View Full Version : קלאצ' לפונטו ספייס
שלום לכולם,
הצטרפתי היום למועדון פיאט לאחר שרכשתי פיאט פונטו ספייס 2001 ELX.
בקרוב האלץ לעשות לרכב טיפול 100000 (טיפול קטן)
ולצערי גם להחליף את הקלאצ' (המקורי של הרכב) במוסך מורשה של פיאט בעיר שלי קרית גת אמרו לי שטיפול קטן נע בסביבות ה450 ש"ח
וקלאצ' קומפלט עולה בסביבות ה1600 ש"ח.
האם המחירים הם סבירים ???
ולגבי הקלאצ' שמעתי על VALEO שעולה 500 ועוד עבודה משהו כמו 1100 ש"ח יוצא מה עדיף להחליף למקורי או שהVALEO גם אופציה טובהה???
תודה למגיבים.
קודם כל ברוך הבא.
תתחדש עשית בחירה טובה.
המחירים הגיוניים בהחלט.
שחרון
תודה רבה,
אבל עדיף לעשות את הטיפול היקר ב700 ש"ח במוסך מורשה פיאט או שכדאי לחסוך את ה700 ש"ח האלה ולקנות את הקלאצ' של VALEO וללכת למוסך שירכיב ???
Tzvika 16V
06-02-08, 17:57
מחירים הגיוניים בהחלט הקלאצ בELX שונה מSX והוא יותר יקר. זה המחירים במוסכי החברה אני בדקתי ב4 מוסכים כולל המרכזי כולם הציעו בין 1550 ל1700 שקל. בסוף הקלאצ' שלי היה תקין לא היה צריך להחליף. ואגב גם אם תקנה את הקלצ' ככה סתם ותתקין במוסך לא מורשה הוא יקח אותו סכום. העבודה על הרכב בעת החלפת הקלצ הזה היא ארוכה יותר. בכלל לא הייתי ממליץ להחליף הקלצ' הזה לא במוסכי חברה כי הבנתי שזה לא סיפור פשוט בכלל.
מעניין כמה זמן לוקחת החלפת המצמד בELX.
תעדכן אותנו בבקשה :)
אחלה חברה בעוד כמה מאות קילומטרים אני יכנס עם הרכב לטיפול ולהחלפת הקלאצ' אני אעדכן אתכם מה קורה... בכל מקרה שכנעתם אותי ללכת למוסך מורשה וזהו.
תודדה.
חברים שבת שלום ,
בקשר לשאלה של כמה זמן לוקח להחליף קלאצ' בELX :
הכנסתי את הרכב ב8 בבוקר ועכשיו ב11 הוא כבר בחוץ זה אומר בסביבות ה 3 שעות לכל היותר.
וסידרו לי מחיר טוב יחסית במורשה של פיאט בקרית גת לקחו לי 1400 כולל עבודה ומע"מ וקלאצ' קומפלט.
שבת שלום לכולם.
Tzvika 16V
08-02-08, 12:40
יפה מאוד! באמת מחיר לא רע.
3 שעות עבודה לקלאצ' זה הגיוני וסביר.
3 שעות זה מצחיק. את אלה מאיתנו שזה לוקח יום שלם כמובן :)
חברה אחרי שהחלפתי את הקלאצ' (במורשה כמובן) קורה לי שההילוכים ראשון שני ושלישי לפעמיים לא תמיד לא נכנסים חלק.
ממה זה יכול לנבוע ?!?
Tzvika 16V
13-02-08, 10:59
החליפו לך גם את השמן הגיר?
לא לא החליפו לי את השמן גיר ואת האמת חשבתי על זה... יש סיכוי שזה השמן גיר???
Tzvika 16V
13-02-08, 11:27
זה די משונה האמת כי בעת החלפת הקלאצ' מחליפים שמן גיר ככה שזה מאוד מפתיע. לפי הספר טיפולים אין צרוך בהחלפת שמן גיר והמוסכים מחליפים אותו כאשר מחליפים את הקלאצ'. אני חושב שבשביל 120 שקל גש למוסך שיחליפו לך. ותעשה חיפוש קטן דובר כאן המון על הנושא של השמנים לגיר לספייס.
תודה רבה ,
אני מאמין ששבוע הבא כשאני יסע לעשות את הטיפול לרכב אני כבר אחליף את זה.
תודה ואחלה יום.
ב-ELX לא מחליפים שמן גיר בעת החלפת מצמד. נאמר לי במפורש לאחר ששאלתי לפני כחודש במוסך שמשון. לפי מה שהבנתי בדגם הזה אין צורך לפתוח את הגיר בעת החלפת מצמד.
אז כדאי לי להחליף את השמן גיר ???
זה יעזור להילוכים לעבור יותר טוב ??
Tzvika 16V
13-02-08, 16:45
מוזר... גם במרכזי וגם במוסך קרל אמרו לי שהחלפת קלאצ' כוללת החלפת שמן גיר.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.