התחבר

View Full Version : שמירה על איכות נסיעה ומראה הרכב.

29-01-06, 18:37
אשמח לשמוע טיפים על שימור הרכב,איכות נסיעה ואחזקה לאורך זמן כמו: ווקס/פוליש,תיחזוק מכני שותף,תוספי שמנים(תוסף שמן גיר וכדומה)שמירה על פנים הרכב(דשבורד,מושבים,ריפודים ועוד..) אני מאמין שנושא זה יעזור לרבים מבעלי הרכבים באתר . מקווה שהבנתם את הכוונה .
:D שתפו אותנו - איך אתם מתחזקים את האיטלקיות שלכם ?

עידן :wink:

29-01-06, 19:32
מבחינה מכאנית - טיפולים לפי הספר (היינס).

מבחינה חיצונית - אני לא חזק בתחום הזה, הן כולן מלוכלכות, ויכולות להפיק הנאה מפוליש מלא ומקצועי.

מבחינת פנים - אם יש לך כלב / חתול / חברה שעירה - מומלץ לשים כיסוי לריפודים. חוצמזה, רק לשמור על הפנים של האוטו נקי. מעולם לא שמתי ספריי סקיי על הפלסטיקה, כי למרות שבטווח הקצר זה משפר את מראה הפלסטיק, יש שמועות שבטווח הארוך זה גורם לפלסטיק לקלוט יותר קרני שמש.

כמובן שאת מה שנשבר / פגום מחליפים.

את הריפודים ברכב מנקים אם שמפו לשטיחים, וכנ"ל את השטיח בתחתית הרכב.

אני אשמח לשמוע גם עוד טכניקות ורעיונות.

29-01-06, 19:38
איפה אני יכול להשיג היינס לפיאט פונטו ספייס 2002 ??

29-01-06, 20:04
בבקשה:

http://www.haynes.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=18303&langId=-1

15-02-06, 22:08
שלום.
לא צריך ספר של היינס בשביל זה.

לבצע החלפת שמן בערך כל 7K, 8K ק"מ.
להחליף שמן (15W/40 , 15W/50, 10W/40 20W/50 ) . השמן בשום פנים ואפן לא תוצרת הארץ, וגם לא AMERICAN EAGLE למינהם. להחליף גם פילטר שמן.
פילטר אויר להחליף. פילטר דלק להחליף כל 25K-30K ק"מ. שמן גיר רגיל 40K ק"מ.
כמובן בטיפול לבדוק מה מצב הבלמים . מצתים - 20-25K ק"מ.
לגבי שמן לגיר רגיל ונוזל לקירור המנוע יש בפורום הגראז" המלצה שלי.

לא צריך להשתמש בתוספי שמנים. אך מומלץ 44K של חברת BG ( תוסף לדלק בגלל איכותו הטובה בארץ).
לתת מדי פעם למנוע "לעבוד" בסל"ד גבוה (4000-5000 RPM) .
מומלצ לתדלק מדי פעם דלק אוקטן 98 .(לא לתדלק כלל בתחנות "פיראטיות" וזולות למינהם).
זה הכל לבינתיים, - קדימה , תפסיק לקרוא לך לעבוד.

15-02-06, 23:52
אדי,
טיפול נכון ולפי הספר כולל יותר משמנים, ופילטרים. זה אומר להחליף כל דבר שצריך להחליף לפי הוראות יצרן.

למשל איך מחליפים נוזל קירור ומנקזים אוויר? איך ומתי עושים כיוון שסתומים, איך מפרקים מזרקים ושולחים לניקוי ועוד ועוד.

אני ממליץ להוציא 150 ש"ח (אפשר אפילו בפחות אם מזמינים מאיביי) על הספר הזה ולעבוד לפיו.

(ארילו, שמטפל בשלושת רכביו רק לפי היינס - עם הזדקקות למוסך למקרים קשים - ואין להם בעיות והם לא נתקעים לעולם).

16-02-06, 07:53
תסלח לי כמובן אבל אתה מדבר שטויות.
זה שהיצרן אומר - החלפת שמן כל 15K ק"מ, זה טוב? לא זה לא טוב.
היצרן אומר לך לעולם לא להחליף שמן גיר רגיל, או להחליף אותו בקילומטרז" מאד גבוה - זה טוב , לא , זה לא.
ויש עוד הרבה דוגמאות.
אני באמת שלא רוצה להרחיב על כך , אבל עם אתה רוצה לדעת יותר פרטים לפי איך היצרן עובד , אשמח לדבר איתך על זה במפגש.

במידה ואינך מכיר כלל אצ הרכב בו אתה נוסע- אז תסתכל בהיינס על מנת להכיר אותו כצת.
או תבקש יועץ מאנשים שבתחום ומבינים.

אני פשוט חושב שכל אחד פה יודע על מה הוא נוסע , וכמובן מכיר לפחות קצת את רכבו.

נ. ב. אם אתה רוצה לדעת לגבי כיוון שסתומים - מרגע שהמנוע שלך יתחיל להשמיע צלילים של מכונת טפירה - זה הזמן. למני זה אין שום צורך לגעת בהם.
לגבי מרווח שסתומים - AUTODATA , תאמין לי אתה תמצא שם כל אשר תצתרך.

16-02-06, 11:08
אדי, אני לא מדבר שטויות, אלא מדבר מנסיון.
אני לא מכיר פונטו ספייס, אבל בד"כ מדברים להחליף כל X קילומטרים או Y זמן.

ועדיין, ישנם עוד הרבה דברים שצריך לתחזק ברכב חוץ מלהחליף שמן ופילטר אוויר / דלק / שמן.

אגב, בלי היינס, או איש מקצוע להחליף פילטר דלק בפונטו זה לא הכי פשוט בעולם (כי העסק קצת שביר).

ככה זה גם אם הוא רוצה לדעת באיזה מומנט להדק את הפלאגים שלו, או איך לאבחן תקלות שונות ברכב.

(ואגב, בהיינס מצוין כל כמה ק"מ / זמן להחליף שמן גיר, נוזל בלמים, נוזל צינון וכו'. תאמין לי שהם לא מחפפים בכלל. הם מציגים עמדה הרבה יותר קשוחה מחלק מהמוסכים).

16-02-06, 15:06
בפיאט פונטו "ספייס" אין מסנן דלק להחלפה כי הוא קיים בתוך מכלל משאבת הדלק ואינו מצריך החלפה כלל (רכב חכם).
בברכה - רפי לין :)

16-02-06, 18:16
ארילו , מהו תחום העיסוק שלך?

דרך אגב, כל המידע לגבי החלפות נוזלים למינהם אפשר למצוא בספר רכב.
ולבדוק שהמידע המופיע מתייחס לישראל.

בהיינס זה מתחלק לאזורים גאוגרפים?

16-02-06, 23:26
ספר היינס תורם לבעל הרכב להכיר את מרכיביו ולבצע תיקונים שוטפים שלפעמים לא מצריכים מוסכניק וידע כללי על המכניקה של הרכב.

אומנם לא לכל אחד יעזור הספר אני אישית כבר מחפש אחד כזה הרבה זמן כי אני חושב שאני יוכל לתחזק את הספייס בצורה יותר טובה .

ארילו, רציתי לדעת היכן אני יכול להשיג את הספר בפחות מ200 שקלים (כולל המשלוח מאתר החברה).

תודה ,
עידן

17-02-06, 11:22
עידן, בבקשה:

http://search.ebay.co.uk/haynes-punto_W0QQfltZ9QQfromZR8

17-02-06, 17:59
האם זהו ספר ההיינס שאני צריך לפונטו שלי ?

http://cgi.ebay.co.uk/FIAT-PUNTO-1999-2003-PETROLS-HAYNES-MANUAL-BRAND-NEW_W0QQitemZ4611843612QQcategoryZ10382QQrdZ1QQcmd ZViewItem

17-02-06, 19:40
מישהו יכול לעזור לי בבקשה ולהגיד לי איזה ספר מתאים בשבילי כי יש שם כל כך הרבה אופצויות שאני לא יודע מה מתאים לי.

בתודה מראש, ליאור