View Full Version : Elx 2002 - כיצד להמנע מתת-היגוי
בעקבות מפגש פיאט-מאזדה אי שם באשדוד (בשילוב עם צחוקו של אוראל בכל סיבוב, ציטוט:"תת-היגוי, תת-היגוי..." עד שהסיבוב נגמר) החלטתי לקחת בחשבון שיפור ברכב מהבחינה הזו.
השאלה בכלל איפה מתחילים?
1. כיוון פרונט שונה? מה ניתן לשנות על-מנת לקבל פחות תת היגוי מבלי להעמיס על ההגה החשמלי?
2. הקשחה מאחור?
3. רעיונות אחרים?
חשוב לציין שהצמיגים הוחלפו לא מזמן למידה רחבה יותר,185\60\14, וניכר שיפור משמעותי באחיזה ובהיגוי, אך כנראה שזה עדיין לא מספק.
השינוי ככל הנראה לא יבוצע בזמן הקרוב אך חשוב לי להבין את המשמעויות ולגבש החלטה לעתיד.
תודה,
רענן.
בד"כ יצרנים מתכננים את המכוניות לתת היגוי, מצב אשר עדיף על היגוי יתר בזמן שזה זה מגיע אליו.
יותר כל לצאת מתת היגוי מאשר מהיגוי יתר.
קודם כל שווה להקטין את זוית הגלגול של הרכב, על ידי סט בולמים וקפיצים מתאימים.
אפשר גם לשים Coilover ואז ישנה אפשרות "לשחק" עם העברת משקל בין ציר קדמי ולאחורי.
אבל זהו תענוג יקר.
סטראט עליון קדמי ואחורי,סטראט תחתון קדמי. יעזור לשדלדה לא להתנהג כמו מרגרינה.
לגבי כיוון - אפשרי לשנות את הקאמבר לשלילי בגלגלים הקדמיים יע ידי ברגים אקסנטריים. אבל אתה תצטרך למצוא מכון כיוון פרונט מאד סובלני. (הקאמבר ישתנה גם קצת לשלילי ברגע ש"תנמיך" את הרכב).
מעבר לכך,בזמן נהיגה ישנה אפשרות של משחק עם העברת משקל מקדימה לאחור של הרכב, ברגע של למשל מגיע קלה בברקס, אתה מעביר יותר משקל לצירו הקדמי של הרכב, ועוזר לו עם מצב של תת היגוי אשר פוחת.
מעבר לזה יש עוד כמה דברים אבל לא לעכשיו.
;)
ברור לי כשמש, שהיצרן כייל את הרכב לתת היגוי אבל במקרה הזה אני חושש שהוא מוגזם מדי.
סט בולמים - כבר עברה המחשבה הזו בראש לא מזמן כאשר חשבתי שאחד הבולמים שלי מת מה שהתברר כלא נכון. כרגע אינני מתכוון להחליף בולמים אך ברגע שאחד מהם ימות יוחלפו כל הארבעה לרביעייה "ספורטיבית" יותר.
הקשחה - נקודה מעניינת. לפי דברייך כדאי להקשיח גם את החלק האחורי וגם את הקדמי. לעומת זאת בכמה מאמרים שקראתי ב-cf דובר על הקשחה, יחסית, מאחורה. כלומר ברגע שהקדימה רך יותר מאשר האחורה לרכב תהיה נטייה להיגוי יתר (המטרה המבוקשת).
כיוון פרונט - מכון עם סבלנות, יש. השאלה היא אילו כיווני מתלה יש בספייס? ובנוסף, מה קורה לעומסים על מערכת ההיגוי? זהו השינוי שהכי קל לי לבצע כרגע ולעניות דעתי גם יהיה זול יחסית. אשמח אם תוכל לפרט יותר על התהליך בהנחה שהוא מוכר לך. מהי זווית הקאמבר המומלצת ושאר מידע חיוני.
תודה רבה,
רענן.
אדי, איזה מקומות בארץ מתעסקים עם זה?
בינינו, השיפור הכי טוב זה לא להקשיב לאוראל :)
יש בזה משהו. :lol:
אבל במקרה הזה הוא צודק וזה גם הורגש מאוד, מדי, יותר מדי.
אביעד, סדנאות למינהם ימכרו לך את הבולמים והקפיצים שתרצה.
לגבי קאמבר שלילי, שני דברים.
1. בפרונט התחיה ליד יפו ישמחו לעזור לך בזה. שם יצא לי לקבל את השירות הכי אדיב איי פעם, ללא קשר לרכבים.
2. קח בחשבון שקאמבר שלילי אומר שהצמיג מוסט בחלקו העליון פנימה, מה שאומר שהמגע של הסוליה עם הכביש יהיה באלכסון. וזה אומר, שאם עיקר נסיעותיך אינן תובעניות ומצריכות דבר שכזה, החלק הפנימי של הצמיגים שלך יאכל מהר יותר מהחלק החיצוני.
כמובן שאפשר לפתור זאת ע"י רוטציה בפרקי זמן קצרים יותר. שיקול שלך.
להקשיח משמעו גם להקריב את נוחות הנסיעה, שוב לשיקולך.
מעבר לזה, אדי בהחלט סיפק תשובה מלאה :)
בכדי להיות סגור על העניין, האם ההקשחה צריכה להתבצע רק מאחור או גם מלפנים?
תודה רבה על התשובות.
רענן.
עד כמה שידוע לי, רצוי להקשיח את כל הפינות.
מעולם לא ביצעתי משהו שכזה, אז איני יודע.
חשבת על קורס כלשהו בו ילמדו אותך לשלוט על משקל הרכב לטובת ההיגוי, אני חושב שזו תהיה השקעה כדאית יותר.
ייתכן ויש בדברייך ממש.
העניין הוא שלא מזמן חשבתי שהלך אצלי בולם ואז ניסיתי להבין מה אני הולך לעשות. התקנה של בולמים מקוריים או שדרוג והקשחה קלה. זו בדיוק הסיבה בגינה אני שואל את השאלות כעת.
להבין ולדעת בכדי לקבל את הכלים להחליט בבוא היום בו שדרוג שכזה יהיה כדאי.
כמוני כמוך רענן.
אבל אני עדיין חושב שקורס יהיה הכי עדיף כרגע.
כמובן שהוא לא מלמד אותך להיות נהג עם אינסטינקטים של נהג פורמולה 1, אבל הוא נותן לך טעימה טובה ממה שניתן לשפר בעצמך.
וכולנו יכולים להשתפר וללמוד עוד, תמיד.
KoF-sHeLeG
02-01-08, 00:50
כשאתם אומרים "הקשחה", למה אתם מתכוונים? קפיצי הנמכה?
לא רק.
מדברים על בולמים שונים, שמגיבים מהר יותר ו"קשים יותר". מדברים גם על קפיצי הנמכה או קפיצים ש"עובדים" שונה, מוטות מייצבים (מה שאצל רבים נראה כמוט המחבר את שני צידי הרכב מתחת למכסה המנוע) ושאר אי אילו אלמנטים אשר גורמים לרכב להיות קשיח יותר.
אגב, גם ב-hgt לא חסר בכלל תת היגוי. מעניין איך זה ברכבים אחרים בעלי הנעה קדמית.
לא מקשיחים את הרכב בחלקים.
מחליפים 4 בולמים וקפיצים.
סטראט אחורי יתן לך הקשחה די טובה לחלרו האחורי של הכרב, בנןסף אפשר לבדוק את גודל המוט מייצב האחורי (אם קיים) ולהרכיב יותר עבה , או להרכיב במידה ואין.
לגבי כיוון פרונט, מקום הכי סובלני שסבל אותי עד היום היה "פרונט מקסיקו" באזה"ת ישן בנתניה.
לגבי קמבר - אני לא זוכר מה במקור, צריך לבדוק את זה עימם.
ממש בשני מילים לגבי הקפיצי הנמכה ובולמים: קפיץ קצר יותר, מקדם K גבוה יותר. עדיף קפיץ פרוגסיבי, משמעותו - ככול שהוא מתכווץ יותר הוא יותר קשה. למה עדיף גם להחליף בולמים? זה אלמנטרי ואטסון.
תפקיד הבולם הוא לרסן את העבודה של הקפיץ, אם לא היה בולם אז תארטית הקפיץ היה מתנדנד עד אין סוף.
בולם "רגיל" מצוייד בדיזות ריסון גדולות ורחבות יותר, מה שמאפשר לו לעלות לרדת מהר.
בולם ספורטיבי יותר הוא בעל דיזות קטנות יותר, וכך הוא עובד עם יותר התנגדות, הירידה שלו היא יותר איטית וקשה.
הבנתי,
תודה רבה. סייעת לי מאוד להבין מי נגד מי ולגבש דעה בעניין הזה.
מחשבות עולות בעניין סטראט אחורי, החלפת בולמים וקפיצים כרגע מחוץ למשחק אך נלקחת בחשבון במקרה של תקלה עתידית שתחייב החלפה.
קורס נהיגה מתקדמת, יבוצע באופן ודאי, רק שאינני יודע בדיוק מתי.
רענן.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.