PDA

View Full Version : בעיה עם המזגן

gingel
29-02-08, 00:32
שלום רב,

הרכב שברשותי הוא פונטו, אקטואל 60.
כשאני מפעיל רק את המאוורר (בלי מזגן) ואני נוסע מאחורי איזה רכב שהאגזוז שלו מעשן או איזה אוטובוס, אז נכנס לי לרכב הריח למרות שהבורר מכוון שלא יכנס אוויר מבחוץ.

כשאני מפעיל את המזגן אז נכנס פחות ריח, אבל עדיין יש.

מה זה יכול להיות?

תודה מראש לעונים.

Caveman
29-02-08, 00:42
כנראה שיש להחליף את פילטר המזגן.

gingel
29-02-08, 00:45
כנראה שיש להחליף את פילטר המזגן.

תודה על התשובה המהירה.
מה העלות של זה והאם אפשר לבד או מומלץ להיכנס למוסך?

gingel
12-03-08, 11:32
הייתי במוסך, והוא אמר שזה לא נראה לו פילטר מזגן.
הוא נסע איתי ברכב והוא אמר שככה זה, שאין אטימה של 100%.

זה יכול להיות שאם נוסעים מאחורי איזה אוטובוס או רכב שהאגזוז שלו מעשן אז נכנס
קצת מהריח לתוך הרכב אפילו שהתריס סגור?
גם אם אני נוסע מצומת קרית אתא לכיוון חיפה יש כל מיני מפעלים בדרך שמסריחים את כל האיזור ונכנס לי קצת מהריח לתוך האוטו.

בעיקרון האחריות יצרן על הרכב נגמרת בעוד פחות מחודש, יכול להיות שהם פשוט מנסים להתחמק מלתקן את זה?

תודה לעונים.

רקובי
12-03-08, 11:42
זה ממש LONG SHOT, אבל שווה בדיקה:
התריס המרכזי בפונטו מחולק ל-2, חלק עליון שאי אפשר לכוון, וחלק תחתון שאפשר לכוון את זרם האויר.
נדמה לי, וזו ממש ספקולציה, שהחלק העליון מכניס אויר מבחוץ גם כאשר הבורר של סירקולציה/אויר מבחוץ - נמצא במצב סירקולציה.

הפתרון יהיה לסגור את הפתח המרכזי העליון ע"י הגלגל האופקי שעושה זאת.

תעדכן אם אכן זה העניין.

gingel
12-03-08, 11:51
זה ממש LONG SHOT, אבל שווה בדיקה:
התריס המרכזי בפונטו מחולק ל-2, חלק עליון שאי אפשר לכוון, וחלק תחתון שאפשר לכוון את זרם האויר.
נדמה לי, וזו ממש ספקולציה, שהחלק העליון מכניס אויר מבחוץ גם כאשר הבורר של סירקולציה/אויר מבחוץ - נמצא במצב סירקולציה.

הפתרון יהיה לסגור את הפתח המרכזי העליון ע"י הגלגל האופקי שעושה זאת.

תעדכן אם אכן זה העניין.

לסגור את הפתחים של המזגן, אלה שנמצאים באמצע מתחת לרדיו, ואז לראות אם עדיין נכנס ריח מבחוץ? זאת הכוונה?

רקובי
12-03-08, 14:49
זו אכן הכוונה. אבל שים לב שיש את הפתחים המתכווננים, ויש את הפתח הנוסף מעליהם.
הכוונה היא לפתח שמעל המתכווננים - והשליטה עליו עם הגלגל השוכב.

gsk
12-03-08, 16:08
צודקים אלו שאמרו שאן אטימה 100%. המנגנון נועד למנוע מצב של הרעלת CO במקרה ומערכת הפליטה של הרכב מקוקולת ויש חדירה של גזי פליטה לתוך הרכב. במקרה כזה גזי CO וחלל סגור משמעותם הרעלה.

בכל אופן יתכן וכדאי לך להחליף את פילטר המזגן לפילטר עם פחם פעיל. ניתן להשיג בלדיקו יובאני בוש בארץ (יש להם גם סניף בחיפה).

דגמים אפשריים:
http://aa.bosch.de/aa/en/static/produkte/filter/innenraum/einbau/pdf/1987432E02.pdf

או

http://aa.bosch.de/aa/en/static/produkte/filter/innenraum/einbau/pdf/1987432E08.pdf

בדוק לפני שאתה מזמין שהפילטר מתאים לרכבך ושהוא אכן פילטר פחם פעיל. ניתן להתקין לבד ללא בעיה.

זאב
12-03-08, 22:34
צודקים אלו שאמרו שאן אטימה 100%. המנגנון נועד למנוע מצב של הרעלת CO במקרה ומערכת הפליטה של הרכב מקוקולת ויש חדירה של גזי פליטה לתוך הרכב. במקרה כזה גזי CO וחלל סגור משמעותם הרעלה.

בכל אופן יתכן וכדאי לך להחליף את פילטר המזגן לפילטר עם פחם פעיל. ניתן להשיג בלדיקו יובאני בוש בארץ (יש להם גם סניף בחיפה).

דגמים אפשריים:
http://aa.bosch.de/aa/en/static/produkte/filter/innenraum/einbau/pdf/1987432E02.pdf

או

http://aa.bosch.de/aa/en/static/produkte/filter/innenraum/einbau/pdf/1987432E08.pdf

בדוק לפני שאתה מזמין שהפילטר מתאים לרכבך ושהוא אכן פילטר פחם פעיל. ניתן להתקין לבד ללא בעיה.
לא הבנתי ניתן להחליף את המסנן פחמי מחברות שונות והאם ניקוי במי סבון לא מספיק טוב לפני הקיץ

זאב
12-03-08, 22:36
משהוא יכול לייעץ לי איך להתקין את התופסנים של הוילון האחורי בפונטו שלא כל משב של רוח זה יפול

gsk
15-03-08, 22:11
לא הבנתי ניתן להחליף את המסנן פחמי מחברות שונות והאם ניקוי במי סבון לא מספיק טוב לפני הקיץ

מסנן המזגן עשוי מנייר. לא ניתן לנקותו עם מים וגם לא לשאוב אותו. הדרך היחידה היא להחליפו.

זאב
15-03-08, 22:14
מסנן המזגן עשוי מנייר. לא ניתן לנקותו עם מים וגם לא לשאוב אותו. הדרך היחידה היא להחליפו.
ופעם בכמה זמן היצרן מתריע שצריך להחליף ובמה זה פוגם אם לא החליפו הרבה שנים

student
15-03-08, 22:24
ופעם בכמה זמן היצרן מתריע שצריך להחליף ובמה זה פוגם אם לא החליפו הרבה שנים

מומלץ להחליף כל שנתיים או 20K ק"מ.
אי החלפת הפילטר פוגעת קשות באיכות המיזוג. לפעמים נראה שהמיזוג על הפנים ומתברר שכל הבעיה היא שהפילטר לא הוחלף הרבה זמן.

במ.י.ר חלפים פילטר מזגן חליפי לפונטו ספייס עולה סך הכל סביבות 40 ש"ח.
לדעתי במחיר כזה שווה גם להחליף כל שנה.

shachar
15-03-08, 22:32
מומלץ להחליף כל שנתיים או 20K ק"מ.
אי החלפת הפילטר פוגעת קשות באיכות המיזוג. לפעמים נראה שהמיזוג על הפנים ומתברר שכל הבעיה היא שהפילטר לא הוחלף הרבה זמן.

במ.י.ר חלפים פילטר מזגן חליפי לפונטו ספייס עולה סך הכל סביבות 40 ש"ח.
לדעתי במחיר כזה שווה גם להחליף כל שנה.

ומקורי כמה עולה ?!

student
15-03-08, 22:42
לא היה להם מקורי והם טוענים שגם לא מחזיקים אותו יותר כי זה מה שהם מקבלים מחברת פיאט ?!?!

בכל מקרה, לפני איזה שנה "מקורי" עלה סביבות 150 ש"ח או יותר.

shachar
15-03-08, 23:11
לא היה להם מקורי והם טוענים שגם לא מחזיקים אותו יותר כי זה מה שהם מקבלים מחברת פיאט ?!?!

בכל מקרה, לפני איזה שנה "מקורי" עלה סביבות 150 ש"ח או יותר.

וואהו..כמעט פי 4 ... ועם עבודה בטח ובטח שלא משתלם..:???:
אז אני מבין שאין מה לנסות לפרק ולנקות את הפילטר (לאחר 4 שנים ) אלא להחליפו ?

stio
15-03-08, 23:14
אל תנסה לתקן משהו תקין. אם המזגן עובד מצויין- אל תחליף כלום.

student
15-03-08, 23:14
פילטר כזה לא מנקים.

פעולת הניקוי עלולה לקרוע את הפילטר ואז כל מה שהפילטר אמור לסנן ישאב פנימה ויפגע בחלקים אחרים.

ההחלפה ממש קלה ופשוטה, שני ברגים בסך הכל. רק צריך את הפילטר הנכון כי יש שני סוגים. ב- מ.י.ר לפי מספר השילדה יידעו מה לתת לך

student
15-03-08, 23:15

כן תחליף !!!

אתה תופתע מהשיפור במיזוג ומכמות האוויר שיוצאת מהפתחים (אם אכן הפילטר לא הוחלף 4 שנים)

stio
15-03-08, 23:18
אם אתה אומר אתה יודע.

האם מישהו יודע האם לאונו יש פילטר למזגן? הכוונה למזגן המקורי של האונו, לא לצעצועים שהותקנו ע"י רסקור ואלכס מזגנים...

תודה מראש.

shachar
15-03-08, 23:22

המזגן מקרר (אני מניח . את זה ניראה בקיץ :-D)
אבל ריח האבק שעולה ממנו כשאני מפעיל איורור די מעיק לפעמים
אז חשבתי שניקוי/ניעור קל (ממש כמו שעושים לפילטר של שואב אבק) יסדר את הדבר הזה.

raanan_t
15-03-08, 23:25
Sudent, היכן ממוקם פילטר המזגן וכיצד ניתן להחליפו?
שני ברגים אמרת?!

עריכה:

מצאתי (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=22183&highlight=%F4%E9%EC%E8%F8+%EE%E6%E2%EF#post22183), תודה בכל מקרה.

shachar
15-03-08, 23:30
כן תחליף !!!

אתה תופתע מהשיפור במיזוג ומכמות האוויר שיוצאת מהפתחים (אם אכן הפילטר לא הוחלף 4 שנים)

הרכב ניקנה ב30 ליוני 2004
אנחנו היום באמצע מרץ 2008
מאז לא הוחלף ...

אם אתה אומר שזה משפיע גם על כמות האויר שיוצאת מהפתחים
אז אני רץ לקנות כי בפתחים העגולים הקטנים משני צידי הרכב לא ממש מרגישים רוח
וגם ככה הפתחים האלה ניראים כמו צעצוע שנילקח מאוטובוסים...

מ.י.ר אני מניח נמצאים בתל אביב
מה עושים אנשי צפון הארץ?
כל חלפייה מחזיקה פילטרים תואמים או רק חלפייה מורשית יבואן ?(כי רשמת שזה מה שפיאט מספקת להם ..)

stio
15-03-08, 23:56
סע למוסך "הכוכב" מורשה פיאט בצ'ק פוסט (ברחוב הנפח 10), הם גם מוכרים חלקים מקוריים, קניתי משם חוטי הצתה מקוריים לפיאט שלי לפני שבועיים.

אגב, את תקינותו של המזגן אתה כבר תראה ביום חמישי ושישי בשבוע הבא, מרוב החום שיהיה פה לא תהיה לך ברירה.

gsk
16-03-08, 10:06
הרכב ניקנה ב30 ליוני 2004
אנחנו היום באמצע מרץ 2008
מאז לא הוחלף ...

אם אתה אומר שזה משפיע גם על כמות האויר שיוצאת מהפתחים
אז אני רץ לקנות כי בפתחים העגולים הקטנים משני צידי הרכב לא ממש מרגישים רוח
וגם ככה הפתחים האלה ניראים כמו צעצוע שנילקח מאוטובוסים...

מ.י.ר אני מניח נמצאים בתל אביב
מה עושים אנשי צפון הארץ?
כל חלפייה מחזיקה פילטרים תואמים או רק חלפייה מורשית יבואן ?(כי רשמת שזה מה שפיאט מספקת להם ..)

לחברת לדיקו יבואני בוש יש סניף בחיפה. יתכן וניתן יהיה להזמין מהם פילטר מזגן של בוש לפונטו עם פחם פעיל. יותר יקר מפילטר תחליפי רגיל, אבל נותן ערך מוסף מסויים.

gingel
18-03-08, 21:47

דגמים אפשריים:

או

אוקיי, תודה רבה. עוד כחודש וחצי-חודשיים הרכב נכנס לטיפול תקופתי ואני אבקש שיבדקו את הפילטר.
אם אני מפעיל רק את המאוורר, בלי מזגן, זה עדיין עובר דרך הפילטר?

gsk
18-03-08, 21:53
אם אני מפעיל רק את המאוורר, בלי מזגן, זה עדיין עובר דרך הפילטר?

כן

gingel
18-03-08, 22:09
במוסך מורשה של פיאט יש להם פילטר עם פחם פעיל או שהם שמים בלי?

gsk
18-03-08, 23:46
במוסך מורשה של פיאט יש להם פילטר עם פחם פעיל או שהם שמים בלי?

כמה שידוע לי יש להם רק רגיל. סביר גם שאם תשאל אותם הם לא ידעו על מה אתה מדבר. חוצ מזה אל תצפה לניסים ונפלאות. עם פחם פעיל אתה עדיין תריח אגזוזים רק קצת פחות.

gingel
21-03-08, 20:11
אני מבין עכשיו שאין אטימה 100%, אבל למשל בסובארו אין את התופעה הזאת.
אם התריס סגור אז לא מריחים דברים מבחוץ. אז או שיש שם פילטר חבל על הזמן או שלא יודע.

זה משהו שבפיאט יוצא דופן ?

gsk
22-03-08, 00:44
לאיזה תריס אתה מתכוון?
בעקרון אם אתה מסית את המתג מכניסת אוויר חיצונית לסחרור פנימי לא אמורים להריח ריחות. אלא אם כן מדובר בפליטת ריח משמעותית (נניח נסיעה אחרי משאית דיזל ישנה ומעשנת/ קטנוע מעשן/ שרפה בצידי הדרך וכד')

gingel
22-03-08, 01:23
לאיזה תריס אתה מתכוון?
בעקרון אם אתה מסית את המתג מכניסת אוויר חיצונית לסחרור פנימי לא אמורים להריח ריחות. אלא אם כן מדובר בפליטת ריח משמעותית (נניח נסיעה אחרי משאית דיזל ישנה ומעשנת/ קטנוע מעשן/ שרפה בצידי הדרך וכד')

אני מדבר על המתג שמאפשר כניסת אוויר מבחוץ או סחרור פנימי.
בעיקרון אני מרגיש ריח מבחוץ רק כאשר אני נוסע מאחורי איזה רכב או משאית שהאגזוז שלהם מעשן, או שאני עובר על יד מפעלים מסריחים באיזור מפרץ חיפה.
יום ראשון אני אנסה להשיג את הפילטר עם הפחם הפעיל, למרות שאמרת שלא לצפות להבדלים משמעותיים, אולי זה יעזור קצת.

gsk
22-03-08, 13:26
אני מדבר על המתג שמאפשר כניסת אוויר מבחוץ או סחרור פנימי.
בעיקרון אני מרגיש ריח מבחוץ רק כאשר אני נוסע מאחורי איזה רכב או משאית שהאגזוז שלהם מעשן, או שאני עובר על יד מפעלים מסריחים באיזור מפרץ חיפה.
יום ראשון אני אנסה להשיג את הפילטר עם הפחם הפעיל, למרות שאמרת שלא לצפות להבדלים משמעותיים, אולי זה יעזור קצת.

אל תשכח שמכונית זה לא צוללת, אין אטימה מוחלטת בשום מקרה.

gingel
22-03-08, 15:36
נכון, זו לא צוללת אבל כנראה שבפיאט האטימה או הסינון פחות טובים.
לא כזה קריטי, כי רוב הזמן לא נוסעים מאחורי אגזוזים מעשנים.
מקווה שהפילטר עם הפחם הפעיל יעשה קצת משהו.

תודה על העזרה.:grin:

זאב
22-03-08, 23:42
אני מבין עכשיו שאין אטימה 100%, אבל למשל בסובארו אין את התופעה הזאת.
אם התריס סגור אז לא מריחים דברים מבחוץ. אז או שיש שם פילטר חבל על הזמן או שלא יודע.

זה משהו שבפיאט יוצא דופן ?
משהו יודע מה לחץ הגז שצריך להיות במזגן לדעת אם אני ממצא את המזגן עד תום בפונטו 01

gingel
24-03-08, 13:13
התקשרתי ללדיקו לשאול לגבי הפילטר והם אומרים שאין להם בכלל פילטרים למזגן.

gsk
26-03-08, 21:55
התקשרתי ללדיקו לשאול לגבי הפילטר והם אומרים שאין להם בכלל פילטרים למזגן.

אני לא יודע. אולי נסניף בחיפה לא מחזיק. בכל אופן אני מניח שהם יוכלו להזמין מהסניף שלהם בראשל"צ.

בהנחה שיש לך פונטו ספייס כמו שלי (2001 ELX) אז המק"ט של בוש לפריט זה הוא:
1-987-431-365

נסה שוב אולי הם לא הבינו בדיוק מה אתה רוצה.

gingel
27-03-08, 00:43
אני לא יודע. אולי נסניף בחיפה לא מחזיק. בכל אופן אני מניח שהם יוכלו להזמין מהסניף שלהם בראשל"צ.

1-987-431-365

אוקיי, אני אנסה בראשל"צ.
הרכב שיש לי הוא פונטו אקטואל 60 שנת 2006.

gingel
28-03-08, 01:37

1-987-431-365

שאלתי שוב בסניף של ראשל"צ, הם לא מחזיקים את זה.

eladzad
14-09-08, 15:15
יש ברשותי פיאט פונטו 2002 דגם elx אוטומ'
יש לי בעייה של רעידות ברכב כאשר מפעילים את המזגן על קירור. הוחלף פילטר מזגן ובוצע כיוון טורים במוסך מורשה ע"י חיבור למחשב, אך הבעייה ממשיכה להציק. האם למישהו יש בעייה דומה ויודע ממה היא יכולה לנבוע. בטח יש איזה 20 סיבות אבל אם מישהו התנסה בבעייה זו זה מאוד יעזור. תודה

בנוסף לכך ניכבה לי הרכב כאשר עצרתי בפתאומיות. האם זו בעייה של נפילת טורים כתוצאה מבלימה מהירה? אשמח לתשובה. שוב אני מציין שהרכב הינו אוטומט.

Caveman
14-09-08, 19:09
כנראה מקרה של בית מצערת שדורש ניקוי

student
14-09-08, 22:42
בנוסף לכך ניכבה לי הרכב כאשר עצרתי בפתאומיות. האם זו בעייה של נפילת טורים כתוצאה מבלימה מהירה? אשמח לתשובה. שוב אני מציין שהרכב הינו אוטומט.

בנוסף לניקוי בית מצערת נשמע שיש לך בעיה בחוטי ההצתה או בקויל. הבדיקה נעשית דרך המחשב.

אגב, מי עשה לך "כיוון טורים" דרך המחשב ? מה זה בכלל ?

eladzad
15-09-08, 10:41
תודה על המענה [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR].
ברגע שמחברים את הרכב למחשב במוסך, הוא באופן אוטומטי מסדר את הטורים, למרות שעדיין נראה לי שהטורים נמוכים מדי.
ניקוי בית מצערת הוא בעזרת "אינפוזיה" למנוע או שאפשר לשפוך חומר תוסף לטנק דלק במקום?

ארילו
15-09-08, 10:52
ניקוי בית מצערת מבוצע ע"י פירוק המצערת מהרכב וניקויה.

student
16-09-08, 20:48
תודה על המענה [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR].
ברגע שמחברים את הרכב למחשב במוסך, הוא באופן אוטומטי מסדר את הטורים, למרות שעדיין נראה לי שהטורים נמוכים מדי.
ניקוי בית מצערת הוא בעזרת "אינפוזיה" למנוע או שאפשר לשפוך חומר תוסף לטנק דלק במקום?

לא בדיוק הבנתי את מה שמודגש, לא שמעתי על דבר כזה עד עכשיו ולמיטב הבנתי זה לא ניתן לביצוע.

אבל, אם בית המצערת מלוכלך אז רק ניקוי יעזור ולא שום חיבור למחשב. המחשב לא יכול לשמור על הטורים כאשר בית המצערת כל כך מלוכלך.

אגב, אפשר רק לנתק את צינור האוויר למצערת ולהציץ ולראות בעין עד כמה הצטבר פיח. בדרך כלל ניקוי כזה עושה נפלאות לרכב.

העובדה שאצלך הרכב לעיתים נכבה מהווה כבר סכנה בטיחותית חמורה ולכן הטיפול חייב להיעשות בהקדם. אני עדיין חושב בכיוון של בעיה בהצתה (חוטים או כוהל) ובכל מקרה גם בעיה בבית המצערת.

אופציה נוספת - לחץ דלק נמוך/לא יציב וזה יחייב החלפת משאבת דלק.

eladzad
18-09-08, 14:23
הבנתי..
אני יבדוק את העניין.
תודה רבה גבר