PDA

View Full Version : חוות דעת בדיקה פונטו ELX

30-08-07, 16:26
שלום!
לקחתי פונטו 2001 ELX טיפטרוניק לבדיקה בקומפיוטסט
האוטו עבר 80K ונקי מתאונות. יד פרטית וטופל באופן סדיר במוסך מורשה. כולל ביצוע טיימינג

אבקש חוות דעתכם על תוצאות הבדיקה:

בלומי זעזועים - בלאי יתר. ~הבודק אמר שלא עושים עם זה כלום.

בלוק מנוע:
נזילת שמן
רעש אביזרי מנוע/רצועה
מספר מנוע לא נבדק ~טוען שהיה חלוד מידי ואי אפשר היה לקרוא

ראש מנוע:
רעש שסתומים
קורזיה/אבנית/סתימות

מערכת קירור:
קורזיה/אבנית/סתימות ברדיאטור

מערכת חשמל:
לבדוק/לתקן כתר גלגל תנופה/מתנע

תיבת הילוכים אוטומטית:
נקישות יתר
לתקן מנוף/דוושה/בורר
שילוב לא תקין

דיפרנציאל:
נזילת שמן באיזור הציריה

גל הנע/ציריות:
מרווחי יתר

הדגשים העיקריים שהבודק דיבר איתי עליהם היו:
קורוזיה - הוא אמר שבגלל שלא פותחים מנוע הוא לא יכול לתת מצב מדויק, אבל אם הקורוזיה הגיעה פנימה למנוע יש מצב לעשות ראש מנוע.
סטרטר - הבוחן דיבר משהו על גלגל תנופה לא בדיוק היה ברור לי. כששאלתי מוסכניק אמר לי שהחלפה של סטרטר עולה 2000+ 1000 על עבודה.

תודה מראש לתגובותיכם :)

30-08-07, 16:44
בעצם יש לך פה 2 בעיות משמעותיות, השאר זה כיסוי תחת של המכון או שטויות.

בעיה ראשונה זה הסטרטר, האם יש בעיות בהנעת המנוע? האם הסטרטר מסתובב כנדרש?

בעיה שניה והיותר משמעותית: נראה כאילו השתמשו במי ברז לרדיאטור במקום הפראפלו או נוזל קירור איכותי ירוק במשך תקופה ארוכה (אולי אפילו מ- 2001). אם אכן כך הדבר צריך לבדוק את מצב הרדיאטור ולהחליף אותו או לפחות לנקות אותו לפי הצורך.
שימוש במי ברז מייצרת אבנית ויכולה לפגוע בראש מנוע במקרה הטוב, ולכן צריך לבצע בדיקת לחץ הפוך למנוע כדי לראות שלא נגרם כל נזק.

מה שלא מסתדר לי זה שאם הרכב טופל במוסך מורשה איך יש ברדיאטור מי ברז? אם אין מי ברז לא הגיוני שתהיה אבנית ברדיאטור ובראש מנוע כמו שרשום.

30-08-07, 16:57
מכיוון שאינני מומחה אני לא יודע לומר אם יש בעיות בהנעה מהנסיונות הנעה שלי, הרכב תמיד הניע ולא שמעתי משהו חשוד (אם כי אוזני אינה מיומנת בסטרטרים)

לגבי הנוזל קירור, מבדיקת היסטורית הרכב, יש טיפולים קבועים ורבים במוסך המורשה, אך ידוע לי כי הוא הוחלף לו מצבר פעם אחת במוסך אחר.
במוסך המורשה לא כתוב בהיסטוריה שהוחלפו המים או שיש תקלות ברדיאטור, אך אולי מכיוון שהיה של אישה, אולי באחד התדלוקים הציעו למלא לה מים... (?)

30-08-07, 20:44
למרות שחצי מהדברים הם כסת"ח נגיד שיש סיכוי של 50% שהבעיה באמת קיימת...
אל תיגע.
יהיה לך הרבה בעיות כמו שנראה לי עם הרכב הזה.
רק שתדע שזה שהוא לא מצליח לקרוא את המספר זה סיפור גדול יש אפשרות גם שלא תוכל לעבור טסט בגלל זה.

אני לא הייתי נוגע. אלא אם היית שם 7-8 אלף פחות מתחת למחירון ועם שאר הכסף מתקן חלק מהבעיות. ועם גם באמת יש נזילות שמן, כורוזיה, נקישות ושילוב בעייתי בגיר זה כמה אלפי שקלים לסדר הכל. ואני לא מתכוון לאלף אלפיים.

בקיצור אל תיגע ותחכה לאחת אחרת.