PDA

View Full Version : בעיית הגה

bobo
31-01-08, 17:53
שלום רב

מדובר על פונטו משנת 2006 ידנית (עדיין יש אחריות יצרן).
הייתה לי בעיה עם ההגה סיטי, הוא היה מושך שמאלה ועושה רעשים.
אם הייתי נוסע ישר איזה 20 קמ"ש עם ההגה סיטי ואז עוזב אותו אז הוא ישר היה הולך שמאלה. כמו כן גם הייתי מרגיש שסיבוב ההגה ימינה יותר קשה מאשר שמאלה. חיברו את הרכב למחשב ועשו איזה כיול או איפוס והעניין של המשיכת הגה נפסקה.

אבל ישנם עדיין רעשים מוזרים מכיוון ההגה גם שהסיטי לא עובד, וגם אני מרגיש עכשיו שדווקא סיבוב ההגה שמאלה קצת יותר קשה מאשר ימינה. במוסך ראו ואמרו שכנראה המנוע של ההגה לא טוב.
הם התקינו אחד אחר כדי לראות אם זאת הבעיה אבל זה לא עזר. לאחר מכן הם זיהו כי חיישני התנועה בהגה לא תקינים. בעיקרון אמרו לי שמחליפים את כל המוט של ההגה.

האם החלפת כל מוט ההגה תפתור לי את הבעייה של הרעשים האלה ואת ההרגשה הזאת שסיבוב ההגה שמאלה קצת יותר קשה מאשר ימינה?

תודה מראש לכל העונים.

student
31-01-08, 17:59
האם החלפת כל מוט ההגה תפתור לי את הבעייה של הרעשים האלה ואת ההרגשה הזאת שסיבוב ההגה שמאלה קצת יותר קשה מאשר ימינה?

קרוב לוודאי שכן, בעצם מחליפים את כל החלקים של מערכת ההגה החשמלי ברכב - מהחיבור לגלגל ההגה עד כמעט לחיבור למסרק ההגה שבתחתית תא הנוסעים (מאחוריי דוושת הגז).

כדאי רק לוודא שמדובר בחלק חדש, למרות שסביר שכן.

bobo
31-01-08, 18:02
קרוב לוודאי שכן, בעצם מחליפים את כל החלקים של מערכת ההגה החשמלי ברכב - מהחיבור לגלגל ההגה עד כמעט לחיבור למסרק ההגה שבתחתית תא הנוסעים (מאחוריי דוושת הגז).

כדאי רק לוודא שמדובר בחלק חדש, למרות שסביר שכן.

קודם כל תודה על התשובה המהירה.
שאלה נוספת היא האם החיישנים הפגומים האלה לא גרמו נזק כלשהו למנוע ההגה שאותו הבנתי שלא מחליפים לי.

student
31-01-08, 18:10
שאלה נוספת היא האם החיישנים הפגומים האלה לא גרמו נזק כלשהו למנוע ההגה שאותו הבנתי שלא מחליפים לי.

לא סביר!!

פשוט במוסך הם עבדו מהקל אל הכבד או יותר נכון מהזול אל היקר (כי פשוט הם לא יודעים מה הבעיה או קיוו לא להגיע להחלפת כל ההגה): כיול דרך המחשב, מנוע הגה ולבסוף כל מוט ההגה.

את המנוע החדש ששמו לך (ופה דווקא הרווחת גם מנוע חדש) יעבירו למוט ההגה החדש. אגב, זכותם הייתה (ואולי גם עשו את זה!), ברגע שראו שהבעיה אינה במנוע ההגה אז יכלו להחזיר חזרה את החלק הישן, אבל בטח הם לא שמרו אותו עד שחזרת שוב עם התקלה.

מזלך שבכל ההתנהלות הזו לא נגמרה האחריות.

אני ממליץ לך לפנות אליהם בכתב ולבקש בגלל עוגמת הנפש, העובדה שלקח זמן למצוא אתה התקלה, הזמן שלך שאיבדת ובגלל שמדובר בחלק שעלותו גבוהה מאוד אז אתה דורש הארכת האחריות על מוט ההגה בשנה נוספת ואז אולי ייתנו לך איזה 3-6 חודשי אחריות נוספים מעבר לאחריות המקורית.

bobo
31-01-08, 18:20
את המנוע החדש ששמו לך (ופה דווקא הרווחת גם מנוע חדש) יעבירו למוט ההגה החדש. אגב, זכותם הייתה (ואולי גם עשו את זה!), ברגע שראו שהבעיה אינה במנוע ההגה אז יכלו להחזיר חזרה את החלק הישן, אבל בטח הם לא שמרו אותו עד שחזרת שוב עם התקלה.

כאשר הם התקינו מנוע הגה אחר כדי לבדוק אם זאת הבעיה, הם קראו לי לבוא לבדוק אם יש שינוי.
אפילו עשיתי נסיעה בחוץ וחזרתי ואמרתי שוואלה אותו הדבר. אז אחרי שהוא זיהה שהבעיה כנראה לא מהמנוע בכלל כמובן שהוא החזיר את המנוע הקודם. אז לא הרווחתי מנוע הגה חדש.
אם הם מחליפים את המוט הגה הם צריכים גם להחליף את המנוע?

דרך אגב הרכב אצלי רק כמה ימים, זה רכב שהיה בהשכרה ועשיתי לו בדיקה לפני קנייה.
יש לי עוד אחריות גם אחרי שהאחריות יצרן תיגמר.
ממש מעצבן שהאוטו אצלך רק כמה ימים וכבר יש משהו כזה.
אולי חוסר מזל.

דרך אגב, זו בעיה נדירה בפונטו?

student
31-01-08, 18:54
אם הם מחליפים את המוט הגה הם צריכים גם להחליף את המנוע?

ממש לא חייבים. פשוט החיישנים המדוברים נמצאים במיקום כזה שלא ניתן להחליף אותם ולכן חייבים להחליף את כל מוט ההגה אבל ממש לא חייבים להחליף את המנוע. הבעיה אינה במנוע!

זו בכלל לא בעיה נדירה אבל כנראה גם לא יותר מדי נפוצה.

לעתיד כדאי שתקפיד על לחץ אוויר בגלגלים הקדמיים ולא לסובב ולהחזיק את ההגה ממש בקצה התנועה שלו. דברים אלו יכולים לעזור! להאריך את משך חיי המנוע.

אולי חוסר מזל.

אולי כן ואולי לא אבל טוב שיש אחריות !!!. מנע ממך הרבה עוגמת נפש ובעיקר חור בכיס.

shachar
31-01-08, 19:34
אולי חוסר מזל.

יש לך מזל גדול שכל העסק קרה עוד בתקופת האחריות כל הטיפול הזה אחרי האחריות
הוא אלפי שקלים!!

תדאג באמת לראות שכל החלקים שאתה מקבל הם חדשים בלבד!! אל תתפשר פה
מערכת ההגה החשמלי היא עסק יקר ביותר

רקובי
31-01-08, 19:44
מעניין מה עשו לרכב שההגה שלו הפסיק לעבוד אחרי שנתיים בלבד.
בכל מקרה, כפי שאמרו לך קודם - לאחר ההחלפה ודא שהצמיגים שלך במצב תקין, אין סטייה חריגה (בדוק לא במצב CITY) - ושלחץ האויר כמו שכתוב בספר הרכב.

סע לשלום.

שחרון
31-01-08, 19:48
מעניין מה עשו לרכב שההגה שלו הפסיק לעבוד אחרי שנתיים בלבד.
בכל מקרה, כפי שאמרו לך קודם - לאחר ההחלפה ודא שהצמיגים שלך במצב תקין, אין סטייה חריגה (בדוק לא במצב CITY) - ושלחץ האויר כמו שכתוב בספר הרכב.

סע לשלום.

לא עשו לו כלום. זה בעיה די ידועה בפונטו ספייס.

שולה

רקובי
31-01-08, 20:01
לפותח השרשור - כמה ק"מ הרכב עבר?

bobo
31-01-08, 21:55
תודה על התגובות, אני באמת ידאג ששמים חלק חדש ושעושים את זה כמו שצריך.
ההגה לא הפסיק לעבוד לגמרי, פשוט הוא כבר נותן סימנים לא טובים ולכן זה מזל שעלו על זה עכשיו
כשעוד יש אחריות. סך הכל הרכב בסדר, וגם בבדיקה יצא בסדר.

הרכב עבר 53 אלף קילומטר, לדעתכם זה מוזר שבקילומטרז' כזה זה קרה?