התחבר

View Full Version : פונטו ספייס - בעיה בהתנעה

08-06-07, 12:03
יש לי בעיה מעצבנת :-(
מדי פעם, כאשר אני מתניע את האוטו, יש רעש צורם מאד (כמו חריקה) וכמובן שהאוטו לא מניע
ואז אני צריך לכבות ולהתניע שוב ואז הכל בסדר

לפעמים אני גם שם לב שאם אני מסובב לאט את מפתח ההתנעה - הבעיה לא מופיעה

האם זו תקלה בסטרטר ? אולי משהו אחר ?
כמה יכול לעלות תיקון כזה ? האם יש מקום מומלץ (אני גר בחיפה) - גם אמין וגם לא קורע במחיר

תודה מראש לכל העונים,

עמית

08-06-07, 13:11
יתכן והסטרטר שלך "נתפס " בזמן התנעת המנוע . אצלי בפונטו S55 יש נטיה לסטרטר לעשות בעיות דומות כל שנה . אני פשוט מפרק אותו מנקה אותו ומרכיב והכל עובד כמו חדש.. אני ממליץ לך לפני שאת ניגש לשיפוץ תפרק אותו תנקה אותו עם מעט ספרי קרבורטורים (בעיקר את אזור גלגל השיניים ) תשמן אותו מעט בשימוש בספרי סיליקון (לא ספרי מגעים ) ובכך תבטיח את פעולתו התקינה .
עמית

08-06-07, 15:21
וואי תודה

לא נתתי מקודם את הנתונים של האוטו
פונטו מודל 2004 (דינאמיק), 1.2 16V

האם הפתרון שהצעת תקף גם לגבי האוטו שלי, וסליחה קצת על הבורות אבל אתה יכול להנחות אותי איפה זה נמצא באוטו ואיך אני מפרק ומבצע את הפעולה

המון תודה,

עמית

08-06-07, 18:54
אני זוכר שב ELX הקודמת שלי (בדיוק אותו רכב כמו שלך) זה גם קרה לי פעמיים (מתוך השנתיים שהרכב היה בבעלותי).
מהי התדירות שבה אתה נתקל בתופעה?

08-06-07, 19:23
לצערי אני לא בקיא במיקום של הסטרטר במנוע אבל הוא בגודל של מחצית בקבוק ליטר וחצי אני מניח שאם תחפש אותו אתה תמצא . לגבי שלבי העבודה יש לנתק ראשית את המצבר . לפרק את הכבלי חשמל שמחוברים אליו . להערכתי 3 ואז לנתק אותו מהרכב ע"י פירוק של 2-3 ברגים שמחזיקים אותו .
וההרכבה הפוך. מה שאני עושה זה בדרך כלל מחנה את הרכב חצי על המדרכה . שם מחצלת מתחת מקופלת לשתים ואז קל להכנס ולצאת אני מניח שהסטרטר נמצא בחלקו האחורי של המנוע מתחת לסעפת יניקה . ברגע שתכנס מתחת למנוע יהיה קל לך למצוא אותו .
אני מקווה שעזרתי ..
עמית

09-06-07, 01:27
התדירות של הבעיה משתנה

יש ימים שבהם בכלל אין את הבעיה הזו, אבל יש ימים שזה יכול להופיכ כמה פעמים ביום, כאשר אני בא להתניע

מה יכולות להיות הסיבות לתקלה ? האם זה בטוח משהו שקשור לסטרטר ?

עמית

09-06-07, 11:29
לפי תאורך אז כנראה אכן הרעש הנו מהמתנע (סטרטר) וזה כי השינן שלו
(גלגל השיניים - בנדיקס) תפוס על ציר העוגן עקב גריז ואבקת מצמד (קלאץ') שנהיו כעין דבק המונע את תנועת השינן בקלות. (האם באמת מכוניתך עם הילוכים ידניים).
הפתרון הוא בהוצאת המתנע מהרכב ופרוקו על השולחן, פרוק השינן מציר העוגן, נקוי ציר העוגן ומריחתו מחדש במעט מאוד גריז דק.
תופעה זאת קיימת יותר כשהמנוע קר.
נסה לבצע זאת אצל חשמלאי רכב נייד המגיע אליך "NEW AGE", טל' 052-6115818
ושמו אלי.
נא עדכן בתוצאות ואם אכן זאת הבעיה.
בהצלחה ובברכה - רפי לין :)

09-06-07, 15:39
אין לי גיר ידני, אלא אוטומט

האם זה משנה ? כלומר, האם הפתרון שהציעו לי כאן לא רלבנטי ?

האם אני חייב לטפל בזה במוסך המורשה שלי או שאני יכול ללכת לכל חשמלאי רכב - שם בטח הוצאות התיקון יהיו זולות יותר, לא ?

עמית

13-06-07, 00:18
שמתי לב כי גם אצלי בחודש האחרון הרכב לא מניע על הפעם הראשונה מהר אלא מושך את ההתנעה לשתי שניות ואז מניע, האם הבעיה בסטרטר?