View Full Version : פונטו 96.. מזגן, לא מקרר כשחם
טוב אז להמשך הבעיה, המזגן מקרר נהדר בבוקר ובלילה (מגיע עד לטמפ' 6-7 כשאני בודק בתריס עם מד)
אך בצהרים כשמאוד חם יוצא אויר רגיל והטמפ' היא בסביבות ה20 מעלות מהתריס... (לא בחלל הרכב, בחלל הרכב משהו כמו 30 מעלות)
אין לי מושג מה זה יכול להיות, הרי הוא מקרר בבוקר ובלילה, לא חסר גז והלחצים בסדר
האם יש איזה שהוא קשר לחום מנוע? יש לי בסה"כ נורה, לא מד חום אבל היא לא דולקת
ומאוורר הרדיאטור תמיד עובד כשהמזגן דלוק על המהירות ה2 שלו. כמו כן התריס של האויר מבחוץ נסגר ע"י בורג
מזגן מקרר לפי הפרש טמפ . אם תקח אוויר חם מבחוץ ותקרר אותו לא תקבל קור עז . אני אסביר . נניח מזגן מוריד 20 מעלות . אז ביום אם האוויר בטמפ של 40 תקבל 20 מעלות בתוך הרכב . בלילה נניח 24 מעלות תקבל 4 מעלות ברכב . אם תרצה טמ"פ קרה ברכב גם ביום תעביר את כיוון יניקת האוויר במזגן אל מיתוך הרכב וככה המזגן יקח אוויר קר ויקרר אותו תקבל מערכת סגורה שלאט לאט תתקרר יותר ויותר . (עד גבול מסויים) .
עמית
מכיוון שלא צירפת את דגם הרכב ,העלתי לך תמונה שממחישה את מה שעליו מדבר עמית...
http://img96.imageshack.us/img96/1827/putn1.png (http://imageshack.us)
Shot at 2007-07-24
בדוק באיזה מצב נימצא הרכב שלך...
מקווה שעזרתי...
כן אמרתי שהתריס של האויר מבחוץ סגור ככה שלא נכנס אויר חם מבחוץ אלא יש סריקולציה בתוך הרכב
הכפתור לחוץ אבל זה לא משנה, סגרו את התריס עם בורג ככה שזה תמיד יהיה סגור ולא תהיה לי אפשרות להכניס אויר מבחוץ
בחום, הטמפ' ברכב נשארת בסביבות ה30 מעלות ולא 20 כמו שעמית ציין.
במקרה זה מדובר בתקלה . גש לטכנאי מזגנים שיבדוק באם חסר גז במערכת או בעיה במדחס.
עמית
במקרה זה מדובר בתקלה . גש לטכנאי מזגנים שיבדוק באם חסר גז במערכת או בעיה במדחס.
עמית
לא חסר גז, והמדחס הוא מקורי חדש מהקופסא. איזה עוד סיפטומים זה יכול להיות? גם המייבש חדש והמאייד
בסה"כ בבוקר ובלילה הוא מקפיא כמו שציינתי, אך בצהרים ממש ממש לא
אולי הטרמוסטט ??
לצערי גם הטרמוסטט הוחלף לחדש :\
תראה בו נניח שהכל פועל כמו שצריך אתה אומר שכשחם בחוץ הוא לא מקרר כלומר לא מגיע גז לראדיאטור הפנימי . סיבות אפשריות ( שלא חשבנו עליהם ) :
1) סתימה חלקית באחד מצינורות המזגן . שגורם לירידת לחץ ולמחסור במעבר גז .
2) תקלה באחד מהמכלולים שהוחלפו .
לגבי הטרמוסטט אצלי הוא בר כיוון לא התכוונתי שהוא לא תקין אולי פשוט צריך לכוון אותו.
אצלי ברכב יש מעין פוטנציומטר שכאשר אני מסובב אותו אני מקבל תפוקת מזגן שונה אולי אצלך הוא מכוון למינימום . ??
עמית
תראה בו נניח שהכל פועל כמו שצריך אתה אומר שכשחם בחוץ הוא לא מקרר כלומר לא מגיע גז לראדיאטור הפנימי . סיבות אפשריות ( שלא חשבנו עליהם ) :
לגבי הטרמוסטט אצלי הוא בר כיוון לא התכוונתי שהוא לא תקין אולי פשוט צריך לכוון אותו.
אצלי ברכב יש מעין פוטנציומטר שכאשר אני מסובב אותו אני מקבל תפוקת מזגן שונה אולי אצלך הוא מכוון למינימום . ??
עמית
אממ אני לא יודע לגבי הטרמוסטט, לא נראה לי שניתן לכוון אותו, יש מעין חצי לחצן שאי אפשר לסובב..
עמית
אולי צריך להחליף מסנן מזגן??
עמית
איפה נמצא המסנן ברכב שלי? והאם הוא קשור? הרי המזגן מקפיא בבוקר ומקרר בסדר בערב
עמית
איפה נמצא המסנן ברכב שלי? והאם הוא קשור? הרי המזגן מקפיא בבוקר ומקרר בסדר בערב
המסנן נמצאמתחת לתא כפפות שם הוא אמור להיות,
תקנו אותי אם אני טועה.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.