View Full Version : בעיה במשאבת דלק פיאט אונו s70 93
חברה אתם חייבים לעזור לי יש לי פיאט אונו 1400 93 קרבורטור יש לי בעיה במשאבת דלק המכנית שהיא המקורית ואז הסבו לי את המשאבה לחשמלית והיא עושה לי המון בעיות האוטו מקרטע לי במהלך נסיעה מה עושים? מה הפיתרון לבעיה הזאתי?
קודם כל ברוך הבא!
לגבי הבעיה,
לא בטוח שהמשאבה היא הבעיה, מנוע "מקרטע" יכול להיגרם ממס' אפשרויות: הצתה, פלגים, דחיסה, קרבורטור מלוכלך,בעיות זרימת אויר וכו וכו'
תן קצת פרטים-
מתי הוחלפה המשאבה ? מתי בוצע טיפול רגיל אחרון לאוטו..?
הקירטועים אופייניים לזמן נסיעה מסויים- עצירה, בלימה או האצה..?
הספקת לשלול דברים אחרים לאחר בדיקתם ?
שלום!
אם אפשר יותר פרטים בבקשה .. איזה מנוע ? למה החליפו לחשמלית ? אולי הלחץ שלה נמוך מדי ?
תפרט מעט יותר על הסימפטומים ..
עשיתי טיפול לאוטו כולל פלגים סט חותים חדש הבעיה של המשאבה המכנית כנראה באה מהקרטר שבמנוע ולכן האבירו לי לחשמלית ומהיום שאני על חשמלית האוטו מקרטע לי בעיקר שהאוטו מעיץ ומה עוד שעשיתי ניקוי קרבורטור ליפניי חודש ככה שבעל המכון לקרבורטורים אמר שהסיבה היחידה לקרטועים היא חוסר דלק בקרבורטור במהלך נסיעה מועצת בניגרמת מיזה שהמשאבה החשמלית לא מתאימה לפיאט אונו כלל מה עושים אך אני פותר את הבעיה הזאת ? מי שיודע אך לעזור לי שיגיב בבקשה למה אני כבר הרמתי ידיים.
מכיוון שזה מתרחש בנסיעה מואצת - אני מציע להעיף מבט גם במפלג- ייתכן והמנגנון קידום הצתה (מכני או לא.. תלוי במפלג) לקוי. כל מוסך יכול לבדוק זאת בזמן קצר.
הדבר השני הוא מה שאתה אומר- המשאבה החשמלית- ולגבי זה אני מציע כמובן לפנות למי שהתקין אותה.
רק תן לנו קצת יותר פרטים, כמו שמציע עמית ואנא ציין לפני כמה זמן החליפו את המשאבה ?
אם אתה יודע את דגם המשאבה- אז גם זה. ייתכן שהיא לא מתאימה לאוטו בכלל.
אגב מה צריכת הדלק? האם היה שינוי מאז הותקנה המשאבה?
קובי איזה נפח המנוע שלך ? ? אתה יכול לבדוק את לחץ הדלק לקרבורטור שלך ע"י מד לחץ דלק ולהתאים לדפי היצרן (שאם תתן לי את הנפח המנוע והשנה ) אני אגיד לך מהם . וכך תוכל לבדוק אם המשאבה החשמלית עובדת כראוי או לא . אם היא לא מספקת מספיק לחץ לקרבורטור הרכב אכן יקרטע
לא ניתן לשים משאבה מקורית ?.
עמית
החלפתי את המשאבה ליפניי כחודש והשבוע המשאבה פשוט הםסיקה לעבוד לי וביום שני האחרון החלפתי אותה לחדשה ומאז האוטו מקרטע לי נפח המנוע שלי הוא 1400 שנת 93 המשאבה עצמה זאת משאבה חדשה מתוצרת טיוואן ואין לי מושג מה הדגם שלה השאלה אך אני פוטר תבעיה הזאת ואולי הבעיה זה הלחץ של המשאבה ואיזה לחץ אני צריך שיספיק למנוע שלי וככה האוטו לא יעשה לי בעיות עם תוכלו לעזור לי אז אני יודה לכם מאוד עמית אני בונה אליך בקשר לזה
אני אשמח לתמונות קשה לי להבין היכן היא ממוקמת . . האם היא משאבה טורית ? האם היא שקועה במיכל הדלק ? האם היא על המנוע .? אני מניח שזה רק בעיית כיוון אז אל תלחץ .. אני יכול להגיד לך איך לבדוק אם הבעיה היא אכן בלחץ אבל צריך מעט רגישות בבדיקה .. אני אתן לך מעט רקע טכני . למזרק צריך להגיע לחץ מסויים במקרה שלך 1-1.12 באר . על משאבה סטנדרטית יתכן והמשאבה החדשה שלך לא מפיקה מספיק לחץ בכדי להניע דלק בכמות מספקת למזרק ..
ניתן לכוון מחדש את הלחץ למזרק עיי שעון לחץ שיחובר בטור ליצור כניסת הדלק לסעפת . אבל ניתן להסיק כי המשאבה או חזקה מדי במקרה קיצוני הפוך, או חלשה מדי , במידה והיא חזקה יותר אז כיוון קל להורדת הלחץ תאריך את חיי המשאבה והרכב יסע כהלכה , במידה והיא חלשה מדי הגברת הלחץ יגרום לעומס על המשאבה ובכך יקצר את חיי המשאבה . הכל אפשרי והכל ניתן לבדוק אני ממליץ לך לגשת למי שהחליף לך את המשאבה ולבקש ממנו לבדוק את הלחץ למזרק (אני מקווה שהוא בעל מקצוע ) ולפי הנתונים שסיפקתי לך הוא צריך לדעת לכוון את הלחץ ע"י סגירת או פתיחת וסת הלחץ המקורי . (במידה וזה אפשרי ) .
אם לא שפשוט יחליף למשאבה אחרת עד שתיפטר הבעיה..
אני מקווה שפה אכן קבור הכלב ולא סתם צירוף מיקרים מוזר של בעיה שונה כתוצאה מהחלפת המשאבה . אם זה היה השבוע גש אליו שיבדוק לפני שיעבור זמן והוא יאמר לך שזה לא באחריות .
קובי אם המשאבה הותקנה רק לאחרונה- הכי טוב לגשת למי שהתקין לך אותה ולתבוע ממנו לקחת אחריות על עבודתו- כפי שעמית אמר, או שיכוון את המשאבה או שיחליף אותה.
עמית יש לדגם הנ"ל משאבה מכאנית שיושבת על בלוק המנוע בחלק קידמי(מתחת למצתים)
לא הבנתי למה החליפו לך קובי את המשאבה .
ואגב למרות שניקו את המאייד ,האם בדקו את התושבת של המאייד (קרע,סדקים=משיכת אוויר )
וכמו שכתבו לך ליבדוק בריחת ניצוץ ממצת סדוק או חוט .וכמו כן להחליף מסנן דלק.
נתי האם משאבה של אונו 1300 מכאנית תתאים ?? כי אם כן יש לי אחת כמעט חדשה אצלי האונו לפירוק אולי יחזור לאוריגינל ??
אני אשמח לתמונות קשה לי להבין היכן היא ממוקמת . . האם היא משאבה טורית ? האם היא שקועה במיכל הדלק ? האם היא על המנוע .? אני מניח שזה רק בעיית כיוון אז אל תלחץ .. אני יכול להגיד לך איך לבדוק אם הבעיה היא אכן בלחץ אבל צריך מעט רגישות בבדיקה .. אני אתן לך מעט רקע טכני . למזרק צריך להגיע לחץ מסויים במקרה שלך 1-1.12 באר . על משאבה סטנדרטית יתכן והמשאבה החדשה שלך לא מפיקה מספיק לחץ בכדי להניע דלק בכמות מספקת למזרק ..
ניתן לכוון מחדש את הלחץ למזרק עיי שעון לחץ שיחובר בטור ליצור כניסת הדלק לסעפת . אבל ניתן להסיק כי המשאבה או חזקה מדי במקרה קיצוני הפוך, או חלשה מדי , במידה והיא חזקה יותר אז כיוון קל להורדת הלחץ תאריך את חיי המשאבה והרכב יסע כהלכה , במידה והיא חלשה מדי הגברת הלחץ יגרום לעומס על המשאבה ובכך יקצר את חיי המשאבה . הכל אפשרי והכל ניתן לבדוק אני ממליץ לך לגשת למי שהחליף לך את המשאבה ולבקש ממנו לבדוק את הלחץ למזרק (אני מקווה שהוא בעל מקצוע ) ולפי הנתונים שסיפקתי לך הוא צריך לדעת לכוון את הלחץ ע"י סגירת או פתיחת וסת הלחץ המקורי . (במידה וזה אפשרי ) .
אם לא שפשוט יחליף למשאבה אחרת עד שתיפטר הבעיה..
אני מקווה שפה אכן קבור הכלב ולא סתם צירוף מיקרים מוזר של בעיה שונה כתוצאה מהחלפת המשאבה . אם זה היה השבוע גש אליו שיבדוק לפני שיעבור זמן והוא יאמר לך שזה לא באחריות .
עמית ידידי שלום רב!
לצערי אתה עושה סלט שלם, ומהומה על לא דבר.
מדובר על פיאט אונו 1400 , בעלת קרבורטור כפול. אשר הורכבה לה משאבת דלק חשמלית משום מה, שסביר להניח , לא הורכבה כהלכה, ושלא נדבר שכנראה הרכבתה היתה מיותרת, וגם יקרה הרבה יותר ממכנית.
המלצתי להרכיב משאבה מכנית, במקום שהלחליפו בה את החשמלית, ולבקש זכוי על ההפרש ועל עוגמת הנפש.
בנוסף יש להתמקד באבחנות הנכונות, של ידידידנו נתי, ממטץ קובלנץ.
לפותח השרשור, אנא ספק והרחיב בנוגע לפרטים, בעיניין הסיבות להלפת הדלק, ממכנית לחשמלית, ולא להרכבת משאבה מכנית במקום משאבה תקולה.
ומדוע ניקת קרבורטור, האם בעקבות הקרטועים?
אם כך כרגיל במחוזתינו, אתה עושה טעות לאחר טעות": 1- מחליף משאבה מכנית לחשמלעית בגלל קרטוע.
2 מנקה קרבורטור בגלל קרטוע, הקרטוע ממשיךץ
ועכשו בוודאי תרכיב משאבה מכנית, ואז יתברר שהקירטוע ממשיך, והוא נובע\ מבעיות חשמל והצתה,(הארקה לקוייה ממחשב דיזיפלקס למשל) כגון חוט הצתה פגום מכסה מפלג סדוק, פלג סדוק, ו/או תושבת גומי לקרבורטור יונקת אוויר!
מי שהוא מחברי הפורום הוותיקים, זוכר מקרה של חבר פורום בשם ליאורפ.
כמדוני שהסאגה חוזרת, במהדורה שניה, המשך בוודאי יגיע.
ארילו ידידי היקר, היכן אתה, כשזקוקים לך, וגם תגובתו של סטיו חסרה כאן. וגם של רפי לין ידידי.
בברכה
צביקה
קודם כל בשביל מה החליפו את המשאבת דלק לחשמלית?! אני עם המשאבה המקורית, המכאנית, ואין לי שום בעיות איתה.
ביום חמישי האחרון לקחתי את האוטו למוסך לטיפול 10K השנתי (וגם הכנה לטסט שעשיתי אתמול) וגיליתי שכל הצנרת דלק מהמשאבה קרועה וסדוקה אז החליפו את כל הצינורות.
אם הרכב מקרטע בנסיעה זה או קרבורטור סתום (קרה לי יחד עם עוד מלא תופעות מוזרות), או מחשב הצתה שעושה בעיות.
מאחורי המצבר יש קופסא ממתכת שכתוב עליה "דיג'יפלקס 2", במידה והארקה לא תקינה הרכב יקרטע בנסיעה וגם יהיו לך בעיות בהנעה (קרה לי גם).
טוב, לפני שזורקים סתם עצות באוויר, צריך לעשות קצת סדר בדברים (כמו שצביקה כתב).
למה הוחלפה המשאבה המכאנית במשאבה חשמלית?
האם הרכב קרטע לפני ההחלפה של המשאבה?
לדעתי אין מנוס מלבקר אצל מישהו שיודע מה הוא עושה (נתי / צביקה תמיד שמחים לקבל עוד לקוח מרוצה) שיתחיל לעשות סדר בדברים.
קובי, אנחנו מחכים להבהרות שלך :)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.