התחבר

View Full Version : איך מעלימים אדים על השמשה הקדמית?

stio
20-12-07, 22:17
אם לא מספיקה הבעיה של הבעיות הנעה המסתוריות צצה בעיה לא פחות מסתורית.
אני נסעתי היום בקור של 5.3 מעלות על כביש יוקנעם-חיפה.
נסיעה כזו גרועה עוד לא היתה לי בחיים.
המחוג היה על הרבע, גשם כבד יורד, אני נוהג עם מעיל, אין חימום, על השמשה מצטברים אדים ואני לא רואה כלום קדימה.
אחרי שהפעלתי את המפשיר האחורי כי גם שם היו אדים ואת הפנסי ערפל כדי שיראו אותי, ניסיתי לתומי להפעיל איוורור- לא מזיז לאדים.
אמרתי נפתח חלון- לא מזיז לאדים.
אולי נפעיל מזגן? חוץ מלהוריד את הטמפ' בתוך הרכב מתחת לאפס לא יצא מזה הרבה, רק חלק מהאדים נעלמו.
אולי לנגב את האדים עם היד? עוזר! אבל ל- 3 שניות בדיוק.

מה עושים?! אם אני מחזיר את החימום תהיה לי הצפה בתוך הרכב של מים ירוקים על השטיח שליד הנהג.
מהירות המאוורר היתה על הגבוהה ביותר (3) והמאוורר היה מכיוון על מצב הפשרה. כל הפתחים האחרים היו סגורים.
שנים שעברו נסעתי עם חימום ולא היו לי בעיות כאלו. לתקן את זה ב- 1000 ש"ח ומעלה זה קצת מוגזם או שאין לי ברירה בגלל הקור של הצפון?

תודה מראש,
גיא המיואש.

Eddie
21-12-07, 02:38
אם תצליח לכופף חוקי פיזיקה, אז אל תחליף רדיאטור חימום פנימי.

אין שום דבר מסובך בלהחליף רדיאטור חימום באונו (אם יש לך 2 ידיים)
תנסה לעשות לבד.
רדיאטור עצמו לא יעלה מעל 250 ש"ח.

פלוטו
21-12-07, 11:04
stio- אני ממליץ להפעיל את האיוורור מהרגע הראשון שאתה נכנס לאוטו, זה לא נותן לאדים להצתבר,
מנסיון שלי. אני עושה ככה כל פעם שאני נוסע בחורף.

Caveman
21-12-07, 15:59
דווקא מזגן אמור לעזור גיא, גם על קירור. כל הרעיון הוא לייבש את האדים (תופעה של המזגן בין השאר).

ארילו
21-12-07, 16:28
אני חושב שעדיין מוכרים חומר כזה שמונע הצטברות אדים על זכוכיות. אני פעם השתמשתי בו והוא היה לא רע.

אבל להחליף את רדיאטור החימום זה הפתרון הטוב ביותר. (אגב, יכול להיות שרק הברז דולף).

KoF-sHeLeG
21-12-07, 19:18
דווקא הפעלת מזגן על קירור לרוב יותר יעילה מחימום.

האדים שעל החלון נוצרים מהפרש טמפ' בין פנים הרכב לבחוץ.

ברגע שאתה מפעיל קירור, אתה משווה את הטמפ' שעל פנים החלון לזו שבחוץ, וכך האדים מתפוגגים מהר.
בחימום, לאדים לוקח יותר זמן להיעלם, כי בדרך זו אתה מחמם את כל השמשה.

מה שכן, רוב האנשים מעדיפים את השיטה השניה, כי להפעיל מזגן בחורף כשקר זה קצת לא סימפטי...

gili
21-12-07, 23:20
אם תצליח לכופף חוקי פיזיקה, אז אל תחליף רדיאטור חימום פנימי.

אין שום דבר מסובך בלהחליף רדיאטור חימום באונו (אם יש לך 2 ידיים)
תנסה לעשות לבד.
רדיאטור עצמו לא יעלה מעל 250 ש"ח.

גם בבראבו זה לא מסובך להחליף את הרדיאטור?? גם שם זה שני ברגים פשוטים?

Eddie
22-12-07, 12:16
בבראבו ישנו צורך לפרק את הדשבורד

רפי לין
22-12-07, 12:29
ניתן להחליף את רדיאטור החימום בבראבו/ה ללא פרוק הדשבורד וכל יחידת המזגן/חימום/אורור וזאת ע"י אדם מיומן וקצת עבודה קשה.
בברכה - רפי לין :)