View Full Version : צריכת דלק גבוהה יותר באופן פתאומי!
שלום רב,
ברשותי פיאט פונטו ספייס 2003 דגם Young ידנית.
עד לאחרונה יצא לי לעשות בנסיעות מגוונות (עיר + מחוץ לעיר) בסביבות 600 ק"מ למיכל דלק.
מהתידלוק האחרון לפני מספר ימים, אני עומד על קצב של 400 ק"מ למיכל בדיוק.
האם זה הגיוני?? מה יכולה להיות הסיבה לכך?
יש לציין שאמנם לפני שבועיים הייתי במוסך להוספת שמן והחלפת פילטר אבל מאז עבר הרבה זמן שהאוטו צרך דלק בצורה נורמלית. הצריכה הגבוהה החלה רק בימים האחרונים.
נא עזרו
KoF-sHeLeG
12-01-08, 17:07
לפי הרושם שקיבלתי מההודעה שלך, בזמן שאתה נוסע אתה בוהה בלי למצמץ במחוג הדלק. וכדאי שתפסיק עם זה, כי זה לא בטיחותי.
זה שבימים האחרונים האוטו צרך יותר דלק מהממוצע לא אומר כלום. תירגע.
יכול להיות שנסעת בתווי דרך שהצריך יותר דלק, יכול להיות שהמחוג קצת שיקר, יכול להיות אלף ואחד דברים.
צריכת דלק בודקים לפחות בין תדלוק לתדלוק, אחרי גמיעה של מיכל מלא, ולא לפי "קצב".
אני מסכים עם מה שאתה אומר ואני באמת בודק יותר מדי את צריכת הדלק (סטודנט תפרן...)
הקטע הוא שאני כל הזמן עושה את אותן נסיעות ושום דבר לא השתנה בשבוע האחרון. זה נראה לי ממש מוזר זה הכל.
ברור שאני אמשיך לעקוב ולבדוק אבל בכל מקרה זה נראה לי מוזר.
מישהו מכיר את הדגם הספציפי ויודע כמה בגדול הוא אמור לעשות למיכל?
תודה על התשובה
בדוק את שעון החום (אם יש כזה בכלל) האם הרכב מגיע לטמפרטורת עבודה תקינה או שהוא נשאר קר? ייתכן והטרמוסטט שלך לא תקין ובשילוב עם מזג האוויר הקר השורר לאחרונה המנוע מקבל תערובת עשירה.
מעבר לזה יכולות להיות אלף סיבות לשינויים בצריכת הדלק. נסה לעקוב כמה תדלוקים ועדכן בממצאים.
תידלקת באותה תחנה? או שהחלפת?
ומה מחשב הרכב מראה? 1-ל-כמה?
שחרון
KoF-sHeLeG
12-01-08, 18:33
עד כמה שאני יודע אין מחשב דרך בדגם זה.
לאחי הייתה כזאת והיה לה מחשב דרך.
ב-03 הם קיבלו כל מיני תוספות קטנות שלא היו ב-01 ו-02.
הוא מראה צריכה תקינה - 14.5 בערך מהתידלוק האחרון.
יכול להיות שהמחוג קצת נדפק. אני אמשיך לעקוב...
אגב - תודה לכל מי שמגיב ומנסה לעזור!
ככה לא מודדים צריכת דלק.
מלא מכל מלא ותאפס את מד הק"מ במחשב הדרך, סע עד שהמיכל מתרוק ומלא שוב מיכל מלא, עדיף באותה משאבה שמילית בפעם הראשונה. תחלק את מספר הק"מ שעשית במספר הליטרים שמילאת ותקבל את הצריכה הממוצעת שלך.
חזור לדווח לאחר מכן!!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.