התחבר

View Full Version : צופר לא עובד בפונטו ספייס

27-08-07, 22:46
הסתכלתי בספר רכב, ושם מצויין שהפיוז הרלוונטי הוא F10, לזרם 15A, בקופסת הפיוזים במנוע.

הוצאתי את הפיוז, והחוט נראה תקין.

כשאני לוחץ על הצופר, יש רעש של קליק מהקופסה של הפיוזים. ???

אנשים יקרים, מה עוד אפשר לעשות ?

27-08-07, 23:02
האם התעסקו עם משהו באיזור ההגה, ידית האורות והמגבים עובדים בסדר ?

האם דולקת נורת כריות האוויר ?

בעצם בקריאה שנייה של ההודעה שלך נשמע שפשוט הצופר עצמו (נמצא מעל הרדיאטור, ליד מכסה מיכל העיבוי) לא עובד. אולי אחד החוטים שם מנותק.
אני חושב שאפשר לבדוק את זה על ידי מתן זרם ישיר לצופר מהמצבר עצמו. אבל אל תעשה את זה אם אתה לא יודע להתעסק עם הדברים האלה.

27-08-07, 23:32
האם התעסקו עם משהו באיזור ההגה, ידית האורות והמגבים עובדים בסדר ?

האם דולקת נורת כריות האוויר ?

בעצם בקריאה שנייה של ההודעה שלך נשמע שפשוט הצופר עצמו (נמצא מעל הרדיאטור, ליד מכסה מיכל העיבוי) לא עובד. אולי אחד החוטים שם מנותק.
אני חושב שאפשר לבדוק את זה על ידי מתן זרם ישיר לצופר מהמצבר עצמו. אבל אל תעשה את זה אם אתה לא יודע להתעסק עם הדברים האלה.

לא התעסקו עם כלום, האוטו לא היה בשום מוסך/התקנה בחודשים האחרונים.

המגעים של הצופר נראים מחוברים תקינים. יש לי סוללה 13.2V 4.5Ah שאני יכול לתת איתה פיקים לצופר לראות אם הוא תקין, לנסות ?

28-08-07, 02:21
הפעלת הצופר בפונטו "ספייס" הנה כך:
לחצן הצופר מספק מינוס לממסר צופר הנמצא בתיבת הנתיכים שבתא המנוע (זה התקתוק שאתה שומע בלחיצת צופר). הממסר נסגר ומעביר מתח + אל הצופר בחוט סגול דרך הנתיך שציינת.
אם אכן הנתיך באמת תקין אז אני חושד שהצופר עצמו אינו תקין ובדיקתו קלה ע"י חיבור נורת בקורת אל 2 חוטי הצופר והיא אמורה להדלק בלחיצה על לחצן הצופר (אם היא נדלקת אז הצופר פגום ואם היא לא נדלקת אז יש משהוא אחר פגום, נתיך או ממסר וכו').
בברכה - רפי לין :)

28-08-07, 03:55
הפעלת הצופר בפונטו "ספייס" הנה כך:
לחצן הצופר מספק מינוס לממסר צופר הנמצא בתיבת הנתיכים שבתא המנוע (זה התקתוק שאתה שומע בלחיצת צופר). הממסר נסגר ומעביר מתח + אל הצופר בחוט סגול דרך הנתיך שציינת.
אם אכן הנתיך באמת תקין אז אני חושד שהצופר עצמו אינו תקין ובדיקתו קלה ע"י חיבור נורת בקורת אל 2 חוטי הצופר והיא אמורה להדלק בלחיצה על לחצן הצופר (אם היא נדלקת אז הצופר פגום ואם היא לא נדלקת אז יש משהוא אחר פגום, נתיך או ממסר וכו').

תודה, אנסה זאת
נורה של 12V מתאימה ? מישהו יודע מה המתח במעגל ?

28-08-07, 08:09
המתח ?

זה פשוט - בדרך כלל לא יותר מ- 14 וולט - המתח שמספק האלטרנטור בזמן שהמנוע פועל.

28-08-07, 16:08
נורת 12V זה בסדר ובהספק של 3-5W.