PDA

View Full Version : שווה לקנות צמיגים ב"מבצע"?

danceoflife
26-02-08, 10:12
אני קופצת היום לקנות צמיגים (מחליפה את כל ה-4), נעולה על סוגים אפשריים (בהמלצותיכם - יוקוהמה, קונטיננטל, מישלין, קלבר) ועושה השוואת מחירים.
יש מקומות בת"א שמציעים 1+1 ורביעיית יוקוהמה או מישלין למשל יוצאת 1000 ש"ח כולל עבודה ואחריות ל-4 שנים, וזה נראה לי קצת תמוהה, כי זה מחיר זול בהרבה ממה שאני מכירה
האם שווה ללכת למקומות האלה או שיש חיקויים טובים בשוק שאני לא אזהה ועלולה לקנות זיוף?

אתר השוואת המחירים http://shoeftires.allbiz.co.il לא עובד, בדקתי באתרים אחרים ויש לי סדר גודל.
יש לכם המלצות על מקום בת"א/יפו/חולון/ראשל"צ שאמור להיות אמין ויחסית זול?

danceoflife
26-02-08, 10:47
עדכון -
מאחר וזה לחוץ לי, עשיתי קריאה כללית של כל מה שיש בפורום על זה - אסע לצמיג ישיר בפ"ת, הם מציעים יוקוהמה A DRIVE (זה מה יש למידה שלי..) ב-260 ש"ח לצמיג, כולל עבודה כמובן.
קונטיננטל היו יקרים יותר (300 ש"ח) אבל לקחתי את היוקוהמה רק בגלל ההמלצות שלכם.
הם מגיעים עם 4 שנים אחריות וכולם בני לא יותר מכמה חודשים (כככה הוא הבטיח, כדאי לו שאני לא נוסעת עד לשם בשביל לגלות אחרת), ויש להם כיוון הגה במקום למידה ואצטרך.

אחזור לרשמים מהגלגלים החדשים שלי, בתקווה שהם יפסיקו להפעיל את הABS בכל בלימה וחצי... :(

פיליפ
26-02-08, 11:06
ה-A DRIVE זה הליין הבסיסי של יוקוהמה, אני חושב שלצרכייך הוא יספיק בהחלט, הוא הרבה יותר טוב מכל הזבל הסיני שיש בשוק.

vRS
26-02-08, 15:48
ה-A Drive מליין בסיסי (יחסית), אך מדובר בצמיג איכותי, שקט ואוחז טוב.

ה-EcoContact 3 צמיג מעולה גם כן (ואגב, ידוע ש-Conti יקרים יחסית).

הייתי שוקל מעבר ל-185/60/14 :)

רפי לין
26-02-08, 16:43
אתר הצמיגים הגדול עם המחירון ההשואתי בכתובתו החדשה הנו www.tires4u.co.il
ונא עדכני אותנו מה קנית, היכן ומחיר.
בברכה - רפי לין :)

Tzvika 16V
26-02-08, 16:53
מצמיג ישיר בקריית מטלון בפתח תקווה רכשתי את הקלבר שלי. עלה לי כ1200 ל4 צמיגים.

danceoflife
27-02-08, 10:25
מאחר והחלפת הצמיגים תתעכב קצת, אולי מחר אבצע אותה - אנסה כבר להעלות מידה לפי המלצותיכם ל-180/60/14
האם נדרשות הכנות מסויימות או מסמכים או שאני פשוט לוקחת מידה שאני יודעת שהיא מתאימה ואז קופצת למכון רישוי לאישור? מה הסיכוי שלא יאשרו לי?:o (אם יש כזה בכלל)
ביום שישי אני גם עושה לרכב טסט, אז זה משהו שאני יכולה לעשות כבר בשישי במקום?

gsk
27-02-08, 11:55
מאחר והחלפת הצמיגים תתעכב קצת, אולי מחר אבצע אותה - אנסה כבר להעלות מידה לפי המלצותיכם ל-180/60/14
האם נדרשות הכנות מסויימות או מסמכים או שאני פשוט לוקחת מידה שאני יודעת שהיא מתאימה ואז קופצת למכון רישוי לאישור? מה הסיכוי שלא יאשרו לי?:o (אם יש כזה בכלל)
ביום שישי אני גם עושה לרכב טסט, אז זה משהו שאני יכולה לעשות כבר בשישי במקום?

לא ממליץ לך להחליף מידה, בייחוד במצבך הכלכלי ובהוצאות שהרכב שקנית מפיל עלייך. צמיג רחב יותר, יתן לך אולי אחיזה טובה יותר בסיבובים אבל יוביל לצריכת דלק גבוהה יותר ונוחות נסיעה נחותה (שגם כך בפונטו היא לא מהמשובחות). הצמיג הסטנדרטי של הפונטו מספק ביותר. קני צמיג איכותי מהמותגים שהומלצו (קלבר דיינקסר או יוקוהמה A DRIVE הם זולים יחסית). המידה הסטנדרטית מצויינית ובטיחותית, לדרישות הנהג הרגיל. צמיג רחב יותר גם יהיה עקרונית יקר יותר לקנייה. בקיצור לדעתי החלפת מידה מיותרת.
לסיכום: קני צמיגים איכותיים במידה הרגילה וסעי לשלום.

vRS
27-02-08, 16:30
GSK היקר, מה אם אגיד לך שצמיגים במידה 165/65/14 (של פונטו MK1) עולים כמו 185/60/14?

כי זה המצב - ככל שהמידה נדירה יותר (ובארצנו, המידות הקטנות יחסית נדירות - אין מה לעשות) - הצמיג יקר יותר.

רביעיית C Drive ב-185/60/14 תעלה 1200 ש"ח אצל אנטון (ואפשר להתמקח ולהוריד אותו עוד במחיר).

gsk
27-02-08, 16:35
GSK היקר, מה אם אגיד לך שצמיגים במידה 165/65/14 (של פונטו MK1) עולים כמו 185/60/14?

כי זה המצב - ככל שהמידה נדירה יותר (ובארצנו, המידות הקטנות יחסית נדירות - אין מה לעשות) - הצמיג יקר יותר.

רביעיית C Drive ב-185/60/14 תעלה 1200 ש"ח אצל אנטון (ואפשר להתמקח ולהוריד אותו עוד במחיר).

בכל אופן צריכת הדלק של הרכב תעלה, לכן אני לא ממליץ לשואלת על שינוי מידה. הוא לא יתן שום יתרון לנהג הרגיל, להפך (מה גם שהפונטו עצמה אינה רכב ספורטיבי כלל וכלל).

raanan_t
27-02-08, 16:52
אכן, לנהג הרגיל לא יהיה שום הבדל חוץ מהבדל אחד ומיוחד, בלימות קצרות יותר באופן משמעותי. צמיג טוב הוא חיוני לכל רכב גם אם הרכב ו\או הנהג ספורטיביים בנפשם.

אצלי על ELX קשה מאוד להצביע על שינוי בצריכת הדלק, וזאת למרות שניהלתי מעקב צריכת דלק בצורה אובססיבית משהו. מה שכן, יש לי התלבטות כיצד הרחבת מידה תשפיע על הדגמים של ה-60 כ"ס. ייתכן ועליהם תהיה השפעה יותר גדולה.

Danceoflife, בכל מקרה המידה היא 185 ולא 180 כפי שציינת, שימי לב לעניין.

רענן.

danceoflife
27-02-08, 17:03
החלטתי על העלאה במידה רק כי קראתי שמי מכם שהחליף לא ראה שינוי מהותי בצריכת הדלק
לגבי המידה, זאת סתם טעות העתקה, אני יודעת שזה 185, תודה על ההבהרה :]

בכל מקרה מהתייעצות עם רפי ואחרי ההודעות שלכם אני באמת אוותר על זה. הסיבה היחידה שרציתי היא הפחד שלי מעוד תאונה (...יש מצב שאם בתאונה שהיתה היו לי צמיגים טובים יותר או רחבים יותר הרכב היה מספיק לבלום יותר ומונע את עוגמת הנפש). מרחק הבלימה הוא כרגע מרכז חיי כי בכל בלימה אני רואה את התאונה מול העיניים, ככה שזה נשמע לי הכי טוב שיש להחליף את מידת הצמיגים.

אבל נוותר על זה כרגע, אקנה את אלה שהתכוונתי (יוקוהמה A DRIVE)

תודה כולכם :-)

shachar
05-03-08, 08:06
יש מקומות בת"א שמציעים 1+1 ורביעיית יוקוהמה או מישלין למשל יוצאת 1000 ש"ח כולל עבודה ואחריות ל-4 שנים

מה לעזעזל מכסה האחריות של ה 4 שנים על הצמיגים :confused:?

danceoflife
05-03-08, 13:12
מה לעזעזל מכסה האחריות של ה 4 שנים על הצמיגים :confused:?

מכסה פגמי ייצור בלבד...