View Full Version : האונו מתכבת סתם ככה באמצע נסיעה
יש לי תופעה מוזרה , כאשר הוונטה או מזגן או כל דבר שצורך הרבה חשמל יחסית מתחיל לפעול ישנם רעידות באוטו , זה מרגיש כאילו הטורים לא יציבים . ולפעמיים קורה לי גם שהאוטו סתם ככה מתכבה באמצע נסיעה , בלי הודעה מוקדמת או משהו, אני לא יודע אם יש קשר בין המקרים אבל אני מתאר לעצמי שיש.
ד"א האוטו הוא אונו 1400 הזרקה שנת 95
יכול להיות שבוכנה אחת לא עובדת במנוע
או שהחיישן טורים לא עובד
קשה לי להאמין שזה בוכנה , כי אם זאת הייתה בוכנה שלא עובדת אז האוטו היה נוסע גם באופן שונה , והואטו מבחינת נסיעה נוסע מעולה הוא מרביץ בעליות ומישורים הוא פשוט עף.
איפה החישן טורים נמצא והאם אפשר לבדוק אותו באופן עצמאי??
צודק זה באמת לא נראה שבוכנה אחת לא עובדת,זה באמת נראה שהבעיה במיצב טורים אבל תבדוק את זה יותר לעומק , נראה לי שרק מכונאי מקצועי יוכל לטפל בזה.
יכול להיות שהמנוע צעדים שלך תקול, או מזרק מלוכלך וכו'.
לגבי הכיבוי של האוטו האמצע נסיעה - זה קורה רק כשאתה מפעיל מזגן? האם אתה מצליח מייד להניע מחדש?
יכול להיות שהמנוע צעדים שלך תקול, או מזרק מלוכלך וכו'.
לגבי הכיבוי של האוטו האמצע נסיעה - זה קורה רק כשאתה מפעיל מזגן? האם אתה מצליח מייד להניע מחדש?
עשיתי ניקוי להזרקה ושמתי תוסף דלק אז ככה שעוד אפשרות נפסלה לה , יכול להיות אבל שהפילטר דלק סתום??
ובקשר לכיבוי , לרוב זה קורה עם מזגן וההתנעה אחרי זה היא ללא בעיה.
האם האוטו משתעל / מגמגם או משהו כזה, או שהוא כבה מייד?
אני לא בדיוק מצליח להרגיש
אני נותן גז ופתאום אני קולט שאין תגובה לגז ורק אז אני קולט שהאוטו מכובה.
אני חושב שיש לנו אותה בעיה.
אני יספר לך מה קרה לי אתמול בצומת הצ'ק פוסט בחיפה:
עמדתי ברמזור ליד לב המפרץ בנתיב שפונה שמאלה עם מזגן עובד, ממש ליד סוכנות פיג'ו וסיטרואן, בקצה השני של הכביש יש את סוכנות יונדאי.
לפניי עמדה שברולט סבנה מסחרית, הראשונה בנתיב, אני הייתי שני, ומאחורי עמדה פורד פוקוס חדשה עם נהג מבוגר יחסית.
חיכיתי כ- 3-4 דקות עד שהרמזור התחלף. כשהוא התחלף השברולט נסעה, אני ניסיתי לנסוע ולצתי על הגז ולא היתה שום תגובה, הרכב נסע ס"מ אחד ונעצר בנתיב.
אחרי שנייה נדלקו 2 מנורות אדומות בלוח שעונים, זאת של האלטרנטור ושל הלחץ שמן, כלומר מנוע כבוי. בשלב הזה נהג הפוקוס צפר ללא הפסקה.
כיביתי את המזגן וניסיתי להניע, לא הלך, המשכתי לסובב את הסטרטר ללא הפסקה תוך לחיצות על הגז (הוא הלחיץ אותי..) המנוע הניע בקושי. תוך כדי חצית הצומת הפעלתי את האיתות הכפול למס' שניות כדי שנהג הפוקוס יבין שהיתה לי בעיה ברכב וגם לאות "סליחה". (מה אני יעשה..)
עכשיו מה שמעניין הוא שזה קורה רק עם מזגן פועל. בלי מזגן המנוע לא יתכבה בחיים. שאלתי על זה ואמרו לי שזה צינור ואקום קרוע, לא בדקתי את זה.
אני חושב שסוכנויות הרכב שולחות תדרים אלקטרומגנטיים כדי לשבש מכוניות ישנות ללא סיכוך
לקרינה . וזאת כדי שהם ישר יכנסו ויזמינו רכב חדש, פז'ו סיטרואן או יונדאי, הם עושים יד אחת..
גיא האם בצמתים אחרים התופעה גם מופיע ?
סתם , סתם , סתם :lol:
במקרה שלי לא הייתי מזמין לא פיג'ו, לא סיטרואן ולא יונדאי, אלא פיאט חדשה.
למרות שדי מבאס להיות תקוע בצומת, להסתכל שמאלה לעבר אולם התצוגה של לובינסקי ולראות שם פיג'ו 307 נוצצת ומחייכת אליך... :wink:
אני הייתי הולך לכיוון מערכת החשמל. בדוק את הארקה של יחידת ההזרקה. (בעצם, תבדוק את כל צמות החשמל שם).
תבדוק גם את הארקת הדיג'יפלקס
אני חושב שיש לנו אותה בעיה.
עכשיו מה שמעניין הוא שזה קורה רק עם מזגן פועל. בלי מזגן המנוע לא יתכבה בחיים. שאלתי על זה ואמרו לי שזה צינור ואקום קרוע, לא בדקתי את זה.
גיא שלום רב!
בדוק אפשרות של צינור וואקום בחיבור למגבר טורים קרוע, מה שמונע הגברת הסל"ד בהפעלת מזגן, לירידה בסלד, ולכבוי הרכב.
חזור לעדכן.
בברכה
צביקה
צביקה שלום,
אני לא חושב שזאת הבעיה מכיוון שהטורים נשמעים בסדר גמור ולא עולים/ יורדים עם הפעלת המדחס.
קודם כל אני תמיד מדליק את המזגן כאשר המנוע כבר חם, כלומר באמצע הנסיעה.
הבעיה היא כזאת: כשאני מדליק את המדחס תוך כדי נסיעה הכל תקין. איך שאני עוצר בפעם הראשונה נגיד ברמזור וממתין, גם כן הכל תקין. המנוע פועל בטורים רגילים, המזגן עובד כנדרש, שום נורה לא דולקת. הבעיה היא שאיך שאני לוחץ על הגז כדי להתחיל בנסיעה- המנוע נחנק ואחרי שניה אחת הוא נכבה. כשאני מניע שוב ומדליק מזגן הבעיה לא מתרחשת שוב בכלל, גם בנסיעות ארוכות של שעה ועשרות ק"מ.
אחרי כמה שעות של מנוחה והתחלת נסיעה מחדש הבעיה תתרחש שוב ורק לפעם אחת. מקווה שהסתברתי את הבעיה כמו שצריך.
העניין חמור עוד יותר מכיוון שאיך שאני לוחץ על הגז המנוע נכבה ואז אם מדובר ברמזור ירוק אני מעכב את כל התנועה וחוטף היבהובי אורות וצפירות מצד נהגים עצבנים. אם המנוע היה נכבה תוך כדי המתנה זה היה מעולה כי אז היה לי זמן להניע את המנוע מבלי לעכב את כולם.
צביקה שלום,
אני לא חושב שזאת הבעיה מכיוון שהטורים נשמעים בסדר גמור ולא עולים/ יורדים עם הפעלת המדחס.
.
.
גיא כאן הבעייה : עם הפעלת המזגן מגבר הטורים אמור להעלות את הסלד במקצת, בגלל העומס שיוצר המדחס על המנוע, באם הדבר לא מתבצע, סימן שמגבר הטורים לא תקין או לא מכוון.
בכל מקרה, מתן דלק בעת עזיבת המצמד, בעת התחלת נסיעה, אמור לפתור את בעיית הכבוי ברמזור.
בברכה
צביקה
קודם כל תודה רבה על התשובה.
הבעיה היא שלא ניתן ללחוץ על דוושת הגז. בהתחלפות הרמזור לירוק וברגע שאני לוחץ אפילו טיפה על דוושת הגז המנוע נחנק מידית ומתכבה, אין לי אפשרות למנוע את כיבוי המנוע. אחרי התנעת המנוע מחדש אחרי עיכוב של כל התנועה (לפעמים אני מדרדר את הרכב) התקלה לא חוזרת במשך כל הנסיעה.
קודם כל תודה רבה על התשובה.
הבעיה היא שלא ניתן ללחוץ על דוושת הגז. בהתחלפות הרמזור לירוק וברגע שאני לוחץ אפילו טיפה על דוושת הגז המנוע נחנק מידית ומתכבה, אין לי אפשרות למנוע את כיבוי המנוע. אחרי התנעת המנוע מחדש אחרי עיכוב של כל התנועה (לפעמים אני מדרדר את הרכב) התקלה לא חוזרת במשך כל הנסיעה.
גיא כמה זמן אתה סובל מהבעיה הזאת, האם כל הקיץ האחרון, או רק לאחרונה?
האם כבוי המנוע, הוא גם כשהמזגן כבוי?
האם בדקת תפקוד מגבר הטורים של המזגן, ומצב צנרת הוואקום המחוברת למגבר הטורים?
בברכה
צביקה
אני סובל מהבעיה כבר מהפעם הראשונה שהפעלתי מזגן בקיץ הנוכחי, מחודש מאי 2007. בקיץ שעבר זה לא היה.
בהתחלה זה לא היה כ"כ חמור, פעם בכמה זמן זה היה קורה, עכשיו בכל נסיעה.
כשמדחס המזגן כבוי אין כיבויי מנוע בכלל, אין קרטועים, ההתנעה קלה מאוד, סחיבה מצויינת ואין שום סימנים של קרבורטור מלוכלך או מלוכלך חלקית.
לא בדקתי את המגבר טורים או את צנרת הוואקום, אני לא יודע איפה הם נמצאים. האם ליד הקרבורטור? אם כן באיזה צד בדיוק? אם יש צורך אצרף תמונות של תא המנוע, יש לציין שמדובר במזגן מקורי של פיאט ואולי המערכת שם שונה מהפיאטים שהיו עם מזגן ישראלי.
אם אתה זוכר, בפסח 2005 כשהגעתי אליך לשיפוץ קרב', כיוונת לי גם את מגבר הטורים מכיוון שהוא בכלל לא היה מכוון. הבעיה אז היתה כשבהדלקת המדחס דוושת הגז היתה שוקעת קצת במקום שהטורים היו עולים, עכשיו הדוושה לא שוקעת או משהו כזה, אני לא מבחין בבעיה במגבר טורים כמו שהיתה אז.
תודה מראש.
גיא צור קשר טלפוני מחר ואסביר לך כיצד ומה לבדוק.
בברכה
צביקה
צביקה תודה, אך מחר אני נמצא בבסיס עד שעות הערב המאוחרות ואני לא יהיה עם הרכב.
במידה ואני אחזור מוקדם יותר אני אטלפן אליך וכך אני יכול לעמוד ליד הרכב בזמן אמת ולאתר את הבעיה.
שוב תודה רבה!
גיא.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.