התחבר

View Full Version : פונטו ספייס - בעיה בהתנעה (או חשמלית)

26-05-07, 14:19
שלום לכולם,

יש לי בעיה דחופה עם הפונטו, ואשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור.

כאמור מדובר בפונטו ספייס 2003 ידנית (8 שסתומים).

אתמול בבוקר באתי להתניע את הרכב ואיך שהמפתח הועבר להתנעה, נכבה כל החשמל ברכב (אפילו לא רואים את השעון).
אחרי כמה זמן חזר החשמל והצלחתי להתניע, ומיד נכבה המנוע. אחרי התנעה חוזרת (עם גז הפעם) נשאר המנוע עובד.

נסעתי לאוטו דיפו שיבדקו את המצבר ואמר לי הבחור שהמצבר תקין.

היום בבוקר ניסיתי שוב להתניע ואותו סיפור (נכבה החשמל ועכשיו אני מחכה שהוא יחזור).

יש לציין שאני מתניע עם מזגן כבוי ואורות כבויים. בנוסף, הכבל המוביל מהמצבר לקופסת הפיוזים בצבע אדום (נראה תקין).

יש למישהו רעיון?

תודה

26-05-07, 15:01
מניסיון , אני מטיל ספק רב במקצועיות של אנשי אוטודיפו .
אבל מתוך הנחה שהמצבר תקין , נישאר לבדוק את הכבלים שלו גם את המינוס לגוף הרכב , (אפשר לנסות למשוך את הכבל ליראות אם הוא זז , לבדוק שהקצה לא רופף או שרוף) וגם את הפלוס יש לבדוק חיבורים (אם הם חזקים ולא רופפים ) בין הסטרטר למצבר ולאלטרנטור .
תקלה כמו שאתה מתאר צריכה להיפטר במשולש הזה - מצבר סטרטר ואלטרנטור ובחיבוריהם.
עדכן אותנו בהיתפתחויות .

26-05-07, 15:17
נשמע כמו קורוזיה במגעי המצבר . תנתק את המגעים ותנקה עם נייר זכוכית עדין ותחבר שוב .
היהלי מקרה דומה ברכב מסוג שברולט אפילו בחברה לא עלו על הבעיה .שנפתר ב10 דקות .
עמית

26-05-07, 15:34
מתי התופעה התחילה ?האם בין לילה ?

26-05-07, 20:08
התקלה נפתרה!

כנראה שבאמת לא צריך לסמוך על הבדיקות של אוטודיפו יותר מדי.

הגיע אלי טכנאי של השגריר, ואמר שהמצבר מת. החליף ועכשיו עובד (אבל נראה לי שעשק אותי במחיר.. :( ).

המבחן האמיתי יהיה מחר בבוקר..

תודה לכל העונים..

26-05-07, 20:16
הגיע אלי טכנאי של השגריר, ואמר שהמצבר מת. החליף ועכשיו עובד (אבל נראה לי שעשק אותי במחיר.. :( ).

איזה מצבר - חברה ודגם (כמה אמפר)

כמה לקחו לך ?

26-05-07, 23:14
המצבר הוא דגם ה50 אמפר של volta (אני לא בטוח מהו הדגם הספציפי אבל אני חושב שיש רק דגם אחד ב50 אמפר).

על הכל לקח 730 ש"ח. אני לא יודע כמה היה עולה במקום אחר, אבל הייתי במצב שלא היה מתח בכלל ברכב, וחשבתי שלא הייתי יכול להתניע אפילו אם מישהו היה דוחף אותי. למרות שהוא נתן לי את האופציה של רק להתניע אותי, לא היה מקום שהייתי יכול ליסוע לקנות מצבר (שבת), והסיכוי שלאבד יום עבודה מחר בגלל דבר כזה לא היה שווה לי.

26-05-07, 23:24
לא נורא גבר הכל לטובה...

אלי

27-05-07, 07:25
שילמת כ-200 ש"ח יותר אבל חסכת זמן יקר .

מסקנה שחוזרת שוב ושוב אוטודיפו לא שווים כלום.

27-05-07, 09:02
שיבס? הום סנטר פתוח :lol: