View Full Version : מנוע לא סוחב
שלום לכולם ושבוע טוב בזמן האחרון אני מרגיש שהמנוע לא סוחב לי כמו שצריך ושהוא אוכל קצת יותר דלק הוא עושה 1-13 לדעתי הוא צריך לעשות 1-15 בערך בדקתי את זה כמה פעמים יש לי תחושה שהחיישן טמפרטורת מי קירור N T C לא תקין האם אני צודק את החיישן לא בדקתי בדקתי רק את עניין הצריכה דלק והכי מטריד שהוא לא סוחב כמו שצריך מדובר על פונטו קבריולט שנת 95 נפח 1250 דגם 60 S אשמח לעזרתכם המקצועית תודה אייל :):)
איך ביצעת את המדידה של צריכת הדלק?
טוב אז ככה קודם כל פתחתי את הפלגים וראיתי שהם לא שחורים לאחר מכן רוקנתי את מיכל הדלק מלאתי פול דלק שזה היה משהו כמו 33 ליטר ואפסתי את השעון יצא שנסעתי על המיכל רוב הנסיעות מחוץ לעיר בנסיעה זורמת כ-420 קילומטר שזה יוצא 1-13 וזה מדובר על הפונטו קבריולט בפונטו השניה שלי יש לי שניים שהיא רגילה שנת 97 דגם 75 S שניהם 1250 סמק אני עושה בין 500 ל600 קילומטר למיכל באותם נסיעות אז איך אתם מסבירים את זה ??
תגיד, על פסיקים שמעת ? אני מבין את הלהט לכתוב - אבל כתוב כך שאפשר יהיה להבין.
מי שמבין עברית יכול לקרוא גם בלי פסיקים אנחנו לא כותבים פה ספר..
danceoflife
04-02-08, 19:13
לא שאי-אפשר לקרוא, זה פשוט ממש מתיש לקרוא בלי פסיקים ו/או נקודות בסוף שורה, זה הכל
ובכל זאת, נבקש שתשתמש בהם.
זה עוזר לנו כחברי פורום לקרוא את ההודעות ושומר על רמת כתיבה יפה.
יש ריח של דלק?
השמן מריח כמו דלק?
אם התשובות שליליות, אז מכשיר 4 גזים ומחשב אבחון של פיאט יזרזו את אבחון הבעיה.
אבל הנה האפשרויות הנפוצות:
1. פילטר אוויר מלוכלך או סתום
2. בעיה במערכת ההזרקה
3. רצועת טיימינג לא מכוונת
4. בעיה במערכת ההצתה
האם האוטו עובד על שלושה צילינדרים במקרה?
לא אין ריח של דלק ,את הפילטר אויר החלפתי בטיפול שעשיתי לפני שבוע ,את השמן גם החלפתי , אני חושב שזה אחד החיישנים נותן לי קריאה שגויה למחשב וגורם לרכב לעבוד חלש ובתערובת עשירה קצת יותר מהנורמה .
כגון : חיישן למדא , חיישן מצב מצערת T P S , חיישן טמפ מי קירור NTC , חיישן לחץ סעפת ..
העיניין הוא שלא נדלקה נורה של תקלת מנוע, האם כל החיישנים כשהם מזייפים מדליקים מנורה או שלא.? או רק שהם מתקלקלים אז הם מדליקים את המנורה מה אתם אומרים חבר"ה ? ושוב תודה
רציתי לשאול אם יש מישהו בפורום שיש לו פונטו קבריולט כמו שלי וכמה היא עושה לו לליטר האם 1 - 13 כמו שלי ?
אייל שלום!
ארילו אמר ובצדק שסריקת חיישנים תזרז את התהליך . יש לך אופציה לבדוק אותם בעצמך לפי הוראות מautodata אך קח בחשבון שזה לא עבודה פשוטה . תנסה לבדוק את הפילטר דלק האחורי שלך (מתחת למיכל דלק ) יתכן והוא לא הוחלף מעולם .
אני מאמין שלפונטו קבריולט יש את אותה מנוע כך שתוכל לקבל עצות שימושיות מאנשים גם בעלי פונטו רגילות . לגבי צריכת הדלק היא נשמעת סבירה לרכב בשנה הזאת . אגב שאלה טיפשית אתה נוסע עם גג פתוח .?? יתכן ונסיעה עם גג פתוח תגרום לחיכוך גדול יותר עם האוויר ובכך תגדיל את צריכת הדלק אך באחוז קטן מאוד . לי יש פונטו 1100 והצריכת דלק שלי עומדת על 1ל 13 .
מה שאני כן ממליץ אם אתה רוצה להשקיע , החלפה של כל החיישנים הזולים (NTC ,טמפרטורת שמן , ...) הם לא יקרים מחיר ממוצע עומד על 30-50 ש"ח אני החלפתי את כל חיישני הרכב לאחר 7 שנים שהרכב היה אצלי וזה עלה לי פחות ממה שיעלה לך ביקור אצל מוסך .אך יש חיישנים שרק בסריקה תוכל לבדוק כמו למדה וחיישני מצערת.
עמית
תבצע את המדידה ככה:
תמלא מיכל מלא
סע בדרך בין עירונית במהירות קבועה של 90 - 100 קמ"ש כשאתה לבד ברכב ובלי מזגן, לפחות 100 ק"מ.
תמלא שוב מיכל מלא
ותחלק את מספר הקילומטרים שנסעת במספר הליטרים שנכנסו לך למיכל בתדלוק השני.
אם עדיין זה נותן צריכה גבוהה מדי, אז צריך להתחיל לבדוק בצורה יסודית.
ממתי האוטו התחיל לצרוך הרבה דלק ולנסוע חלש?
היי עמית מה שלומך .? החלפתי את פילטר הדלק לפני שבוע עשיתי טיפול וזה כלל הכל .
עכשיו לגבי מתי הוא יתחיל לצרוך האמת שככה קניתי את האוטו וזה קצת לא נראה לי כי יש לי עוד פונטו רגילה עם אותו מנוע שעליה אני עושה את אותם הנסיעות ממש והיא עושה 1-16 בדוק בדקתי את זה אלף פעם.
אולי זה קשור לבודי ולצמיגים ופשוט ככה האוטו הזה .
?
תבדוק אם רצועת התזמון מכוונת כמו שצריך, ואת הקומפרסיה של המנוע.
רצועת התזמון נראת בסדר כי המנוע עובד בסדר אם הרצועה לא היתה מכוונת המנוע היה מזייף חזק
האם בפונטו 2001 אין תאורה במאפרה לפני שאני מתחיל לחפור????
במושב ליד הנהג הכסא פשוט מתנדנד כאילו האומים השתחררו
זה דבר אופייני לפונטו
אייל שלום!
קח בחשבון שיתכנו המון בעיות שגורמות לצריכה מוגברת של דלק . אני ממליץ כמו שאמר אביעד
(ארילו ) תבדוק קומפרסיה כדי לדעת מה מצב המנוע . האם המנוע "סוחב " כהלכה ? אם כן אז אין בעיות בתזמון לדעתי . כמובן חיישנים יכולים לגרום לבעיה . אם הנושא קריטי מבחינתך גש לאבחון מחשב . אני מניח שיתכן כי חישן הלמבדה שלך מזייף מעט ואז תתכן צריכת דלק מוגברת (רק בהנחה וכל השאר אכן תקין ) .
תודה עמית אני הלך לבדוק את זה
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.