התחבר

View Full Version : רעש מוזר מכיוון הגלגל

CRazy
17-02-08, 18:16
שלום לכולם,
שבוע שעבר עשיתי טיפול טיימינג לאוטו, לאחר יומיים התחיל להשמע רעש מוזר מכיוון הגלגל האחורי בצד של הנוסע. הרעש הוא כמו חריקה או משהו משוחרר, הרעש קורה בזמן נסיעה רגילה בלי קשר אם אני נכנס לבורות או כביש לא ישר.
האם זה קשור לטיפול הטיימינג שעשיתי?
ואם לא מה זה יכול להיות?
(זה לא רעש מכיוון המושב כמו שקרה כאן לרבים וגם לי)

ארילו
17-02-08, 19:13
האם מתלווה לרעש ריח שרוף?
בד"כ רעשים מהגלגל האחורי נובעים ממיסב שמסיים את חייו (אבל זה דיי נדיר) או מבלמים תפוסים.

קשה מאוד לאבחן רעשים מרחוק - לכן כנראה שתאלץ ללכת למוסך בשביל זה.

raanan_t
17-02-08, 19:42
עד שתגיע למוסך בדוק את חיבור הגלגל ע"י חיזוק הברגים. ייתכן ופירקו לראות מה מצב הבלמים מאחור ומסיבות שונות (חלודה וכדומה) לא חיזקו את הגלגל כראוי.

פנצ'ריה שניגשתי אליה בעבר לא חיזקה גלגל כראוי. למזלי התקלה זוהתה קצת לפני שהגלגל עף, שני גוז'ונים היו שבורים.
לא נעים בכלל.

stio
17-02-08, 20:18
אצלי מיסב הלך בגלגל אחורי שמאלי. בהתחלה לא הבנתי מה זה הרעשים אז המשכתי כך לנסוע. עבר חודש, חודשיים, 3 חודשים.. ואז הגיע המפגש השני ביקום. צביקה ועידו זיהו מה הבעיה תוך שניות מרגע התחלת נסיעת המבחן.

בינתיים הרעשים היו פשוט מחרידים מרגע שעברתי 100 קמ"ש, אז הנמכתי מהירות והגברתי את הרדיו דיסק (צרבתי בזמנו דיסק טוב) כדי לא לשמוע את הרעשים האלו שהוציאו אותי פשוט מדעתי.

בקיצור נסעתי מהר למוסך וכולם שם היו בהלם איך הגלגל לא עף לי באמצע הנסיעה. שילמתי גרושים להחלפה.

CRazy
17-02-08, 22:32
תודה על העזרה.
יום שישי יהיה לי זמן אז אני אבדוק יותר מקרוב את הגלגל.

stio
17-02-08, 22:50
תעלה את הרכב על ג'ק וסובב את הגלגל ידנית. אתה שומע את הרעש? הלך המיסב. תעשה את הפעולה עם הג'ק על כל 4 הגלגלים.

student
17-02-08, 23:01
כדאי לגשת למוסך בהקדם האפשרי ולא לחכות. יתכן ונשברה גיזרת בלם או אחד מהקפיצים של מנגנון ההחזרה של הרפידות יצא ממקומו.
מדובר בבעיה בטיחותית שפוגעת בבלימה ולכן לא כדאי לחכות.

raanan_t
18-02-08, 05:39
תודה על העזרה.
יום שישי יהיה לי זמן אז אני אבדוק יותר מקרוב את הגלגל.
יום שישי?! קראת מה אחרים ואני כתבנו?!

כשהתחלתי לשמוע רעשים מהגלגל אצלי (זה היה עוד ברכב הקודם) זה כבר היה אחרי שהגלגל כמעט ועף מהרכב. אל תחכה ובדוק שהוא מחובר כראוי לפני הנסיעה הבאה שלך.

CRazy
18-02-08, 18:09
יבדק בהקדם. תודה.