View Full Version : נזילה בלתי מזוהה.. פונטו דיינמיק
בכמה ימים האחרונים זיהיתי שלולית קטנה של טפטופים מתחת לחלק הקידמי של הרכב
אם אני מתסכל בקו ישר כלומר מלמעלה למטה דרך מכסה המנוע,ניראה כאילו הנזילה מגיעה מהאיזור
של היכן שממלאים שמן או מאיזה בקבוקון מתכת כחול הנמצא מתחת לאזור של השמן (אולי זה המסנן ??)
הנוזל הוא שקוף עם מעט מרקם שמנוני
אני מוכרח לציין שהנוזל אינו בצבע (החום בהיר) של השמן שנימצא במדיד השמן והוא גם אינו שמנוני כמוהו, הרבה פחות
כמוכן הוא לא אדום כמו הצבע של הפארפלו
שמן תיבת הילוכים ונוזל הבלמים נמצאים רחוק מדי מהאזור (לפחות פתח המילוי שלהם)
אולי אני פרנואיד וזה סתם טל שהצטבר או קרה במהלך הלילה וירד וטיפטף דרך אותו איזור?
או שאולי יש לכם רעיון אחר?
אשמח לשמוע ולטפל כל עוד זה לא הופך להיות בעייה רצינית יותר..
תודה מראש
שחר.
כדאי בכל זאת לבדוק שזו לא משאבת מים שנוזלת (או צינור שמוביל מים לכיוון המנוע) - האם הרכב החל לאבד נוזל קירור בימים האחרונים ?
Tzvika 16V
17-01-08, 11:01
גם אני חשבתי על משאבת מים מכיוון שהיא נמצאת מצד שמאל של המנוע בדיוק איפה שהטיימינג ומשם לפי התיאור שלך באה הנזילה.
התופעה מופיעה בכל השעות לא משנה איפה אתה מחנה? או רק בבוקר למשל?
כדאי בכל זאת לבדוק שזו לא משאבת מים שנוזלת (או צינור שמוביל מים לכיוון המנוע) - האם הרכב החל לאבד נוזל קירור בימים האחרונים ?
איך אני בודק שזו לא המשאבה?
אני אעקוב לגבי נוזל הקירור..
גם אני חשבתי על משאבת מים מכיוון שהיא נמצאת מצד שמאל של המנוע בדיוק איפה שהטיימינג ומשם לפי התיאור שלך באה הנזילה.
התופעה מופיעה בכל השעות לא משנה איפה אתה מחנה? או רק בבוקר למשל?
התופעה מופיע רק בבוקר כשאני מגיע לרכב בפעם הראשונה ביום ורק בחנייה ליד הבית.
בערב כשאני חוזר אני יוצא כל כמה שעות לראות אם הנזילה חוזרת ואני לא רואה שום דבר.
בבוקר כשאני קם יש שלולית קטנה מהאיזור הזה ( לא בכל בוקר..)
ממש לא הגיוני שברכב חדש כמו שלך משאבת המים תנזל או משהו דומה. אצלי רכב בן 15, מ2001 הוא אצלי ולא החלפתי משאבת מים בכלל.
תמשיך לעקוב אחרי שמן/ מים כדי לראות מה מתרוקן.
כמו כן בדוק את מפלס שמן הגה כוח, שמן גיר ונוזל בלמים.
נ"ב
המעקה שמופיע בקדמת הרכב שלך מוכר לי, יש סיכוי גבוה שאתה גר רחוב אחד מעליי.
אני מציע בחום לשואל לבדוק בהקדם את מצב נוזל הקירור !
יכול להיות שיש נזילה ועל מנוע חם המים מתאדים ולכן לא רואים טפטוף אלא רק שמנוע קר.
חפש באיזור פילטר השמן ("הבקבוקון הכחול"), החוטים שלידו, הצנרת שבסביבתו ומעליו סימנים של משקע לבן - זה נוזל קירור שהתייבש - אם יש אז קרוב לוודאי שיש נזילת נוזל קירור.
והכי טוב והכי בטוח - להעלות את האוטו על ליפט במוסך.
ול- STIO - נו באמת ?!
ול- STIO - נו באמת ?!
אתה מוזמן לפרט מה הבעיה.
ל student וכל השאר :
נכנסתי מתחת לרכב חמוש במצלמה ומה שהעלתי בחכתי שזה באמת מגיע מאיזור
"הבקבוקון הכחול" נגעתי בחיבור שלו לרכב עם האצבע וחשתי בנוזל קירור אדום על האצבע
לא ניראה כאילו יש שם חור או משהו.. אבל קטונתי מלדעת מה הבעייה
יש אפשרות פשוט לחזק את החיבור שלו לרכב או שצריך מוסך בשביל זה?
נ.ב
לקחתי נייר לבן ומרחתי אותו על הכתם הקטנטן שעל המדרכה ואין ספק שזהו נוזל הקירור - פראפלו
אשמח לעצתכם
תודה
שחר
נכנסתי מתחת לרכב חמוש במצלמה ומה שהעלתי בחכתי שזה באמת מגיע מאיזור
"הבקבוקון הכחול" נגעתי בחיבור שלו לרכב עם האצבע וחשתי בנוזל קירור אדום על האצבע
יש אפשרות פשוט לחזק את החיבור שלו לרכב או שצריך מוסך בשביל זה?
לדעתי יש לך אכן נזילה ממשאבת המים (שנמצאת בצד שמאל של המנוע, מתחת למכסה הפלסטיק השחור=מכסה הטיימינג). משאבת המים נמצאת מעל לפילטר השמן ככה שנוזל הקירור שעליו, לדעתי, מגיע מהמשאבה שמעליו.
האם זה אולי משהו אחר - אני חושב שאתה כבר חייב ללכת למוסך שיבדקו.
אם ברכב לא הוחלפה מעולם רצועת טיימינג אז כדאי גם להחליף אותה כי כדי להגיע למשאבת המים ממילא מפרקים את רצועת הטיימינג.
בנושאי טיימינג ומשאבת מים אני אישית ממליץ רק על חלקים מקוריים (הבדלי העלות יכולים להיות לא דרמטיים) ועל מוסך מורשה פיאט שיודע הכי טוב לבצע את העבודה הזו ואם לא אז לפחות מוסך עם ניסיון עם הפונטו ספייס.
נ.ב.: כל הכבוד על הצילום (מקווה שהרכב היה מאובטח היטב שזחלת מתחתיו ושלא היה חם אלא קר לחלוטין).
תודה student , יש מצב סביר בהחלט שאתה צודק
מוזר שרכב שנת 2005 מטופל היטב רק בפ.י.א צפון ושמור מכל משמר מגיע למצב של נזילה ממשאבה
ממש מאכזב כל העניין הזה..טיימינג לא הוחלף מעולם אני רק עם 55K לא מוקדם מדי? כל העסק הזה של טיימינג הוא לא זול כלל
(ואם אני לא טועה בספר טיפולים רשום בטיפול 60K בדיקת רצועת טיימינג והחלפה שלו רשום רק לאחר 120K ק"מ.)
נ.ב
בקושי רב זחלתי מתחת לרכב, הוא היה קר לחלוטין, ( לא זז מיום חמישי )
ולא היה צריך לאבטח כי הוא היה על הקרקע ... :)))
שוב תודה
כדי להגיע למשאבת המים (אם זו אכן משאבת המים) אז מבחינת העבודה זו בדיוק אותה עבודה כמו להחליף רצועת טיימינג לכן רצוי בגלל שהרכב שלך כבר כמעט בן 3 או יותר אז גם להחליף את רצועת הטיימינג והמותחן שלה.
בהחלפת משאבת מים ו/או רצועת טיימינג אז חלק נכבד מהעלות היא העבודה !. מדובר על חיוב עבודה של שעה וחצי או יותר על החלפת רצועת טיימינג +משאבה ואין הבדל גדול בחיוב בין טיימינג+משאבת מים לבין משאבת מים לבד.
תחליט בהתייעצות עם המוסך.
בפונטו ספייס ההמלצה כיום היא להחליף רצועת טיימינג כל 3 שנים או 60K ק"מ -הקודם.
יש מוסכים שאומרים שאפשר למשוך את זה עד ל- 4 שנים.
ושוב - עד שתגיע למוסך תעקוב היטב אחר נוזל הקירור שלא ירד מתחת למינימום.
(אצלי, אגב, משאבת המים החזיקה 5 שנים וכ- 60K ק"מ וגיליתי שהיא נוזלת אחרי ששמתי לב שהאוטו מתחמם שלושה קווים יותר מהרגיל.)
הרכב בן שלוש שנים ושיבעה חודשים (מיוני 2004)
אבדוק את עניין החלפת הרצועה ( איפה לוקחים משכנתא? :confused:)
אני עוקב בכל יום אחר מפלס הפראפלו - הנזילה קלה ביותר כך שלא מבחינים כלל בירידה במפלס
צרפתי עוד תמונה הפעם ממבט על. תמונה שדי מסתדרת עם מה שאתה אומר student
אבדוק את עניין החלפת הרצועה ( איפה לוקחים משכנתא? :confused:)
אוטו זה רק הוצאות - לפעמים יותר ולפעמים פחות. מי שרוצה לחסוך, נוסע באוטובוס.
הפעם באמת, כנראה, תהיה לך הוצאה לא קטנה (עם חלקים מקוריים זה בשקט מתקרב ל- 2000 ש"ח=טיימינג+משאבת מים).
אם זו אכן משאבת מים זה באמת קצת חוסר מזל כי האוטו די צעיר. בכל מקרה ורק בשביל ההרגשה, תבקש שיראו לך במו עייניך לאחר פירוק הטיימינג שמשאבת המים נוזלת (לא מזיק).
לדעתי - תחליף גם טיימינג כדי לא לפרק שוב את העסק עוד כמה חודשים.
רצועת תזמון מחליפים כל 3 שנים או 60K, הקודם מבינהם. שלא יספרו לך מעשיות וסיפורים.
האקלים בארץ לא סלחני במיוחד והחלקים האלה מתבלים מהר מאוד.
בזמנו טיפול 80K + רצועת תזמון ב ELX הקודמת שלי עלה לי כ-1600 ש"ח כולל מע"מ במרכזי, כך שהאומדן של כ-2000 ש"ח אכן נכון.
רצועת תזמון מחליפים כל 3 שנים או 60K, הקודם מבינהם. שלא יספרו לך מעשיות וסיפורים.
האקלים בארץ לא סלחני במיוחד והחלקים האלה מתבלים מהר מאוד.
בזמנו טיפול 80K + רצועת תזמון ב ELX הקודמת שלי עלה לי כ-1600 ש"ח כולל מע"מ במרכזי, כך שהאומדן של כ-2000 ש"ח אכן נכון.
ומה לגבי הנזילה?
ניראה לך גם שמדובר במשאבה?
כמה עולה טיפול כזה של החלפת משאבה?
קטונתי בעניין המשאבה.
לפי ההגיון, נראה שזה הכיוון, מכיוון והיא ממוקמת מעל פילטר השמן (הכחול שבתמונה ???).
למרות שהתמונה המדוברת לא הכי ברורה לי.
בכל מקרה, בקש שיבדקו, ואם אכן צריך להחליף, עלות העבודה תצטמצם עקב החלפת רצועת התזמון.
האמת שבספייס (8 שסתומים) העבודה יותר פשוטה מבמנוע 16 שסתומים. לפי התיאור נשמע שאכן נוזלת לך משאבת המים.
כאשר מפרקים את רצועת הטיימינג (אלא במקרה בו היא חדשה לחלוטין) תמיד מחליפים אותה. רצועת טיימינג עולה 100 - 200 ש"ח בסך הכל.
אז הקדמת קצת את טיפול הטיימינג שלך. :)
כאשר מפרקים את רצועת הטיימינג (אלא במקרה בו היא חדשה לחלוטין) תמיד מחליפים אותה. רצועת טיימינג עולה 100 - 200 ש"ח בסך הכל.
אז הקדמת קצת את טיפול הטיימינג שלך. :)
וואלה? משום מה זכור לי שאמרו לי כאן פעם שהחלפת רצועה זה עסק של כ 1000 ש"ח
אני על 56K כך שאם החלפה מתבצעת בכל מיקרה ב60K אז זה באמת לא נורא..
מה אתם אומרים ? לעשות כבר טיפול 60K ולסגור הכל בכניסה אחת למוסך?
--
טיפול 60K + טיימינג + משאבה +החלפת נוזל קירור (כי מעולם לא טרחו לעשות לי את זה במוסך מורשה )- הלכתי לקבץ נדבות אחזור לעדכן בהקדם :confused:
החלקים במקרה שלך זה החלק הזול במשוואה.
החלפת נוזל קירור וודאי תעלה כ100 ש"ח בהגזמה עם הנוזל עצמו.
הטיפול יעלה כ 1500 ש"ח להערכתי (מנסיון עם הELX הקודמת שלי) כולל הטיימינג.
ולגבי משאבה אין לי מושג, נקווה שזו לא הבעיה, אולי איזה אטם יבש :)
לדעתי לא יקר יותר מידי.
מה אתם אומרים ? לעשות כבר טיפול 60K ולסגור הכל בכניסה אחת למוסך?
--
טיפול 60K + טיימינג + משאבה +החלפת נוזל קירור (כי מעולם לא טרחו לעשות לי את זה במוסך מורשה )- הלכתי לקבץ נדבות אחזור לעדכן בהקדם :confused:
כדאי לך מאוד לעיין בפוסט הבא:
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=17764#post17764
יש שם דף טיפולים לפונטו שלך.
תכל"ס בטיפול 60 מחליפים שמן+פילטר, בודקים ברקסים במיוחד אחוריים ומחליפים פילטר אוויר של המנוע. אין טעם בכוח לעשות טיפול 60 אם לא הגיע הזמן לדברים הללו.
כדאי לך מאוד לבדוק מתי לאחרונה החליפו נוזל בלמים (צריך כל שנתיים) !.
החלפת נוזל קירור (כי מעולם לא טרחו לעשות לי את זה במוסך מורשה )-
ואחרי זה מתפלאים שיש בעיות עם חום המנוע בפונטו האלה :x :x :x :mad:
שמחליפים משאבת מים חייבים להחליף גם נוזל קירור אבל כדאי מאוד לבקש שיפתחו את הצינור הכי תחתון של הרדיאטור כדי שכל הנוזל הישן באמת ירד.
אני לא יודע איך השרשור עם דף הטיפולים ברח ממני. הוספתי אותו לדביק.
עמכם הסליחה :)
כדאי לך מאוד לבדוק מתי לאחרונה החליפו נוזל בלמים (צריך כל שנתיים) !.
.
טוב לא החליפו מעולם גם......... :confused:
אחרי שנה החליפו : מסנן שמן ושמן מנוע (2.8 ליטר)
אחרי שנתיים החליפו : מסנן שמן,שמן(2.8 ל'),שמן גיר אוט' (3 ל') ו 4 מצתים
אחרי שלוש שנים החליפו: מסנן שמן, שמן (2.8 ל') ,מסנן אויר,סט רפידות בלם
אלו הדברים היחידים שאי פעם מוסך מורשה נגע לי בהם
לא נוזל קירור,לא נוזל בלמים, לא מסנן אויר למזגן,לא רצועת טיימינג
שמחליפים משאבת מים חייבים להחליף גם נוזל קירור אבל כדאי מאוד לבקש שיפתחו את הצינור הכי תחתון של הרדיאטור כדי שכל הנוזל הישן באמת ירד.
אחלה הזדמנות להחליף נוזל קירור :p
אז רצוי מאוד להחליף את רצועת התזמון בהקדם :)
......... אלו הדברים היחידים שאי פעם מוסך מורשה נגע לי בהם לא נוזל קירור,לא נוזל בלמים, לא מסנן אויר למזגן,לא רצועת טיימינג
זה פשוט רשלנות וביזיון אחד גדול. אין מילים אחרות.
למרות שמדובר במוסך מורשה פיאט של היבואן הם לא מקפידים על הוראות הטיפול שלהם עצמם.
הרי ההוראות קובעות בבירור שיש להחליף נוזל בלמים כל 60K ק"מ או שנתיים - המוקדם מביניהם.
האוטו שלך בן כמעט 4 היית כבר צריך להחליף נוזל בלמים כבר פעם שנייה.
פילטר מזגן - כל שנתיים. שוב, לא בוצע מעולם.
נוזל קירור - איזה עוד יבואן לא נותן הוראות להחלפה סדירה של נוזל קירור ועוד במכונית עם מע' קירור כל כך רגישה.
אבל מה, נראה אותך מכניס את האוטו לטיפול ולא דבר ראשון בודקים את מצב הרפידות הקדמיות - ולא מתוך דאגה לבטיחות שלך.
שיתביישו !
תחליף גם את פילטר האוויר של המזגן (ולמרות המחיר הגבוה אני ממליץ על פילטר מקורי) אתה תהיה המום מהשיפור באיכות הקירור של המזגן.
ביום שסמל"ת יאבדו את הזיכיון לייבוא פיאט אני אפתח בקבוק יין יקר.
אם אני אתחיל לספר פה מה שעברתי עם המוסכים המורשים של פיאט זה לא יסתיים לעולם.
על קצה המזלג:
התקלה: חום מנוע קו אחד לפני התחום האדום, המוסכניק: "זה בסדר, סע לשלום. אבל תחליף קלאץ'". בפועל: רדיאטור היה גמור.
התקלה: נעילה מרכזית שווקה חיים. קבעתי תור שבוע קודם בטלפון. המוסכניק: "אופס, המחסנאי טעה. אנחנו לא מטפלים בבעיות חשמל". (באתר סמל"ת מצויין שהם מטפלים בבעיות חשמל). בפועל: חוט פגע בחוט אחר וגרם לקצר. דקה וחצי עבודה. היה קשה להם לתקן?
ועוד ועוד... זה מדהים כשחושבים על זה ככה במבט לאחור.
דווקא במרכזי אני צופה הרבה פעמים מהצד במה שהולך שם.
יוצא לי הרבה לראות לקוחות מגיעים וטוענים שבגלל שהרכב לא הגיע לגבול הק"מ (60K לטיימינג נניח) אז אין צורך להחליף, למרות הוראות היצרן שאומרות בפירוש (ואני רואה שהם דואגים לעבור על דף הטיפולים כל הזמן) שיש להחליף גם אחרי 3 שנים.
רק אז אפשר להבין את התסכול של המוסכניקים. הם עובדים לפי ההוראות, מנסים להסביר ללקוחות שאל הדברים שיש לבצע, ומקבלים תגובות של "אין מצב, אתם רק דופקים אותנו בטיפולים". "אצל חבר שלי ב<הכנס חברה אחרת כאן> הטיפולים זה פעם ב 30K, ולא פעם ב 20K".
היה אפילו מקרה שהגעתי פעם אחת לטיפול, הייתי מעורב בשיחה עם אמא אחת שהביאה את הפנדה של ביתה לטיפול, התעקשה שלא יחליפו את רצועת הזתמון, למרות שניסינו להסביר לה את החשיבות ועוד יצאה בהצהרות שהבת שלה צריכה לנסוע לטיול באילת עם חבר שלה במשך השבוע, אז "שהטיפול יהיה יסודי"
שהגעתי שבוע וקצת אחרי (לקבלת המפתח שלי) ראיתי בדיוק את אותו רכב, עם האם אוכלת את החולצה שלה שהמנוע שבק חיים כי הרצועה נקרעה.
כמה הסיפר שלך, גדעון, מראה על כלל "הלקוח הישראלי" תמיד אבל תמיד הלקוח חושב שדופקים אותו בכל דבר ומנסים לרמות אותו. אני לא אומר שזה לא קורה אבל יש גבול . ד"א בספייס שהיתה לי. אחרי שנתיים שהאוטו היה על הכביש כבר הוחלפה לו משאבת מים. ככה שלפעמים זה קורה ועם פיאט זה קורה יותר.
עם פיאט זה לא קורה יותר, בד"כ העיניין תלוי באיזה סוג נוזל קירור השתמשו.
אצלי באונו בחיים לא החלפתי משאבת מים מאז שהאוטו אצלי, וב- 127 רק אחרי 13 שנה החלפנו משאבת מים.
עם פיאט זה לא קורה יותר, בד"כ העיניין תלוי באיזה סוג נוזל קירור השתמשו.
כניראה שלא כי אני משתמש רק בפראפלו..גיא..
לפי התיאור שלך ושל ליאור, הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו הוא שיש כשל טכני מסויים במשאבת מים בדגמי/ חלק מדגמי הפונטו ספייס.
מומלץ להיכנס לאתרי מועדונים של פיאט בחו"ל ולבדוק האם הבעיה היא רחבת היקף, או שמדובר בצירוף מקרים נדיר בלבד.
אגב,
לאחר מספר ימים/עד שבועות אחדים של נזילה מאוד מאוד מזערית של נוזל קירור
(בוודאות זה היה נוזל קירור). הנזילה הפסיקה באורח פלא.
כבר חודש בערך שלא נזלה אפילו טיפה אחת..
תזכורת למי שאין כוח לקרוא מחדש :
היתה לי נזילה מכיוון משאבת המים וראו את סימני הנזילה שטיפטפה על מסנן השמן שנמצא
מתחת למשאבה וכן על המדרכה מתחת לרכב
מישהו מעלה על דעתו איך הנזילה חלפה פתאום? (האם יש לה אינטלגנציה? :D)
נ.ב
בדקתי את מפלס הנוזל כל בוקר ועד היום לא חסר יותר מדי ואפילו לא מתקרב לאיזור האסור..
מישהו?? משהו?? :confused:
מישהו?? משהו?? :confused:
אולי הצטברות אבנית סתמה את החור הקטן
תמשיך לעקוב. יכול להיות שנזילה גדולה יותר מחכה לתורה להופיע :)
רק ליצורים חיים יש כושר ריפוי עצמי!
אל תצא מנק' הנחה ש"הכל בסדר" ותתעלם. המלצתי החמה היא ללכת בהקדם למוסך פיאט אמין ומקצועי (מי אמר שמשון) ע"מ לטפל בבעייה.
כדי לבדוק את העניין במוסך כי לפעמים אתה רואה מים במיכל אבל בתוך המנוע אין מים תשים לב
לשעון חום וגם אם המאוורר עובד במהירות 1 אוו 2 אם הוא עובד במהירות 2 בסרק ללא מזגן יש בעיה
במנוע חסר מים
בפונטו ספייס חיישן חום המנוע נמצא על בלוק המנוע עצמו קרוב לתרמוסטט. נתון החום שלו מועבר למחשב שבתורו מפעיל בהתאם לטמפ' ולעומס (מזגן) את המאוורר הקדמי במהירות 1 או 2 וגם מעביר את נתון החום לשעון בלוח.
ככה שלא יתכן מצב שהמאוורר יפעל במהירות 2 ושעון החום לא יראה גם טמפ' גבוהה מהרגיל = מעל קו האמצע העבה.
אבל!, כן יתכן שבגלל אוויר במערכת יוצג חום נמוך יותר מהחום האמיתי !
לשואל Shachar: אני מציע לך לא לשחק עם משאבת מים דולפת כי הקיץ מתקרב והולך להיות קיץ קשה ואם משאבת המים דולפת גם אם הדליפה נעצרה אז זה יכול להיפתח ברגע הכי לא צפוי והאוטו יתחיל להתחמם. מים נוזלים גם יכולים להרטיב את רצועת הטיימינג וזה לא הכי טוב.
לידיעה כללית אם יש אוויר במערכת המים המאוורר יעבוד במהירות 2 ושעון החום יעלה מקו מאמצע
כי החיישן יכול רק למדוד טמפרטורת מים ולא אוויר
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.