התחבר

View Full Version : איך בעטתי ב Facebook , והטעם המר שמלווה אותי

ניר בן טובים
04-12-07, 18:38
יומיים לאחר שנגחתי בחשבון המשתמש שלי ב Facebook לקיבינצ'ורט, הופיעה כתבה ב The Marker של כתבת [פרח לי שמה כרגע] על התופעה האנטי-סוציאלית הזו. אצלה זה התבטא בעיקר בחסך שנוצר אצלה במגע ישיר עם חברים. הנקודה הכאובה יותר, זו שמוצאת הרבה יותר עניין ברובד החברתי ברמת המאקרו, את זה, היא העדיפה להשאיר בצד.

לא כי לא איכפת לה מזה, אני פשוט חושב שהיא לא מצאה טעם לפתוח מחדש את הדיון והמאבק בגופים ממסדיים. ושלא תהיה לכם טעות. פייסבוק זה גוף ממסדי בסופו של דבר.לא ברמת פעילותו או ניהולו אבל ממסדי במה שהוא מייצג, קונופורמיסטי בעליל, שמייצר תחושה מזוייפת של אנושיות וכפר גלובאלי. בסוף היום, שכל 150 אלף הישראלים שנרשמו לשם [150 אלף!!] מחפשים חברותא מאחרי מסכי מחשב ומקלדות, להראות, להתפאר, לשלוח מסרים ומעל הכול להוכיח לחברים שלהם [אותם חברים שהם כבר שכחו איך נראה פרצופם] שהם מוצלחים בכל מקום בו ידם נמצאת, הם הצליחו לקרב אותנו עוד צעד אל עבר עתיד בו בני האדם הם עדר מנוכר, המתייחס כאוייב אחד לשני , חשדן, שאינו בוטח באיש מלבד עצמו, שרומס כל יישות שאינה תואמת או מערערת מעט מהיסודות הנורמטיבים הנהוגים כיום.
זכרון קצר יש לו לאדם. רק לפני 75 שנה, קמה לה חברה שהחליטה שפלג מסויים מבני האדם אינו ראוי להימנות בשורותיה. ספרי ההיסטוריה לא ממש מדייקים בפרטים, דיברו על שטיפות מוח, על תעמולה, על פחד. שום כלום. זהו טבעו של האדם, להשתייך לקבוצה חזקה ולירוק החוצה את אלו שאינם תואמים את סדר היום החברתי שלו.

פייסבוק זה בסך הכול בורג בתוך מערכת וירטואלית. אבל זו דוגמא בכלל לא רעה להכתבה של התנהגות. "מה , לא נרשמת לפייסבוק עדיין?" זה כבר מזמן לא פשוט כמו שנדמה לכולם. אפשר לומר על כל מוצר שהוא גל שבא , שועט דרך אוכלוסיות שונות ונעלם לו באופק לאחר מכן. אבל אף אחד לא רוצה לומר את מה שכולם מרגישים - בני האדם מאבדים כל צלם אנוש וייחוד אישי. אם כולם רוצים להיות כמו כולם, מה יקרה לאלו שאינם עומדים בסטנדרט החדש? לא צריך לנחש יותר מידי , ההיסטוריה כפי שכולם יודעים - גורלה לחזור על עצמה. באיזה צד אתם תהיו זה כבר תלוי בכם.

אני כותב פה כי מלווה אותי תחושה רעה מאוד. אני, אותו זה שקרא לאחרים פה לבוא לפייסבוק,מתביייש בהתנהגותי. מתבייש כי כל עצם בגופי מאז שפתחתי מודעות עצמית , היא אנטי-ממסדית בעליל. שאם היה בכוחי , הייתי שם קץ למקור כוחו של האינטרנט ושולח את כל בני האדם ליער לעשות אתחול להתנהגותם. שברפיון רוחי כלשהו, מצאתי עצמי חלק ממאות אלפי הישראלים שנדבקים למסך 3 פעמים ביום לבדוק אם מישהו אמר משהו, או שמיטל מכתה א' התחתנה עם אבי מהכתה ממול. זה בולשיט. ולא סתם בולשיט. זה אסון חברתי שחלקכם לא יבינו אותו עד שיגיעו לבשלות רוחנית.

במילים אחרות, בני אדם טועים, ועוד יטעו. אני טעיתי כמובן. אבל לפני שאתם שוב הולכים כמו עדר שטופי מוח אחר מגפה תורנית , תעצרו שנייה ותחשבו עם עצמכם מה אתם מייצגים ואם חשוב לכם להיות נאמנים לעצמכם, או שכל חייכם תלכו אחרי כולם.

KoF-sHeLeG
04-12-07, 20:21
מסכים לגמרי עם דבריך ניר.

כל המושג הזה, "רשת חברתית", לפי דעתי הוא תחליף פסול לחברות אמיתית ולקשרים אמיתיים בחיי היום יום.
1000 אנשים שנמצאים תחת "friends list" לא יחליפו בעבורי חבר אמת אחד.

ולו רק בגלל הסיבה הזו, אני עומד בסירובי להירשם ולהיות חלק מהעדר.

Caveman
04-12-07, 21:15
אם יש סיבה אחת לזה שאני רשום בפייסבוק, וכך גם שאר החברים שלי למען האמת, היא כדי לשתף ביננו תמונות שאנו מצלמים ביחד, ותו לא.

stio
04-12-07, 21:30
עזבו שטויות, היכנסו לאתר מקושרים והירשמו:
http://www.mekusharim.co.il/index.asp

אותו דבר רק בעברית, אני כבר שם.

fpclub
04-12-07, 21:51
אני פשוט לא מבין על מה כל ההתרגשות מהקהיליות האלה. אין לי חשבון בfacebook (גילוי נאות: יש לי חשבון מחוץ לשימוש במקושרים.) ואני גם לא מתכוון לעשות אחד רק כדי להפוך לחלק מהזרם. זה לפי דעתי ממש פתטי.

stio
04-12-07, 22:12
אני לא מבין מה הבעיה, אפשר לראות תמונות ואפילו לדבר עם אנשים.
קחו הכל בקלות..

ניר בן טובים
04-12-07, 22:31
אני לא מבין מה הבעיה, אפשר לראות תמונות ואפילו לדבר עם אנשים.
קחו הכל בקלות..

אתה יודע, גם בגרמניה הנאצית, כשייצא העתון האנטישמי המובהק "דר-שטיירמר" , אמרו היהודים ביניהם: "כולא עתון, מה כבר יקרה"...

לקחת בקלות אפשר כל דבר. אבל זוהי הצרה. שאף אחד לא רואה ולא מבין את ההשפעות הסוציאליות של זה.

אני לא מתכוון להכנס כאן לעימותים סוציולוגים , עזבו. אני את שלי אמרתי.

ארילו
04-12-07, 22:31
גילוי נאות - יש לי חשבון בפייסבוק וגם ב-linked in

אני חושב שמדובר במשהו חביב שיצא מכל פרופורציה. אני משתמש בו בשביל לשלוח מיילים לאנשים שאין לי את כתובת המייל שלהם. אני לא מבין מה הרעש ולמה כולם עסוקים בזה כל היום. למען האמת בגלל כל השטויות ששולחים לי שם הופכות את זה לדבר מעצבן.

הבעיה הכי מהותית שיש לי עם זה, זה כמות המידע שיש שם עלי שלא אני הכנסתי. אני עוד מחכה לחברה שתייצר crawler שינתח את הנתונים שאנשים מכניסים שם ותעשה מזה כסף. קצת תחושה של "האח הגדול".

raanan_t
05-12-07, 14:17
ברגע שמתחיל השעבוד העצמי ל"רשת החברתית" הזו, כמו לכל דבר אחר, אז מתחילה הבעיה.
כל משתמש צריך לבדוק עם עצמו אם יש סיבה בגינה הוא צריך את השימוש ב-FaceBook. כמו גדעון, גם אני מוצא את שיתוף התמונות כסיבה להיות שם. מדי פעם צץ לו איזה מכר ותיק שאומר שלום ותו לא.

בסה"כ כל עוד השימוש מבוקר, לא מחייב ולא משעבד אזי הפרוייקט הזה יכול לשמש ככלי למטרה מסויימת ולא כהלך חיים של חברה שלמה.

במאמר מוסגר - אני בכלל חושב שיש ל"רשת" הזו מטרה אחרת לגמרי, אבל זה כבר בגדר ספקולציה.

KoF-sHeLeG
05-12-07, 15:23
אם אתה רוצה לשתף תמונות, קח אתר ייעודי לזה כמו Picasa ודומיו. למה לעשות את זה בפייסבוק?

ופה קבור הכלב לפי דעתי, כי ברגע שאתה נרשם לזה, ולא משנה מאיזו סיבה, אתה מצד אחד מוסיף כוח לדבר הזה שנקרא "רשת חברתית" ומוסיף לפופולריות שלה, ומצד שני משתעבד לזה בעצמך, ולא משנה עד כמה תנסה, זה יבוא בחלק מסוים על חשבון חיי חברה אמיתיים.

ואפרופו שיתוף תמונות בפייסבוק - פייסבוק לא מאפשרת לשתף תמונות לאנשים שלא רשומים בה, כך שהיא מכריחה אנשים תמימים שרק רוצים לראות תמונות של חברים שלהם להירשם אליה.

Caveman
05-12-07, 19:55
אבל כאן מונח הפיתרון גל. כל החברים שלי רשומים לזה מהסיבה הזו של שיתוף התמונות.
אנחנו נוהגים לצלם הרבה שאנחנו יחד, ולכן זה מאוד נוח עבורנו.