבילים אותך ל 24,000 קילומטר או שנתיים המוקדם מבינהם.
לעניין תחום התמחותי הוא כל מה שקשור לייעוץ משפטי אני סטודנט למשפטים ועוסק בתחום כך שאם אתה צריכים עזרה וייעוץ -בכייף.
ארילו תודה על תגובתך לגבי השמן גיר מה לגבי השמן מנוע זה תקין?

ארילו
05-03-08, 15:35
האם כשאתה מוציא את המדיד שמן והמנוע מונע יוצא שמן באופן קבוע דרך הפתח של המדיד?

אם לא, כנראה שהכל תקין :)

shachar
05-03-08, 16:33
את נוזל הפראפלו יש למהול במים רגילים לא מזוקקים!!
ההוראות הן מפורשות על גבי המיכל יש לי כזה בבית
ורשום שחור על גבי לבן : diluted with 50% water
אם היו רוצים לכתוב מים מזוקקים היו רושמים distilled water

הדבר הכי מסוכן לרדיאטור (הרבה יותר ממים רגילים) אלו המים המזוקקים

"מים מזוקקים אסורים לשימוש במערכת הקירור- עקב חומציותם הגבוהה ונטיתם לאכל ראשי מנוע ומשאבות מים בפרט וחלקי אלומיניום בכלל"

וכידוע רדיאטור עשוי מנחושת או אלומניום (בדר"כ)

gsk
05-03-08, 17:32
הדיון הזה היה כבר בעבר. בכל אופן אתה טועה. אולי אם מכניסים מים מזוקקים בלבד למערכת הקירור הם יכולים לגרום נזק. אבל בתוספת תרכיז נוזל הקירור הם תמיסה אידיאלית למערכת ולאלומניום ממנו עשוי בלוק המנוע.

בכל אופן ציטוט מאתר יצרנית הפראפלו:
PARAFLU 11 EUROPEAN FORMULA is a protective fluid for cooling systems, developed for best results already mixed with de-ionised water (50%),

מקור:
http://www.flpoland.pl/www_eng/oleje/coolling_paraflu11fe.htm

de-ionised water = מים מזוקקים

מקווה שזה יסיים את הדיון בנושא

shachar
05-03-08, 18:13
טעות בידייך ידידי

Distilled water ו deionized water שני דברים שונים.
שניהם מתייחסים ל מה שניקרא Purified water אבל התהליך שמהם הם מיוצרים שונה לחלוטין
מים מזוקקים ידועים בחומציות גבוהה
הכי טוב למהול עם מים שעברו תהליך אוסמוזה הפוכה (כלומר הפרדת יונים ולא זיקוק....)

YOSI-BR
05-03-08, 19:26
אני ראיתי את השרשורים הקודמים בנושא ואני לא יודע מה לשים מים רגילים או מים מזוקקים או מים רכים כמו שהמכונאי אמר לי במוסך.אולי כדאי לשאול את המכונאי במוסך המרכזי לא חושבים?

זאב
05-03-08, 21:40
אני ראיתי את השרשורים הקודמים בנושא ואני לא יודע מה לשים מים רגילים או מים מזוקקים או מים רכים כמו שהמכונאי אמר לי במוסך.אולי כדאי לשאול את המכונאי במוסך המרכזי לא חושבים?

מה אומר יצרן הרכב האיטלקי שזה הקובע הרי מהנדסי רכב בדקו את זה לעומק
רפי תן לנו תשובה מקצועית

gsk
05-03-08, 22:48
מים מזוקקים ידועים בחומציות גבוהה

אתה טועה ומטעה. כדאי שתבדוק את עצמך שוב.

אולי כדאי לשאול את המכונאי במוסך המרכזי לא חושבים?

ממש לא. רוב המכונאים שנתקלתי בהם אינם מקצועיים ואינם בקיאים. ברור שמי שיכול להיות מהנדס או רופא לא הופך להיות מכונאי (ודי לחכימא ברמיזה).
מים מטופלים (כאלו שמשתמשים בהם במוסכים) הם מי ברז שעברו סינון מסויים להוצאת אבנית, חול ומשקעים אחרים. מים מזוקקים הם מים בדרגת סינון גבוהה הרבה יותר. והם יותר מתאימים למערכת קירור של רכב.
בכל אופן המלצתי בעינה עומדת - מים מזוקקים + נוזל פארפלו מרוכז זה השילוב הטוב ביותר למערכת הקרור של הרכב.

shachar
06-03-08, 00:17
אתה טועה ומטעה. כדאי שתבדוק את עצמך שוב.
.

אוקי
בכל מיקרה אני עומד בטיפול הקרוב להחליף משאבת מים כניראה...
יש למישהו דיעה מקצועית יותר בעניין של המים למהילה עם הפראפלו?

אגב באותו אתר שנתת קישור יש גם את הנוזל המרוכז
אותו קניתי בפ.י.א צפון ואליו כניראה מתכוון הבחור שכתב את השירשור
שם כתוב במפורש למהול ב water לא שום דבר אחר

ציטוט: in order to restore the level of the fluid, the product must be mixed with 50% water

להלן הקישור :

http://www.flpoland.pl/www_eng/oleje/coolling_paraflu11.htm

Caveman
06-03-08, 06:51
למה שלא תרכוש את הנוזל המוכן לשימוש ותחסוך לך את כל נושא מהילת המים?

YOSI-BR
06-03-08, 10:16
התקשרתי הבוקר למחסן חלפים איפה שקניתי את הפאפרלו ושאלתי אם יש פאפרלו מהול במיים הוא אומר שאין וגם החברה לא משווקת את זה מהיכן אני יכול לקנות במרכז?
(איזה חוסר אחריות יש לאנשים האלה אני אומר לו במחסן אז מה אני יעשה? הוא אומר לי שים מיים!)

רפי לין
06-03-08, 12:39
הפאראפלו מגיע מרוכז ויש לערבבו עם מיים.
תוכל לרכוש בחנויות החלפים מושות פיאט:
1. "מ.י.ר חלפים" שברח' המסגר 70 ת"א, טל' 03-5620275
ואתרם הנו www.m-i-r.co.il
2. "נחום סודאי" שברח' בן אביגדור 3 ת"א, טל' 03-5618052.
בברכה - רפי לין :)

gsk
06-03-08, 14:31
מי ברז מאוד לא מומלצים. המים בארץ מלאים אבנית חול ומשקעים אחרים וממש לא בריאים למערכת הקירור של הרכב.
אני נשאר בהמלצתי על מים מזוקקים שאפשר לרכוש בכל סופרמרקט.

Caveman
06-03-08, 17:13
אני רכשתי פחית פאראפלו מוכן לשימוש במוסך פיאט בא.ת הישן ראשון לציון. נדמה לי שהוא נקרא מוסך "מוטורס" או משהו כזה.

YOSI-BR
07-03-08, 10:42
טוב לאחר בדיקות רבות שעשיתי התקשרתי לרוב המוסכים המורשים של פיאט ומתברר שהחברה אכן ייצרה תקופה מסויימת נוזל מהול במיים כיום זה כבר לא קיים.
מה אתה אומר פיליפ?

gsk
07-03-08, 11:10
טוב לאחר בדיקות רבות שעשיתי התקשרתי לרוב המוסכים המורשים של פיאט ומתברר שהחברה אכן ייצרה תקופה מסויימת נוזל מהול במיים כיום זה כבר לא קיים.
מה אתה אומר פיליפ?

ואילו מים אתה חושב שהחברה המייצרת מערבבת עם התרכיז? שום דבר מיוחד רק מים מזוקקים ברמה כזו או אחרת. קח מים מזוקקים, ערבב עם התרכיז ותגיע לאותה תצואה בדיוק.

פיליפ
07-03-08, 17:01
לפני שבוע החלפתי נוזל קירור ברכבי, קניתי 3 פחיות פארפלו אפ אדום במ.י.ר חלפים, כל פחית שם זולה בכ-10 ש"ח מאשר במורשה, ומהלתי אותם עם נביעות, גם לי נאמר לא למהול עם מים מזוקקים עקב החומציות של המים שפוגעת ברדיאטור, לא השתמשתי במי ברז רגילים כי הם מלאים באבנים כפי שנאמר כבר.

CRazy
07-03-08, 18:41
מה המחיר של פחית פארפלו?
וכל כמה זמן צריך להחליף את נוזל הקירור?

פיליפ
07-03-08, 20:23
במ.י.ר קצת פחות מ-40.
במרכזי סביב ה-50.

http://img201.imageshack.us/img201/7200/dscn2399jr2.jpg