View Full Version : טורים גבוהים בהילוך סרק ופרקינג
שלום לכולם,
אני חדש בפורום,
יש לי פיאט מריאה 98 1600 אוטומטית, לאחרונה ישנה בעיה עם הטרוים. הם מתהגים בצורה קיצונית (עליה וירידה) בניוטרל בפרקינג. במוסך אמרו לי בעיית מצערת שייתכן וניתן לעקוף אותה באמצעות משהו עם מינוסים (לא מבין בזה)
אשמח לחוות דעתכם בנושא
האם הבדיקה בוצעה במוסך מורשה פיאט עם התחברות של מחשב אבחון או ע"י מישהוא אחר ומי והיכן?. כמו כן מהיכן אתה בארץ?.
בברכה - רפי לין :)
בהחלט יש מקום לדיאגנוסטיקה לרכב כדי לברר מדוע הסל"ד משחק בסרק.
יתכן והבעיה במצערת, יתכן והבעיה במקום אחר. כל החלפה ללא דיאגנוסטיקה טובה כמו כסף על קרן הצבי.
צריך לנסות קודם לעשות לימוד מנוע סרק.
לראות אם זה עוזר.
עדיין לא הייתי במוסך בנוגע לבעיה אלא דיברתי איתם בטלפון (מוסך מורשה)
אני מקווה ביום שישי הקרוב להגיע למוסך ובהתחלה (לפני החלפה של מצערת) לפתור את הבעיה בעזרת איזשהו מעקף שהמוסך אמר שניתן לבצע + ניקוי של המצערת
בינתיים, לפעמים הטורים מתנהגים בסדר ולפעמים משחקים למעלה ולמטה בעיקר בניוטרל ופרקינג). כשהרכב חם הטורים מגיעים לרמה נמוכה מאוד ואז הרכב אף נכבה (בעיקר אם מכבים ומניעים אחרי דקה או שתיים)
האם בעיה זו גם משפיעה על צריכת הדלק?
מב קורה עם מנוע הצעדים שלך?
באיזה מצב הוא?
(מנוע צעדים - חלק שחור עם מחבר 4 פינים נמצא על יד המצערת)
לגבי התצרוכת דלק- זה לא משפיע בצורה חזקה.
אדי,
תודה על תגובתך, אבל אני לא כל כך מבין בנושאים אלו
אם מתי שאתה במהירות נמוכה ו\או מנסה להאיצ ממהירות נמוכה אז הרכב טיפה "מקפצ" אז הבעיה אכן במצערת. למזלך היחסי המצערת של 1.6 היא פחות מתוסבכת מה 1.4 שהיא גדושה בחיישנים אז יכול להיות שלא תצתרך להחליף את כל בית המצערת,"לעקוף" אותה אני בספק שתצליח אבל לנקות דווקא אפשר ואולי אפילו יעזור אם יבוצע כהלכה.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.