התחבר

View Full Version : BMW Z4 M Roadster vs EVO 9 vs FIAT Coupe 20VT מאת:אילן .פ

turbo
01-01-08, 23:03
BMW Z4 M Roadster vs MITSUBISHI EVO 9 vs FIAT Coupe 20V Turbo
כתב וצילם: אילן פייביש.

http://img89.imageshack.us/img89/3006/291207017hj5.jpg

שבת בבוקר יום יפה, החלטנו לשים את הקלפים על השולחן, ולזרום עם הרוח.
אחת המכוניות המהנות בעולם לנהיגה נחתה לא מכבר בישראל.
הכוונה הפעם ל BMW Z4 M Roadster .
קיבלנו אותה לידנו, בו בזמן שהיא עברה רק 4,000 ק"מ . רובן בנהיגה מנהלתית
לקניון האופנתי ,או סתם כך למסיבות ובילויים.
הפעם ,בחרנו בפאזה שונה. לא עוד טיול בחניון הקניון, אלא ניתבנו אותה
ואת שאר המתמודדות, ל"נורבורגרינג נוסח ישראל". כבישי הצפון המדהימים.
לא פסחנו על עיקולים חדים,שינויי גובה,סחיפות על ארבע גלגלים,האצות בכל הילוך/מצב.
וכמובן פה ושם נהיגה מנהלתית לזמן קצר(כן כשהיינו קצת רעבים).

על המבחן בקרוב.

שנה חילונית טובה לכולם

אילן פייביש
turbo

stio
01-01-08, 23:17
מחכים לכתבה ולתמונות.

רק המלצה ברשותך: מומלץ לטשטש את הלוחיות רישוי, לך תדע מי אלו ה"אורחים" שצופים בפורום, כבר קראתי פעם על כל מיני מקרים בקארס פורום בעיקר של הטרדות הבעלים.

דרך אגב יכול להיות שאני רואה גם לנצ'יה תמא טורבו לפני הפיאט קופה?

ניר בן טובים
01-01-08, 23:28
Evo9 הא? הייתם באים למסלולים ביום שבת היינו עושים ממנה קציצות עם האונו של גילי .

KoF-sHeLeG
02-01-08, 00:33
Evo9 הא? הייתם באים למסלולים ביום שבת היינו עושים ממנה קציצות עם האונו של גילי .

ראסמי... :lol:

dabab
02-01-08, 01:06
מחכים לכתבה ולתמונות.

רק המלצה ברשותך: מומלץ לטשטש את הלוחיות רישוי, לך תדע מי אלו ה"אורחים" שצופים בפורום, כבר קראתי פעם על כל מיני מקרים בקארס פורום בעיקר של הטרדות הבעלים.

דרך אגב יכול להיות שאני רואה גם לנצ'יה תמא טורבו לפני הפיאט קופה?

זאת קאפה טורבו אבל מי סופר... וזה לא היה תוך כדי "בחינה"...

במציאות הקופה טרפה...

Eddie
02-01-08, 08:46
זאת לא Thema , זאת Kappa.

turbo
02-01-08, 20:06
Evo9 הא? הייתם באים למסלולים ביום שבת .

מסלולים? עם כל הכבוד(ויש כבוד), זה ממש לא המקום למבחני רכב.(כן מבחן לנהג-לא לרכב).
לגבי הפיאט קופה(הספציפית)-היא פשוט החזקה והמהירה מזוג המתחרות M & EVO9- גם בסיבובים!!!!
נבדק באופן ודאי,בנוסף זה תועד בוידאו.

אילן פייביש
turbo

פיליפ
03-01-08, 01:27
עם כל הכבוד אילן אין סיכוי שבעולם שפיאט קופה אם כל ההאהבה שלי לאוטו הזה נוסע בעיקולים כמו Z4m ובמיוחד Evo9, תעיד על כך הקופה שנבחנה ע"י אוטו במנחת בערד ונעקפה בזמנים ע"י הרבה מכוניות חלשות משמעותית ולמרות שהיא הייתה משופרת הן מבחינת כוח והן מבחינת התנהגות.

בישורת זה כבר סיפור אחר ואני לא פוסל את העליונות של פיאט קופה משופרת.

turbo
03-01-08, 08:08
עם כל הכבוד אילן אין סיכוי שבעולם שפיאט קופה אם כל ההאהבה של לאוטו הזה נוסע בעיקולים כמו Z4m ובמיוחד Evo9, תעיד על כך הקופה שנבחנה ע"י אוטו במנחת בערד ונעקפה בזמנים ע"י הרבה מכוניות חלשות משמעותית ולמרות שהיא הייתה משופרת הן מבחינת כוח והן מבחינת התנהגות.

בישורת זה כבר סיפור אחר ואני לא פוסל את העליונות של פיאט קופה משופרת.

פיליפ

מאחר ואני לא מעוניין להתייחס לאוטו של רובי.ויחד עם זאת למבחן במגזין אוטו.
רק אומר שאם הם בוחנים רכב שעומד על 300 כ"ס כדברי הבוחנים
במקרה זה קופה משופרת, ומודדים לו 7.3 ש' למאה, אומר דרשני.
ומעבר לזה עם כל הכבוד למנחת ערד-הוא לא אומר כלום-ביחס לכביש האמיתי.
אני יכול לומר לך(שוב) בכל מצב-כולל בעיקולי "הנורבורגרינג הישראלי".
למרבה ההפתעה ,הקופה פשוט צלחה אותן טוב יותר מה M וה EVO 9 .
בעלי הרכבים היו המומים. מעבר לזה המבחן כאמור תועד בוידאו.
ועל הישורת אין מה להוסיף. יעידו על כך בעל ה EVO9& בעל ה M .
מה שנכח במבחן ראה את שמחת בית השואבה....

אילן פייביש
turbo

vRS
03-01-08, 09:10
האם רק לי נמאס לשמוע על עלילות אילן והפיאט קופה ה"אגדית" (שנותנת בראש לכל דבר שזז)?

אילן, בלוקבסטר זה ברחוב הבאה - לך תחזיר את הסרט ותיקח סרט אחר - מציאותי יותר.

פיאט קופה יותר טובה מ-Z4 M או Evo 9... מה שתגיד, [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]. יא רייט.

אני כבר עברתי את שלב הצחוק ועברתי לשלב הבכי... מי מרים את הכפפה ונועל את הת'רד הדבילי ומלא בזיוני השכל הזה?

פיליפ
03-01-08, 16:35
דווקא אני הייתי מייחס חשיבות למבחן באוטו כי הוא הרבה הרבה יותר אובייקטיבי מהמבחן שלך, המבחן באוטו נעשה במסלול ע"י נהג אחד ויחיד בכל הרכבים (מעין סטיג ישראלי), ע"י אלי אבוחצירא, מדידת 0-100 נעשת ע"י מכשיר מדידיה מיועד לכך שמתחבר למחשב הרכב!
המבחן באוטו הרבה יותר מקוצעי ונערך בשטח סטירלי, ע"ע מנחת, בניגוד למבחן שלך עם נהגים שונים בעלי כישורי נהיגה שונים, בעל ה-z4m רק קיבל את הרכב לא?

הקופה של רובי לא משופרת? משופרת הן מבחינת מנוע והן מבחינת מערכת מתלים, היא קבעה זמן איטי יותר מרנו קליאו ספורט!

אני אסכם ואומר שדווקא מי שלא מקוצעי ולא אובייקטיבי זה אתה, המבחן של ירחון "אוטו" הרבה יותר מקצועי, מבוצע ע"י נהג בודד ועם מכשירי מדידה מיוחדים.
זה שאתה סולד מהעיתון הנ"ל זה כבר משהו אחר.

ניר בן טובים
03-01-08, 18:03
הקופה של גיל אכן חריגה בכל מיני מובנים. אז יש פה השוואה מענינת. מצד שני, לומר "טובה יותר" זו לא ההגדרה בה הייתי בוחר. יש כאן כמה מכוניות מאוד שונות. אחת הנעה אחורית, אחת כפולה, והאחרונה קדמית [קופה]. אני חושב שבמבחנים ממצים [מאוד] כל מכונית הייתה מקבלת ניקוד גבוה יותר [כלשהו] ממכונית אחרת. לא יכול להיות כאן מצב שדגם אחד דומיננטי בכל.

לכן לא הייתי ממהר לשלול לחלוטין את הנתונים שאילן מציג כאן. מצד שני פייביש ידידי, אי אפשר להעמיד את הקופה על הפודיום ולירוק על כל המתחרות כאילו אינן שם.

הקופה כבודה במקומה מונח, בעיקר ההיסטורי.

turbo
03-01-08, 18:58
הקופה של גיל אכן חריגה בכל מיני מובנים. אז יש פה השוואה מענינת. מצד שני, לומר "טובה יותר" זו לא ההגדרה בה הייתי בוחר. יש כאן כמה מכוניות מאוד שונות. אחת הנעה אחורית, אחת כפולה, והאחרונה קדמית [קופה]. אני חושב שבמבחנים ממצים [מאוד] כל מכונית הייתה מקבלת ניקוד גבוה יותר [כלשהו] ממכונית אחרת. לא יכול להיות כאן מצב שדגם אחד דומיננטי בכל.

לכן לא הייתי ממהר לשלול לחלוטין את הנתונים שאילן מציג כאן. מצד שני פייביש ידידי, אי אפשר להעמיד את הקופה על הפודיום ולירוק על כל המתחרות כאילו אינן שם.

הקופה כבודה במקומה מונח, בעיקר ההיסטורי.

ניר

1.אני לא טענתי שהקופה טובה יותר. אנשים כמו VRS מכניסים לי מילים לפה.
2.אני ממש לא יורק על המתחרות ההפך הגמור. מאחר שלא העלתי את כתבת המבחן כלל.
אז כרגיל יש ספין על כמה מילים שכתבתי.
3.אני פשוט מת מצחוק כשאני שומע את צמד המילים: אלי אבוחצירא-ערד....
ועוד לכנות אותו "סטיג ישראלי"?8O-חמוד שלי פיליפ. אתה שבוי בבועה.
4. מי שמכיר הכי טוב את האוטו הוא הבעלים(ולא כתב רכב ילדותי ממגזין אוטו).
יש לציין כי לכל המשתתפים במבחן ,יש עבר מוטורי עשיר,המגובה בניסיון רב.

אילן פייביש
turbo

פיליפ
03-01-08, 19:07
לא טענת בעבר שאלי חבר שלך? ועכשיו אתה "יורד" עליו?
בוא לא נתווכח על כישורי הנהיגה שלו. אבל אפילו אם הוא נהג גרוע כמו שאתה טוען העובדה שהוא ורק הוא נוהג במכוניות במנחת מוכיחה את טענתי לאובייקטיביות! מכיוון שרק הוא קובע את הזמנים והנהיגה שלו הרי גרוע לא רק בפיאט קופה אלה גם באיבו 9 קליאו ספורט ומאזדה 3.

לא נמאס לך להחפיש בכל הזדמנות את העיתון ואחרי הכול לטעון שאתה "חבר"?
אין לי שום דבר נגדך, ההפך הוא הנכון, ואני אוהב לקרוא את הכתבות שאתה מפרסם מידי פעם אבל דיי להיות כזה חד צדדי, כל כך לא מקוצעי ואוביקטיבי.

זה כבר פתטי.

אגב כמה עובדות, נהג הפיאט קופה, רובי, התעקש לבדוק את נתוני התאוצה בעצמו, אולי בגלל זה התוצאה הייתה דיי עגומה כמו שכתבת.
אלי מכיר את המסלול כמו את כף ידו, הוא הרי היה בין אילו ששרטטו את חלקו המזרחי.
כל אחד שניסה לקבוע זמנים דומים במסלול לאלו שקבע אלי התבדה מהר מאוד.
* ברור שסטיג הוא עדיין לא וקרוב לודאי לא יהיה אבל כבודו במקומו מונח והוא נהג מעולה שבמעולים, אחד הטובים שיש במחזותינו. בגלל זה כתבתי מעין סטיג ישראלי, עכשיו אתה זה שמכניס מילים לפי.

vRS
03-01-08, 19:09
ניר

1.אני לא טענתי שהקופה טובה יותר. אנשים כמו VRS מכניסים לי מילים לפה.
3.אני פשוט מת מצחוק כשאני שומע את צמד המילים: אלי אבוחצירא-ערד....
ועוד לכנות אותו "סטיג ישראלי"?8O-חמוד שלי פיליפ. אתה שבוי בבועה.
4. מי שמכיר הכי טוב את האוטו הוא הבעלים(ולא כתב רכב ילדותי ממגזין אוטו).
יש לציין כי לכל המשתתפים במבחן ,יש עבר מוטורי עשיר,המגובה בניסיון רב.

אילן פייביש
turbo
1. אנשים כמוני לא חיים בסרטים שפיאט קופה היא מכונית הספורט האולטימטיבית ואין טוב ממנה בעולם.

קופה זה קופה - כבודה מונח במקומה, לא טענתי שלא...
אבל לבוא ולהגיד שהיא עדיפה על EVO או על Z4 M זה הזוי ולא הגיוני בעליל של העליל.

ולא הכנסתי לך מילים לפה - אתה אמרת את זה בעקיפין.

3. נאלץ להסכים. אלי אבוחצירא הוא נהג מעולה - סטיג הוא עדיין לא.

4. נאלץ להסכים בשנית.

ניר בן טובים
03-01-08, 19:22
אני חושב שבישראל , אם יש מישהו שהוא ה"סטיג" הישראלי , זה דווקא כן אבוחצירא. ואני מדגיש בישראל. כי אנחנו עדיין לא ניפקנו יותר מידי כשרונות מוטורים. אבל ביניהם, אבוחצירא בהחלט מהמבריקים שיש פה. אני לא צריך את ההמחשות הויזואליות של הדריפטים שלו במגזין או במסלולים, מספיק ששמעתי את זה מכמה נהגי ראלי ודעתי באה על סיפוקה.

פיליפ
03-01-08, 19:36
אני חושב שבישראל , אם יש מישהו שהוא ה"סטיג" הישראלי , זה דווקא כן אבוחצירא. ואני מדגיש בישראל. כי אנחנו עדיין לא ניפקנו יותר מידי כשרונות מוטורים. אבל ביניהם, אבוחצירא בהחלט מהמבריקים שיש פה. אני לא צריך את ההמחשות הויזואליות של הדריפטים שלו במגזין או במסלולים, מספיק ששמעתי את זה מכמה נהגי ראלי ודעתי באה על סיפוקה.
בדיוק מה שהתכוונתי אליו ומסכים עם כל מילה של ניר.

turbo
03-01-08, 21:48
אם כבר אתם נכנסים לקטע של סטיג:

הסטיג הישראלי האמיתי הוא גיא אמודי.

דבר המגובה בשלל נצחונות/הקפות בג'מקאנות וכו'.

חוץ מזה הוא אדם נפלא.

אילן פייביש
turbo