התחבר

View Full Version : גיר מעצבן של פונטו

eyaluriel
30-01-08, 20:29
שלום לכולם שמי אייל אני חדש וזקוק דחוף לעצה מקצועית אומנם אני מכונאי רכב אבל הייתי רוצה לראות מה אתם אומרים בנושא. יש לי שני רכבים מסוג פונטו אחד 95 קבריולט והשני שנת 97 דגם 75 s בשניהם אותו גיר בבוקר כשקר הגיר נותן הרגשה תפוסה במשך כ7 דקות ההילוכים עוברים קשה מאד עד שהשמן בגיר מתחמם ואז ההילוכים עוברים חלק .שאלתי במוסך פיאט באיזה שמן גיר הם משתמשים לרכב הזה והם אמרו לי שהם שמים שמן 80-90 החלפתי שמן בשני הרכבים והבעיה לא נפתרה בשניהם. לדעתי השמן הזה לא ממש מתאים וצריך שמן יותר דליל קצת שיוכל לעבור טוב גם כשהאוטו קר האם אני צודק .? אנא עיזרו לי בתודה אייל

ארילו
30-01-08, 20:40
תחליף שמן, כבר דובר על זה בעבר.

בצע חיפוש :)

eitan
30-01-08, 21:20
הגיר לא מעצבן אלא חוסר ידע והיכולת שלך להתמודד מעצבנים אותך , חבל אלה החיים שלך ...
אני בטוח שמדובר בשמן שלא מתאים תבדוק מה אומרים המומחים ...בהצלחה .

זאב
30-01-08, 22:11
הגיר לא מעצבן אלא חוסר ידע והיכולת שלך להתמודד מעצבנים אותך , חבל אלה החיים שלך ...
אני בטוח שמדובר בשמן שלא מתאים תבדוק מה אומרים המומחים ...בהצלחה .
בפונטו ניתן להחליף לבד את השמן גיר יש פקק ריקון ופקק הוספה???
על מה היצרן ממליץ בספייס וכמה נכנס
תודה למומחים

רקובי
30-01-08, 22:38
...ולא היה הבדל כלל... (ספייס 2001, שמעולם לא הוחלף בה שמן גיר, למרות שעשו לה קלאץ במרכזי לפני שנה+)

danceoflife
31-01-08, 00:41
אתם ממש מעשירים כאן את הידע שלי

בדיוק באתי לשאול אם זו רק אני או שככה כל הרכבים. כל בוקר כשהרכב קר אני צריכה לסבול מחוסר יכולת מוחלט להעביר הילוכים בלי להפעיל הרבה כוח וסבלנות. (ואין כאלה כשכולם מצפצפים מאחורה)
זה היה לי ככה גם באונו הקודמת ואף פעם לא תהיתי בעניין כי חשבתי שזה בגלל שהגיר ישן...
אז מדובר בשמן גיר? פשוט לבקש מהמוסכניק להחליף וזה אמור לעבור?

רקובי
31-01-08, 01:51
אתם ממש מעשירים כאן את הידע שלי

בדיוק באתי לשאול אם זו רק אני או שככה כל הרכבים. כל בוקר כשהרכב קר אני צריכה לסבול מחוסר יכולת מוחלט להעביר הילוכים בלי להפעיל הרבה כוח וסבלנות. (ואין כאלה כשכולם מצפצפים מאחורה)
זה היה לי ככה גם באונו הקודמת ואף פעם לא תהיתי בעניין כי חשבתי שזה בגלל שהגיר ישן...
אז מדובר בשמן גיר? פשוט לבקש מהמוסכניק להחליף וזה אמור לעבור?
לפי מה שאמר לי חיים ממוסך שמשון, בפיאט מחליפים שמן גיר כשעושים קלאץ. אם לא הוחלף קלאץ מעולם ברכב שלך, כנראה שגם שמן גיר לא הוחלף.

בהנחה שאת אכן 'נותנת' קלאץ עד הסוף, אם ההילוכים לא עוברים, אני מציע שתקפצי למוסך להחליף שמן גיר. לא חייב להיות מורשה, כי זו באמת פעולה קלילה ביותר לביצוע ואורכת מעט זמן - אך רצוי שהמוסך ידע איזה שמן גיר לשים, ולא ינסה לשים את מה שיש לו.

אני שילמתי על ההחלפה 150 ש"ח, וכפי שציינתי, לא חל שיפור. אולי משהו ממש מינימלי. במקרה שלך, שהוא קיצוני בהרבה ממה שקרה אצלי - אני חושב שזה יכול רעיון לא רע. כל דבר אחר בקשר לגיר יהיה יקר בהרבה.

amimalka
31-01-08, 02:38
גם אצלי קיימת הבעיה בבוקר שהאוטו קר, אולם אצלי ההילוכים לא קשים בצורה רצינית אבל יש הבדל בין זה שהרכב קר לזה שהוא חם...

eyaluriel
31-01-08, 08:53
אז איזה סוג שמן שמים בפונטו ??..

eyaluriel
31-01-08, 09:11
אני רוצה לדעת סוף סוף איזה סוג שמן הולך לתיבת הילוכים של פונטו שנת 97 החלפתי לפני שבוע שמן 80-90 וזה לא ממש השמן המתאים כשקר השמן לא עובד רק שהוא חם. פעולה לא בריאה שלוקחת 5 דקות עד שהרכב מתחמם ןאז ההילוכים עוברים תודה לכם על העזרה אייל :)

Amit
31-01-08, 10:06
אייל שלום!
ראשית אני מאוכזב מעט מתגובות האנשים , לשאלתך השמן הרצוי הוא שמן סינטטי של BG העולה כ 100 שקל לליטר וחצי . (מיכל לבן עם כתב אדום ) , השמן לא יפתור את בעיית הקושי בגיר כשהמנוע קר . אך ישפר את העברת ההילוכים הכללית שלך . את ריקון ומילוי השמן ניתן לבצע עיי פתיחת שני ברגי אלן שנמצאים בגיר , אחד בחלקו העליון והשני בחלקו התחתון (אני כבר הייתי מחליף את הברגים לברגי בוקסה 15 עקב שחיקה מוגברת של האלנים ) , הקושי בגיר עובר ברכבי לאחר כמה מאות מטרים של נסיעה . אז לדעתי תתרגל לבעיה ואז היא כבר לא תציק לך . כמו שאני אומר לכל רכב והמחלות שלו.

עמית

Eddie
31-01-08, 10:14
אני ממליץ להחליף לשמן 75W/80 של חברות ESSO או TOTAL
ניתן לרכישה בכל מרכז שרות - PEUGEOT / CITROEN
עלות ~ 100 ש"ח ל 2 ליטר.

Tzvika 16V
31-01-08, 10:43
לפי מה שאמר לי חיים ממוסך שמשון, בפיאט מחליפים שמן גיר כשעושים קלאץ. אם לא הוחלף קלאץ מעולם ברכב שלך, כנראה שגם שמן גיר לא הוחלף.

בהנחה שאת אכן 'נותנת' קלאץ עד הסוף, אם ההילוכים לא עוברים, אני מציע שתקפצי למוסך להחליף שמן גיר. לא חייב להיות מורשה, כי זו באמת פעולה קלילה ביותר לביצוע ואורכת מעט זמן - אך רצוי שהמוסך ידע איזה שמן גיר לשים, ולא ינסה לשים את מה שיש לו.

אני שילמתי על ההחלפה 150 ש"ח, וכפי שציינתי, לא חל שיפור. אולי משהו ממש מינימלי. במקרה שלך, שהוא קיצוני בהרבה ממה שקרה אצלי - אני חושב שזה יכול רעיון לא רע. כל דבר אחר בקשר לגיר יהיה יקר בהרבה.

כנ"ל אצלי. החלפתי שמן גיר לפני חודשיים ב120 שקל במוסל מורשה "קרל" ברמת גן אין שום הבדל גם אצלי העברת הילוכים היא קטסטרופה כשקר.אני מקווה שזה לא עושה נזק לגיר. ואני עוד מאלו שמניעים ומחכים דקה שלמה לפני שמתחילים לנסוע... ובדקתי בקשר להחלפת קלאצ' ונאמר לי שהוא תקין.
זה פשוט לא נראה לי הגיוני שהיצרן ידרוש מהמסכים שלו שמן שלא מתאים.

Eddie
31-01-08, 12:38
כנ"ל אצלי. החלפתי שמן גיר לפני חודשיים ב120 שקל במוסל מורשה "קרל" ברמת גן אין שום הבדל גם אצלי העברת הילוכים היא קטסטרופה כשקר.אני מקווה שזה לא עושה נזק לגיר. ואני עוד מאלו שמניעים ומחכים דקה שלמה לפני שמתחילים לנסוע... ובדקתי בקשר להחלפת קלאצ' ונאמר לי שהוא תקין.
זה פשוט לא נראה לי הגיוני שהיצרן ידרוש מהמסכים שלו שמן שלא מתאים.

זה שהחלפתם שמן גיר,עדיין לא אומר שום דבר.
לאיזה שמן גיר החלפתם?

Tzvika 16V
31-01-08, 13:37
אני חושב שהשמן הרגיל. כשניגשתי למוסך הזה של פיאט התלוננתי על התקלה אמרתי להם שיחליפו לי קלצ' הם בדקו אותו אמרו שהוא תקין אין החלקות ואין כלום וגם הגיר תקין. לקחו 200 שקל על הבדיקה. אז כדי שאני לא אצא משם בהרגשה שסתם זרקתי 200 שקל אמרתי להם שיחליפו שמן גיר אולי זה יעזור. מסתבר שאין הבדל...

eyaluriel
31-01-08, 13:45
ראשית כל אני רוצה להודות מקרב לב לעמית שהוא בעל מקצוע מצויין ומבין עניין בכל הקשור לפונטו הוא עזר לי להתקין לוח שעונים ברכב ויצא סוף הדרך אז תודה רבה עמית כן הירבו אנשים כמוך.
עכשיו בקשר לשמן גיר אני חושב שאדי צודק השאלה היא אם זה יפתור את הבעיה של הילוכים קשים בבוקר בכול זאת זה שמן לא זול

raanan_t
31-01-08, 14:23
עלות ~ 100 ש"ח ל 2 ליטר.

לאחר ההמלצה הזו של אדי, עם בעיה דומה בפונטו הקודמת שלי החלפתי לשמן 75W80 של חברת TOTAL והבעיה נפתרה כלא הייתה.

שמן 80W90 שנמכר בזמנו במוסכי פיאט עשה בעיות.

/F/I/A/T/
31-01-08, 15:36
היצרן ממליץ על 75W90 חצי סינטטי או סינטטי מלא, הוא יקר יותר ולטעמי ההעברה מעט יותר טובה מאשר 75W80. החסרון שלו הוא המחיר היקר ביחס ל75W80.

רקובי
31-01-08, 19:46
בשביל מערכת כ"כ קריטית, והחלפה פעם ב-4-6 שנים...אני בטוח שגם שמן יקר הוא הוצאה סבירה.
למי יש כוח להאבק במוט ההילוכים כשקר והידים קפואות?!

eyaluriel
31-01-08, 20:08
השאלה היא אם זה מתאים גם לפונטו שנת 97 או רק לספיס

ארילו
31-01-08, 20:44
מתאים גם מתאים

Eddie
31-01-08, 23:34
עלות ~ 100 ש"ח ל 2 ליטר.

מה רשמתי לא ברור?

eyaluriel
31-01-08, 23:44
ברור מאד תודה לך אדי מחר אני הולך להשיג את השמן ולהחליף אותו דרך אגב לא ניתן להשיג את השמן בחלקי חילוף לרכב רק במרכז שרות שציינת ? ועוד שאלה קטנה כמה שמן נכנס בגיר??

raanan_t
01-02-08, 00:45
1.65 ליטר, ככה שמיכל של 2 ליטר הוא בדיוק מה שאתה צריך.

הדבר נכון גם לפונטו דור ראשון וגם לפונטו דור שני (גיר ידני בלבד!)

eyaluriel
01-02-08, 10:05
תודה תודה תודה אתם אלופים

eyaluriel
01-02-08, 12:03
מצאתי רק שמן 90 75 האם זה יפתור לי את הבעיה ?

raanan_t
01-02-08, 15:02
אני שמתי 75W90 של BG ואני לא מבסוט ממנו. יש שיפור אבל עדיין לא מספיק טוב.

של איזה יצרן השמן שמצאת.

eyaluriel
01-02-08, 21:07
יש קשר ליצרן השמן זה לא לצמיגות השמן ??

hatzhaik
06-02-08, 20:42
עלות ~ 100 ש"ח ל 2 ליטר.

גבר איפה מוכרים אותו ב 100 שקל ?
שאלת לפני חצי שנהי בפיגו/סיטרואן רחובות ונתנו לי מחיר של 167 ש"ח !!