התחבר

View Full Version : בעית חום באונו

25-07-07, 16:33
יש לי אונו שנת 95 הזרקה עם מזגן (לא מקורי)
עכשיו הבעיה היא כזאת כשהאוטו עומד מותנע אחרי נסיעה (נגיד בפקק) אז החום מנוע עובר במקצת את החצי , כשהאוטו תחת מאמץ נגיד בנסיעה בעליות או עם מזגן הוא עובר את החצי בשני קווים. באוטו שלי קיים יוניט מאוור קצר מאוד , עד כדי כך שמהרגע שהמאוור עובד הוא לא מפסיק לפעול עד אחרי כמה דקות שהאוטו כבר מכובה.
אני כבר משתגע מזה כי החלפתי רדיאטור (הקודם היה מחורר) ועכשיו הוא פחות מתחממם אבל עדין עובר את הנורמל.

26-07-07, 13:27
החלפתי רדיאטור (יותר גדול) החלפתי מנוע (בלי קשר) ועדיין מתחמם
נראה שהפיתרון נעוץ בטרמוסטט.
הפיאט הקודמת שלי לא התחממה בכלל גם בחמסינים עם מזגן (לא עברה את התישעים מעלות)והיה לה טרמוסטט חדש.

26-07-07, 23:11
יתכן והטרמוסטט שלך לא נפתח עד הסוף קורה בטרמוסטטים ישנים . תחליף לחדש כסף קטן זה כדאי גם אם הוא תקין .
אם זה לא יעזור יש לי עוד כמה פתרונות יצירתיים ...
אז תנסה ותחזור לעדכן...
עמית

27-07-07, 12:16
תודה על התשובות
ועוד שאלה בקשר ליוניט קניתי יוניט מאוור של 82-68 (בערך לא זוכר כרגע) האם זה מתאים?
היוניט שיש לי עכשיו מפעילה את המאוור בקו לפני החצי ולא מפסיקה לעבוד רק לאחר הרבה זמן שהאוטו מכובה כבר , באונ-ים אחרים שמתי לב שהמאוור עובד קצת ומפסיק

27-07-07, 13:45
לא חושב שזה מתאים, ואם כן זה לא טוב למנוע.

היוניט המקורית היא 87-92 מ"צ (תקנו אותי אם אני טועה).

27-07-07, 16:11
לא חושב שזה מתאים, ואם כן זה לא טוב למנוע.

היוניט המקורית היא 87-92 מ"צ (תקנו אותי אם אני טועה).

בהחלט רשום בספר רכב את המעלות הנ"ל אבל זה לדור הקודם של האונו (1300 סמ"ק)

ובקשר לחום היום הייתי במוסך ובדרך למוסך החום הגיע ממש לרתיחה אבל כשהמוסכניק לחץ על הצינור העליון לא היו שום סימנים של לחץ במערכת. וגם הפקק של המיים נפתח ללא לחץ מיותר מה שמראה על זיוף כנראה בשעון של החום