View Full Version : למה יש לי רעש של מים זורמים באוטו? :-(
danceoflife
03-02-08, 22:51
כן, אני מודה - עוד לא הלכתי למוסך לטיפול הראשוני מאז הקניה... ככה זה כשיש תקופת מבחנים והרבה השלמות מאז התאונה עם הרכב הקודם...
בכל אופן, כשקניתי את הרכב, המוכר הצהיר בפניי שעשה לו שטיפה מטורפת למושבים (..הוציא ושטף בהרבה יותר מדי מים). ביום הקניה [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] ישב במושב האחורי וכל המכנס שלו התמלא מים - הכסא פשוט היה ספוג. שאלנו את המוכר והוא אמר שזה בגלל השטיפה, שהוא תמיד עשה אותה - וזה ייעלם תוך יום יומיים. בימים הראשונים גם היה ריח של טחב מהשטיפה והייתי צריכה לאוורר, ככה שהכל נראה ליה הגיוני.
אומר את האמת שאין לי מושג אם זה נעלם כי כמעט אף אחד לא יושב לי באוטו מאחורה...
ועכשיו לבעיה - כמה ימים אחרי הקניה התחלתי לשים לב לרעשים של מים מבעבעים וזורמים ברכב. בפניות, עליות, ירידות... כשיש סיבה שמים יזוזו למקום אחר, הם זזים.
הרמתי שטיחים, ניסיתי להקשיב, כלום. אני לא מזהה מאיפה זה מגיע ואיפה לעזאזל יכולים להיות כל כך הרבה מים שמחזיקים שם כבר שבועיים (!!) ונשמעים כמו מפלים מתחת לרגליים שלי כשאני נוהגת...
באונו היו לי רעשים של מים כשהייתי מכבה את המזגן, פה אין שום קשר בין השניים (בדוק)
אני די בטוחה שזה לא שומדבר מכאני - פשוט מים שכלואים איפשהו (איפה???) ברכב ונעים מצד לצד בזמן נסיעה...
זה מוציא אותי מדעתי, וזה מלחיץ אותי מאד (...שלא יהרוס משהו)
ואני לא רוצה ללכת למוסך CLUELESS לגמרי בלי לדעת מי מה מו צריך לתקן או לבדוק.
נ.ב. נדמה לי, רק נדמה לי, שזה מגיע מצד ימין של הרכב מקדימה (המושב שליד הנהג)
הרבה תודה :-)
בדקי אם השטיחים ברצפת הרכב רטובים או לחים. יתכן שהרכב היה מוצף מים והמושבים הם לא הדבר שבעל הרכב הקודם "שטף". אופציה נוספת לבדיקה היא בתא המטען מתחת לשטיח (היכן שנמצאים הגלגל הרזרבי וכלי הנהג).
danceoflife
03-02-08, 23:04
השטיחים יבשים לגמרי, גם רצפת הרכב
גם בתא המטען הרמתי הכל ובדקתי, הכל יבש :-/
תודה!
זאת רק השערה אבל יכול להיות שלא עשו לך ניקוז אוויר כמו שצריך ויש לך בועת אוויר לכודה במערכת הקירור. בד"כ הן נתפסות באזור של רדיאטור החימום - ובגלל זה את שומעת את הרעש של המים.
תבדקי אם חסרים לך מים ברדיאטור.
זאת רק השערה אבל יכול להיות שלא עשו לך ניקוז אוויר כמו שצריך ויש לך בועת אוויר לכודה במערכת הקירור. בד"כ הן נתפסות באזור של רדיאטור החימום - ובגלל זה את שומעת את הרעש של המים.
תבדקי אם חסרים לך מים ברדיאטור.
מסכים אם אריאלו. תופעה כזו מופיעה אצלי לאחר החלפת נוזל קירור (וחולפת אחרי כמה נסיעות). נסי כמה פעולות:
1. להזיז לכמה דקות בזמן נסיעה את מתג החימום של המזגן למצב חימום.
2. לאחר שהרכב התקרר (בדגש רק לאחר שהוא התקרר לחלוטין!!) לפתוח את מכסה מיכל המילוי של נוזל הקירור - אולי זה יעזור לשחרר את האוויר מהמערכת.
3. להחזיר את הפקק ולקוות שזה פתר הבעייה.
יש טכניקה פשוטה ומפורטת לביצוע ניקוז אוויר ממערכת הקירור. אני לא רושם אותה כאן כי אני מאמין שלא תבצעי אותה לבד. מוסך הגון שיודע מה הוא עושה יבצע את זה בכמה דקות, ולא יגבה על זה כסף (אם זה המוסך הרגיל שלך)
גם ברכב של אמא שלי יש את הרעש הזה, במיוחד לאחר הנעה קרה. הרעש מגיע מאזור תא הכפפות.
מוזר שלפני שבוע החליפו נוזל קירור במוסך מורשה ועדיין יש את המים.
ביצעתי ניקוז אויר (פעמיים) במוסך מורשה.
בפועל הקולות האלו ממשיכים - כבר מעל לשנה.
לדעתי אין לך מה להיות מוטרדת - אם תהיה בעיה - את תדעי כשזו תקרה.
זה לרוב קורה כשהמנוע קר, וכאשר מאיצים. אולי זו המשאבה שמגיעה לסוף חייה, ואולי לא.
חבל לבזבז על זה זמן!
danceoflife
04-02-08, 12:21
קודם כל אני מ-א-ד מופתעת לדעת שאני לא היחידה
זה רעש באמת ייחודי ובחיים לא הייתי חושבת שהוא חוזר על עצמו אצל רובכם
הפחד שלי היה שאלו מים שחדרו מהשטיפה של המוכר ועלולים להזיק למשהו (..לא בא לי לגלות את הנזק בדיעבד :-/)
אבל אם זה חוזר ואתם מכירים את זה, אני יכולה לנשום עמוק.
אבדוק את לחץ האוויר כמו שהצעתם.
אגב, כמו שמישהו כתב כאן - יש מצב שזה בא מכיוון התא כפפות - אני מוצאת שם טיפות מים מדי פעם... העובדה שהדבר היחיד שנמצא מעל התא הוא הכריץ אוויר... זה קצת מלחיץ 8-O
הקולות האלו אכן מגיעים מכיוון תא הכפפות.
אבל! אם את מוצאת שם מים (יש להם צבע?) - זו כבר התפתחות פחות טובה.
יש לך התעבות על השמשה בתוך הרכב? המים שאת מוצאת חמים, אם את בודקת אחרי נסיעה?
אני לא ממש יודע מאיפה הצינורות לרדיאטור החימום עוברים, אז אולי כדאי שמישהו יאשר אם הם אכן מטיילים שם מאחורי תא הכפפות.
מנסיון שלי, לאחר נסיעה והיווצרות לחץ, גם שחרורו ע"י פתיחת מכסה מיכל העיבוי לא משנה דבר וחצי לקולות הנשמעים.
שורה תחתונה - אין לי ספק שהדבר הזה יגרום מתישהו לבעיה אמיתית. השאלה היא רק התזמון...
תעדכני לגבי המים בתא הכפפות.
danceoflife
04-02-08, 14:20
למים לדעתי לא היה צבע
בפעם הראשונה מצאתי כמה טיפות על ספר הרכב וחשבתי שזה בגלל השטיפה (יום אחרי הקניה) אז התעלמתי
הפעם השניה היתה עוד כמה טיפות על דברים שהיו בחלק העליון (יש הרי חריץ למעלה מכיוון כרית האוויר) ואז כבר ידעתי שזה לא היה שם קודם ושזה קצת מוזר
מאז אני בודקת מדי פעם ולא מצאתי שם רטיבות.
יש לציין שכשכן מצאתי את הרטיבות הזאת, חיפשתי ביסודיות מקור רטוב או לח מסביב ולא מצאתי שום מקום ממנו מים יכלו להגיע, כי הכל היה לגמרי יבש!
בימים הראשונים היו לי הרבה מאד אדים ברכב (בצורה ממש יוצאת דופן), והבנתי שזה בגלל השטיפה -הרכב עמד בחום והמים התאדו, עכשיו הכל עבר (הריח, הרטיבות והאדים הלא-קשורים למזג אויר)
טוב, נוסף לי עוד דבר לבדוק במוסך כשאגיע אליו 8O
רק נותר לי לקוות שעד אז לא יהיו נזקים ושזה סתם משהו חסר חשיבות...
שוב תודה!
לא רוצה להבהיל או משהו אבל יש לי תחושה שהבחור שמכר לך ת'אוטו
כניראה באחת הסופות נכנס לשלולית גדולה מדי ופשוט הציף את האוטו. זה מסביר את המים הספוגים במושבים ובעוד כמה חלקים המסרבים להתייבש
בתחתית הרכב ישנם ספוגים הסופחים מים בקלות ומהירות ומצד שני מסרבים להיפטר מהם
מים מגיעים אליהם רק אם אתה מספיק "חכם" כדי להיכנס להצפה שקצת גדולה על הפונטו שלך..
שוב. זו רק תחושה פנימית שלי ולא מקצועית.
danceoflife
04-02-08, 18:57
תראה, אני רוצה (מאד) להאמין שהבדיקה שערכתי במכון מורשה היתה עולה על דבר כזה אם היה...
בהתחשב בצורה שהמושבים היו ספוגים ביום הקניה, נראה לי שאם זה היה העניין - אז בהרמת הרכב לבדיקה היו אולי קצת מטפטפים מים (?)
ונניח והוא נכנס לשלולית ענקית... איך יכלו המים להגיע למושבים?? נראה לי שצריך לשחות בבריכה עם הרכב בשביל זה, לא? :-/
מקווה מאד שאתה טועה ;-)
מקווה בשבילך שאני טועה :)
פשוט מעולם לא שמעתי על מישהו שמנקה ככה את המושבים
פשוט מתיז מים בצורה ברוטאלית שכזו
יש דרך הרבה יותר אלגנטית ופחות "חאפרית" לנקות את המושבים
בכדי שהמושבים ירטבו כתוצאה מהצפת שיטפון צריך להיות מאוד מוכשר.
זה נראה לי מאוד תמוה.
בכדי שהמושבים ירטבו כתוצאה מהצפת שיטפון צריך להיות מאוד מוכשר.
זה נראה לי מאוד תמוה.
כשרון? לא!
מספיק סתם חוסר מזל:
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/42426000/jpg/_42426528_flood_car416.jpg
חוסר מזל ידידי, זה כאשר אתה עומד לך לתומך בצומת, כאשר פתאום משום מקום שוטף אותו גל ענק של סחף משיטפון.
להיכנס לשלולית, לראות שהיא מגיעה לגובה הדלת, ובכל זאת להמשיך, זה כישרון.
אם אין לה ריח של עובש, נראה לי שאין מה לחשוש. הרכב רק יתייבש עם הזמן....
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.