התחבר

View Full Version : כניסת מים מתא המתען - ספייס 2001

איתם קופרה
21-11-07, 19:13
ביומיים האחרונים שמתי לב שיש קצת רטיבות ברצפה בצד האחורי - שמאלי, בהתחלה חשבתי שפשוט השארתי את החלון פתוח או משהו כזה אבל אתמול בערב שמתי לב שהכסא האחורי כלל לא רטוב ושזה רק נהיה יותר גרוע.
היום בבוקר הלכתי למוסך ולא יכלו לקבל אותי אז קבעתי תור למחר בבוקר והחלטתי בנתיים לחפש את המקור לבעיה.
מהדלת האחורית שמאלית לא זיהיתי שום נזילה.
מתחת לכסא האחורי יש רטיבות די רצינית.
בתא המטען יש גם כן רטיבות די רצינית.
לא זיהיתי נזילת מדלת תא המטען.

יש לציין שהבדיקות לא וודאיות מכיוון שמזג האוויר והעבודה לא איפשרו לי לבחון את העניין לעומק.

רציתי את התיעצותכם בקשר לשאיבת המים ולטיפול בבעיה.
מה שתככנתי לעשות זה לשאוב את המים כמה שאפשר עם שואב מים חזק, ולחפש את הבעיה.

לדעתכם צריך לשאוב גם מתחת לשטיח מה שמצריך פירוק כיסאות של הרכב או רק עליו?
מאיפה יכולה להיות נזילה (די רצינית) אם לא מהדלת?
אולי כדאי פשוט ללכת לשטיפה או מישהו שמתעסק בניקוי שטיחים? יש המלצות? אני מאיזור נתניה
יש טעם ללכת למוסך?
תודה מראש

רפי לין
21-11-07, 19:53
יתכן שגומי אטימת דלת תא המטען פגום או שיש חדירת מיים מתחת לאחד הפנסים האחוריים אל תא המטען.
זה קשה לאתר נזילות מיים כאלו אבל אולי תעזר בחבר (נמוך, רזה וגמיש) שיכנס עם פנס לתוך תא המטען ויסגר בו כשאתה מתיז מיים עם צנור על הרכב והוא אולי יאתר את מקור הנזילה.
אינך יכול או מצליח, אז גש למוסך.
בברכה - רפי לין :)

stio
21-11-07, 19:58
נתקלתי באותה תופעה בדיוק בפיאט 127 שנת 84. הבעיה היתה שגומי החלון בדלת תא המטען היתה יבשה וסדוקה ולכן לא היתה אטימה, המים השמידו לחלוטין את המגש של תא המטען (הרכב נמכר ללא המגש הזה שנרקב ונזרק). בספסל האחורי, בין המושב עצמו למשענת הכל היה רטוב ובתא המטען עצמו חגגו המים.

הרכב נמכר ככה ולא תוקן אבל מבעל מקצוע שבדק את הבעיה מקורה בגומי החלון. הבעלים החדשים החליפו את כל הדלת של תא המטען.

gsk
22-11-07, 01:30
לדעתכם צריך לשאוב גם מתחת לשטיח מה שמצריך פירוק כיסאות של הרכב או רק עליו?
מאיפה יכולה להיות נזילה (די רצינית) אם לא מהדלת?
אולי כדאי פשוט ללכת לשטיפה או מישהו שמתעסק בניקוי שטיחים? יש המלצות? אני מאיזור נתניה
יש טעם ללכת למוסך?
תודה מראש

אם כמות המים הייתה גדולה ואתה מרגיש שהשטיח ספוג בהם אז לדעתי אין מנוס אלא לפרק את הכל. ואני אומר הכל!

אני בימים האחרונים בסרט רע לאחר שנכנסתי עם ספייס לרחוב שעלה על גדותיו. המים הציפו לי את רצפת הרכב.

מתחת לשטיחים יש חומר בידוד שהוא סופג מים כמו ספוג. אין ברירה אלא לפרק את כל הפאנלים, מושבים קונסולת ידית ההילוכים ובלם היד. להוציא את חומר הבידוד וליבשו בבית ליד רדיאטור חימום.

איתם קופרה
23-11-07, 21:41
סידרתי את הנזילות במוסך המורשה, הם אמרו שהם עשו איטום.
בכל מקרה רק השטיח האחורי שמאלי ספוג ממש, לא יספיק שואב רציני (קירבי) לשאוב את המים?
אם לא, יש איזה בעל מקצוע שעושה דברים כאלה? אני פשוט מפחד לשבור שם משהו.

gsk
23-11-07, 22:58
סידרתי את הנזילות במוסך המורשה, הם אמרו שהם עשו איטום.
בכל מקרה רק השטיח האחורי שמאלי ספוג ממש, לא יספיק שואב רציני (קירבי) לשאוב את המים?
אם לא, יש איזה בעל מקצוע שעושה דברים כאלה? אני פשוט מפחד לשבור שם משהו.

צר לי לאכזב אותך.
שאיבת המים תהיה התחלה טובה אבל כנראה לא מספקת. מתחת לשטיח נמצא חומר בידוד שהוא עצמו סופח מים כמו ספוג. בכדי להוציא את חומר הבידוד ולייבשו יש לפרק חצי אוטו (פאנלים מפלסטיק, מושב אחורי, 2 מושבים קדמיים, קונסולת ידית ההילוכים ובלם ביד, ואז להרים את השטיח ולהוציא את חומר הבידוד.

אני הייתי בקאר-וש ברחוב יד חרוצים 6 ת"א. רצו כ-1700 ש"ח על עבודת הפירוק. אם אתה יכול לבצע לבד אז לדעתי עדיף. אני פירקתי ועדיין לא הרכבתי חזרה (מחכה לכמה ימי שמש טובים). מקווה שאצליח להחזיר את הדברים למקומם בצורה פחות או יותר כמו שהיו.