התחבר

View Full Version : המלצה חמה על מוסך זול ואמין ביפו א.מיטל

11efraim
25-12-07, 09:37
אני קניתי את הרכב שלי פיאט פונטו ספייס 2001 יד שלישית לשעבר השכרה
הייתי די חדש קניתי את הרכב בלי קלחת לבדיקה (אמרתי לעצמי אם אני לוקח 10 רכבים לבדיקה זה יעלה לי 4000 ש"ח ב4000 ש"ח אני יכול לסדר את הרכב וזה טעות חמורה שלי חייבים לקחת רכב לבדיקה )
אז כניתי את הרכב לרכב היו בעיות :
חשמל,
מנע גמור שמרטיב פלג בשמן והתחיל לרעוד אחרי שבועיים
ברדיאטור היו מיים מהברז,
הרכב היה בו 4 צמיגים מחברות שונות
קלא'ץ מחליק
משאבת מיים נוזלת
ועוד...
הייתי די מבועס והייתי צריך לעבור טסט עוד חודשיים
פניתי לכמה מוסכים לקבל הצעות מחיר והיו הצעות מחיר אסטרונומיות
עד שהגעתי למוסך א.מיטל לרוני
הוא בעל מקצוע שחבל על הזמן איבחן לי את כל התקלות
הסביר לי הכל לפרטי פרטים :
- אמר לי לא צריך כיוון פרונט צריך קודם להחליף צמיגים.
-סם לי פלגים מקוריים כי הוא אמר שהוא החליף לכמה ספייסים מחשב בגלל שלא שמו פלגים מקוריים.
-לגבי הקלאץ הוא אמר לי שאפשר לשפץ/לחדש רק את הדיסקה ולא להחליף לחדש ושהדיסקה זו היא כמו רפידה של בלמים עשויה מחומר גרמני איכותי
וכמובן שצריך לבדוק תקינות של קפיצי הקלאץ(זה כדי להוזיל הוא גם אמר לי שהרבה מוסכים משפצים קלאץ ולוקחים כסף כמו על חדש ואין ללקוח דרך לבדוק זאת הוא הרי לא יפרק את הגיר כדי להציץ אם זה קלאץ חדש)
-הוא עשה לי חצי אוברול שזה שיפוץ ראש מנוע רינגים לגרים טייימינג משאבת מיים. אחרי שגמר את המנוע עשה לו בדיקה נתן למנוע לעבוד 4 שעות על הילוך סרק כדי לשפשף את הרינגים ולראות אם המנוע לא מתחמם בדקתי אם החברה בפורום ושאלתי למה הוא עשה את הבדיקה והאם זה הכרחי אמרו לי בפורום שהוא מכונאי מהסוג הטוב שעושה בדיקה כזו. בימינו כבר מתעצלים לעשות את הבדיקה החשובה הזו.
-ישור קו החלפת נוזל בלמים נורות ...
חשוב לציין שהוא לא חבר שלי ולא משפחה שלי.
חשוב לציין מחירים זולים שלא פגשתי כמותם בעבודה עברית
הראה לי חשבוניות של כמה כל דבר עלה לו
ממליץ עליו בחום הוא יושב ברחוב אור החיים ביפו (ליד וולפסון) מספר הטלפון שלו0572728264 תגידו לרוני שאפריים אם הפונטו תכלת

Tzvika 16V
25-12-07, 12:14
הוא שם לך נוזל קירור רגיל (מים ירוקים בשפת העם) או נוזל paraflu. שהוא היחידי שהיצרן דורש ברכב הזה. כל נוזל אחר יגרום לנזק במיוחד שהרכב עכשיו אחרי שיפוץ כזה גדול.

אני בכל מקרה מהיום הראשון של הרכב הוא טופל במוסך חברה אני לא מתכוון לשבור את הקו הזה אצלי. עוד כמה שקלים שאני אשים עכשיו יחסכו לי אח"כ כשמכונאי יותר זול אבל שאין לו מושג ברכב יטפל בו.

אבל בכל טוב לדעת עליו. תודה.

Eddie
25-12-07, 12:57
קודם כל לא רק Paraflu, וכבר כתבתי את זה בחוקים לפורום הטכני.תעיין

טיפולים במוסך חברה הם טיפולים ברמה לא מספיק טובה.
למשל החלפת שמנים שמתבצעת לפי המלצותיהם היא לא מספיקה.
ישנם דוגמאת ספציפיות ב Ar לרכבים שטופלו שם.
Paraflu אשר נמצא בשימוש אצלהם הינו מהול במים.
ולא חסרות עוד דוגמאות...

Tzvika 16V
25-12-07, 16:01
אתה מסכים איתי אבל שעדיף מוסך מורשה או מרכזי על סתם מוסך?
אני אישית מכיר מכונאי שעובד באלדן וששאלתי אותו אם הוא יכול לארגן לי פחית פאראפלו הוא שאל אותי מה זה.
בכל מקרה אני ממשיך להעדיף מוסך שנותן לי חלקים מקוריים (ז"א של פיאט או ואלאו) ויש לו קצת יותר נסיון על דגם הרכב שלי.

Eddie
26-12-07, 12:37
לא, אני לא מסכים שמוסך מורשה יודע לעבוד יותר טוב ממוסך רגיל.

מכונאי באלדן גם לא ידע מה זה Paraflu או TECNIC או כל נוזל קרור יעודי אחר, כי הוא מכונאי באלדן, והוא יודע שמים ירוקים שמים במיכל של נוזל קרור.
אני יודע טוב מאד אך מטופלות מכוניות מחברות ליסינג למינהם, בין אם זה במוסך מורשה לבין אם זה אצלהם בחצר האחורית. האיכות עדיין נשארת זבל.

11efraim
26-12-07, 16:52
הוא שם לך נוזל קירור רגיל (מים ירוקים בשפת העם) או נוזל paraflu. שהוא היחידי שהיצרן דורש ברכב הזה. כל נוזל אחר יגרום לנזק במיוחד שהרכב עכשיו אחרי שיפוץ כזה גדול.

אני בכל מקרה מהיום הראשון של הרכב הוא טופל במוסך חברה אני לא מתכוון לשבור את הקו הזה אצלי. עוד כמה שקלים שאני אשים עכשיו יחסכו לי אח"כ כשמכונאי יותר זול אבל שאין לו מושג ברכב יטפל בו.

אבל בכל טוב לדעת עליו. תודה.

הוא סם לי מה שאמרתי לו להסים לי פרסטון מיים אדומים מעלים את נקודת הרטיחה ל134 המעלות מגנים מפני קורוזיה ומשמנים את המשאוות מיים מאושר ע"י GM .פארפלו בעייתי למהול אם מיים כי יש ויקוח לגבי איזה מיים האם מהברז אם מלחים או מזוקקים אם PH חומצי (מתחת ל7)

11efraim
26-12-07, 16:56
אתה מסכים איתי אבל שעדיף מוסך מורשה או מרכזי על סתם מוסך?
אני אישית מכיר מכונאי שעובד באלדן וששאלתי אותו אם הוא יכול לארגן לי פחית פאראפלו הוא שאל אותי מה זה.
בכל מקרה אני ממשיך להעדיף מוסך שנותן לי חלקים מקוריים (ז"א של פיאט או ואלאו) ויש לו קצת יותר נסיון על דגם הרכב שלי.

הוא מטפל בכל סוגי המכוניות ראיתי אצלו מכוניות ספורטיביות ושטח וגם מנהלים

Tzvika 16V
26-12-07, 20:04
המים האדומים של פרסטון לא שונים בכלום ממים ירוקים רגילים חוץ מהצבע.
נוזל פאראפלו מוהלים בכ-50% מים מזוקקים לעומת 50% תרכיז או שקונים כבר נוזל מוכן.
ועם כל הכבוד למוסכניק שלך ובאמת יש המון מוסכים פרטיים טובים וזה שיש לו המון סוגי רכבים רק מוכיח את הנקודה אני עדיין אעדיף מכונאי של פיאט רק בגלל שהוא מטפל ב5 מכוניות כמו שלי כל יום ולא אחת לחודש.
ואדי לא רשמתי בשום מקום שמוסך מורשה יותר טוב מרגיל. כולם פה חאפרים כל מה שצריך זה לדעת קרוא וכתוב ותעודה של קורס מצה"ל או קורס פרטי של חצי שנה. הכוונה הייתה שאני מעדיף חלקים מקוריים, מכונאי שמכיר את הרכב שלי יותר טוב מסתם מוסך ושערך הרכב יעלה במכירה שלו כי אנשים מחפשים רכבים מידיים פרטיות בטופלו בחברה ואני יכול להעיד כי אני עכשיו מחפש כזה.

11efraim
30-12-07, 13:21
המים האדומים של פרסטון לא שונים בכלום ממים ירוקים רגילים חוץ מהצבע.
נוזל פאראפלו מוהלים בכ-50% מים מזוקקים לעומת 50% תרכיז או שקונים כבר נוזל מוכן.
ועם כל הכבוד למוסכניק שלך ובאמת יש המון מוסכים פרטיים טובים וזה שיש לו המון סוגי רכבים רק מוכיח את הנקודה אני עדיין אעדיף מכונאי של פיאט רק בגלל שהוא מטפל ב5 מכוניות כמו שלי כל יום ולא אחת לחודש.
ואדי לא רשמתי בשום מקום שמוסך מורשה יותר טוב מרגיל. כולם פה חאפרים כל מה שצריך זה לדעת קרוא וכתוב ותעודה של קורס מצה"ל או קורס פרטי של חצי שנה. הכוונה הייתה שאני מעדיף חלקים מקוריים, מכונאי שמכיר את הרכב שלי יותר טוב מסתם מוסך ושערך הרכב יעלה במכירה שלו כי אנשים מחפשים רכבים מידיים פרטיות בטופלו בחברה ואני יכול להעיד כי אני עכשיו מחפש כזה.

אני אתן לך דוגמה ממה שקרה לי היתה לנו במשפחה מיצובישי סופר לנסר 1994 קנינו אותה חדשה טיפלנו בה במוסך מרכזי כשהחלטנו למכור אותה אחרי 12 שנים שבהם טופלה במרכזי (כל טיפול בין 800-1600ש"ח)
מישהו שרצה לקח אותה לבדיקה והיא יצאה על הפנים חלמתי לקבל מחירון 18 אלף ש"ח יד ראשונה טופלה במרכזי. אבל היו נזילות שמן ברדיאטור הייתה קורוזיה ועד הרבה בעיות בסוף מכרנו אותה לסוחר ב 12 אלף ש"ח.
מזה למדתי שצריך להבין ולדעת מה קורה אם הרכב ואיך לטפל בו .
בגלל זה אני בפורומים. הפיאט זה רכב לא מסובח כמו צרפתיות לדוגמה שמכונאים פוחדים לגעת בהם. כך שאם יש מישהו זול ואמין אם ניסיון גדול כמו של רוני אפשר לסמוך אליו.יש כמובן גם שיקול כלכלי למי שיש שילך למרכזי ויחליפו לו הכל לחדש גם מה לא צריך.

Caveman
30-12-07, 18:34
אם אתה בפורומים מהסיבה שאתה רוצה לדעת על רכבך מעבר, אז בטח יצא לך לקרוא מספר לא מועט של פעמים על המלצות מבעלי ניסיון שכבר עברו את המצבים בהם אתה נמצא כרגע.
למרות ההמלצות שקיבלת כאן בפורום מחבר'ה בעלי ניסיון אישי, הלכת למוסכניק שלך וביקשת ממנו להחליף לך את נוזל הקירור בנוזל של פרסטון.

ואגב, במוסך המרכזי לא מחליפים לך מה שלא צריך.

11efraim
31-12-07, 22:13
אם אתה בפורומים מהסיבה שאתה רוצה לדעת על רכבך מעבר, אז בטח יצא לך לקרוא מספר לא מועט של פעמים על המלצות מבעלי ניסיון שכבר עברו את המצבים בהם אתה נמצא כרגע.
למרות ההמלצות שקיבלת כאן בפורום מחבר'ה בעלי ניסיון אישי, הלכת למוסכניק שלך וביקשת ממנו להחליף לך את נוזל הקירור בנוזל של פרסטון.

ואגב, במוסך המרכזי לא מחליפים לך מה שלא צריך.

Caveman אני מאוד מכבד אותך ואני יודע שאתה מהמבינים בפורום אבל לפני ששמתי פרסטון התייעצתי הרבה ונאמר שהוא איכותי והוא עושה את המותל עליו כפי שציינתי קודם(לעלות טמ"פ רטיחה ,שימון משאוות מיים ,הגנה מפני קורוזיה).
גם שמן שמתי 5W40 סינטטי מלא של לקווימולי למרות שאמרו לי ש10W40
מספיק טוב. פרסטון זמין יותר בחנויות מאשר פארפלו ומה יתרונו חוץ מזה שהוא איטלקי? .
לגבי מוסך מרכזי זה מנגנון שמן ומנופח שצריך לשלם הרבה משכורות שכירות פקידות חדרי המתנה ועוד ועוד
מישהו צריך לממן את זה .
ומה אתה חושב ששם יושבים מכונאים הכי טובים ? לא תמיד .
מוסכניק שהוא עצמאי זה בדרך כלל אחד שעבד ורכש ניסיון רב ובנה לעצמו שם ותדמית, אחרת מי יבוא לטפל אצלו ברכב .

Caveman
31-12-07, 23:38
אני חושב ששם יושבים מכונאים שיודעים לטפל ברכב שלי. לאחר שיצא לי להיכנס למוסך אחר מורשה פיאט, על מנת לרכוש לי פחית פאראפלו, ונשאלתי ע"י מנהל המוסך איזה מנוע יש לי ברכב. מזל שרק קניתי שם את נוזל הקירור.

אז שיהיה בהצלחה אם כך.