התחבר

View Full Version : בעיה בחימום

DanieL_A4A
12-12-07, 17:54
המזגן שלי עובד מצויין על קירור אבל כאשר אני מעביר לחימום הוא ממשיך לקרר
מישהו יוכל לעזור לי עם הבעיה או שמכיר אותה
דרך אגב זה בראבו 1.6 97
תודה
דניאל (:

stio
12-12-07, 17:57
ברז חימום תפוס או רדיאטור חימום פנימי סתום.

ייתכן שהרדיאטור נזל והבעלים הקודמים (אם היו) ניתקו אותו, בדוק את העיניין.

DanieL_A4A
12-12-07, 18:40
ואללה [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] היו בעלים קודמים..
נבדוק את העיניין
תודה רבה
דניאל (:

stio
12-12-07, 18:47
פתח מכסה מנוע ובדוק האם יש 2 צינורות מנותקים סמוך לקיר האש.

אם לא מצאת אז הרדיאטור לא מנותק (תקווה ככה), אם יש 2 צינורות מנותקים אז הרדיאטור נותק. במקרה כזה צריך ברוב המקרים לפרק את כל הדשבורד כדי להגיע אל החלק.

רפי לין
13-12-07, 02:54
בפיאט בראבו/ה/מריאה ניתן להחליף את רדיאטור החימום, במאמץ וידע , גם ללא פרוק
כל הדשבורד וכל מע' המיזוג/חימום הפנימית.
בברכה - רפי לין :)

gili
21-12-07, 22:46
רפי אז מחליפים את הרדיאטור במלי לפרק את כל הדשבורג? זה הרבה עבודה? תן בבקשה קצת פרטים

stio
21-12-07, 23:04
רפי, אמרת לי בזמנו שאפשר גם להחליף רדיאטור חימום פנימי בפיאט אונו גם ללא פירוק דשבורד.
הייתי במוסך של מיזוג אוויר ושם הודיעו לי שצריך לפרק את כל הדשבורד ושזה יעלה "יותר ממה שאני חושב" אז עזבתי מבלי לתקן.
אצלי ברכב זה מזגן מקורי של פיאט, האם בהתחשב בעובדה זו עדיין ניתן להחליף את הרדיאטור מבלי לפרק את כל הדשבורד?

אני שואל בגלל שאם לא צריך לפרק את הדשבורד אז מחיר העבודה לא יהיה גבוה וזה יאפשר לי להכניס את הרכב לתיקון כבר שבוע הבא, אם צריך לפרק את כל הדשבורד ואני אצטרך להשאיר את הרכב במוסך לכמה ימים ולהיפרד מיותר מ- 1000 ש"ח אני אוותר.

בנוסף, נאמר לי בשרשור על האדים שפתחתי שהרדיאטור עצמו יעלה רק 250 ש"ח. כמה תעלה העבודה בערך (שלא ירמו אותי) אם לא צריך לפרק את הדשבורד וכמה זמן זה ייקח? והאם הרדיאטור של האונו והבראבו זהים ועולים אותו דבר או שזה של הבראבו יקר יותר?

תודה ענקית מראש וסליחה על השאלות הרבות,
גיא.

רפי לין
22-12-07, 12:33
רדיאטור החימום של האונו והבראבו/ה אינם דומים.
ניתן לפרק רק את ברגי הדשבורד ולהרים קצת את חלקו הימני מבלי להסירו לגמרי ואז כבר יש גישה להחלפת רדיאטור החימום.
גם אם צריך לפרק את כל הדשבורד מהרכב, אין זאת עבודה רבה ומסובכת ועלותה צ"ל כ 400-500 ש"ח לפני מע"מ).
כפי שציינתי, בפיאט בראבו/ה ניתן להחליף את רדיאטור החימום ללא פרוק הדשבורד וכל יחידת המיזוג/חימום אורור ע"י אדם מימן וקצת עבודה קשה וצפופה. במוסך שמשון שביהוד מבצעים זאת כך.
בברכה - רפי לין :)