View Full Version : בעיית התנעה
שלום לכולם
יש לי פיאט אונו 45 , 1000 סמ"ק קרבורטור . מכיוון שאני בשלילה שתיגמר בקרוב אני לא נוהג באוטו אלה מניע אותו פעם בשבוע ל15 -20 דקות . המצבר מנותק בשאר הזמן . הבעיה היא שעבר קצת יותר משבוע ועכשיו הפיאט אונו לא רוצה להתניע. יש דלק במיכל בערך 10 ליטר. נראה לי שכל הדלק חזר למיכל הדלק ואין עכשיו מספיק לחץ כדי להתניע .
מה אני עושה ?
שלום לכולם
יש לי פיאט אונו 45 , 1000 סמ"ק קרבורטור . מכיוון שאני בשלילה שתיגמר בקרוב אני לא נוהג באוטו אלה מניע אותו פעם בשבוע ל15 -20 דקות . המצבר מנותק בשאר הזמן . הבעיה היא שעבר קצת יותר משבוע ועכשיו הפיאט אונו לא רוצה להתניע. יש דלק במיכל בערך 10 ליטר. נראה לי שכל הדלק חזר למיכל הדלק ואין עכשיו מספיק לחץ כדי להתניע .
מה אני עושה ?
שלום רב!
דלק לא ייכול לחזור מהקרבורטור חזרה לטנק.
10 ליטר לא מספיק, נסה למלאות לפחות עוד 5 ליטר ונסה להתניע, בדוק במסנן דלק השקוף הנמצא בפינת קיר האש , סמוך לכנף ימין, צד נוסע, האם יש דלק במסנן.
בברכה
צביקה
שלום צביקה
היום בדקתי את המסנן דלק השקוף , יש בו קצת דלק .
אני אוסיף 5 ליטר ונראה מה יקרה.
כמו כן רציתי לדעת , ספריי לניקוי קרבורטור יכול לעזור ?
הוספתי דלק , יש עכשיו יותר מרבע מיכל דלק. ניסיתי להתניע כמה פעמים עם ציוק משוך עד הסוף ולא הלך . במסנן יש ממש מעט דלק ,רואים קצת בתחתית .
תפרק את הפילטר אוויר ותשים יד על פתח היניקה ככה שלא יכנס אוויר כלל לקרבורטור תניע פעם פעמייםן תוריד את היד ותנסה מחדש בלי צוק .זה יגרום להצפה של המנוע בצורה גבוהה מאוד אם זה לא יעזור אז יש לך סתימה איפה שהוא או משאבת דלק לא תקינה ..
תנסה ותחזור אלי...
עמית שלום
סליה על חוסר ההבנה שלי , אך אני יכול להיות עם יד אחת על פתח היניקה ובאותו זמן להיות באוטו ולהתניע?
כמו שאריאל דאג למלא את מקומי ואמר נכון ... אני מניח שחבר יוכל לעזור לך בפיתרון הבעיה .
חברים זה לא עבד , כמו כן אי אפשר לאטום את הקרבורטור באופן מלא בגלל מסגרת הברזל שמעליו מונח פילטר האוויר .
יש דרך אחרת ?
תשים 10 סמ"ק דלק בקרבורטור ותנסה להניע ....
ותחזור על הפעולה עד שהוא יניע ...
אם ניסית יותר מ 5 פעמים אל תמשיך ... תבדוק קומפרסיה בצילינדרים....
עמית
אתה מתכוון סתם ככה לשפןך דלק לתוך הקרבורטור ?
בסדר , אני אנסה את זה . אני מקווה שלא יהרס כלום .
לא יותר מ10 סמק כל פעם .
שלא תשים ליטר או משהו כזה ..
זה לא מזיק אבל זה יציף את המנוע אתה אמור לראות סימני התנעה . אם לא תראה כל סימן אז הבעיה חשמלית .
תעדכן אותנו
עמית
האוטו התניע !!! תודה רבה עמית ולכל שאר האנשים שנתנו עצה. .
למדתי עוד משהו על הפיאט היום ...
שפכתי קצת דלק ישר לתוך הקרבורטור, בפעם הראשונה עשתה כבר רעשים של התנעה ולא רק סטרטר בפעם השנייה הפיאט התניעה...
את התרגיל של לשפוך דלק לקרבורטור כבר הכרתי ממישהו אחר אבל לא היתי בטוח אם זה בסדר אבל
עמית פה גם חזר על זה אז הבנתי שכדאי לנסות .
לדעתי קיים חוסר בדלק בטנק, ואני מסופק אם קיים 10 ליטר בטנק, ודלק לא יכול להתרוקן מהקרבורטור, ולחזור בחזרה לטנק הדלק, מסקנה שקיימת בעיה במשאבת התאוצה בקרבורטור, והבעייה תחזור שוב בימים הקרובים.
חזור לעדכן בהמשך.
בברכה
צביקה
יכול להיות שקיימת בעיה כלשהי במשאבת דלק עצמה או במשאבה אחרת .
עובדה אחת ברורה היא שמקודם כשנסעתי באוטו ביום יום לא היו בעיות התנעה. כל הבעיות התחילו
כשהאוטו עמד בחנייה בגלל שאני בשלילה . (היא נגמרת בעוד כמה ימים )
מצד שני אל לנו לשכוח שזה רכב ישן וצפוי שיהיו בעיות כאלה ואחרות ....
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.