PDA

View Full Version : האם משתלם להחליף את הפונטו בפנדה?

24-05-07, 20:18
היי כולם, יש לי שאלה מאוד שאילתית. ישנם מספר שיקולים שאולי אנחנו רוצים להחליף את הפונטו במכונית חדשה. רציתי להתייעץ איתכם ולשמוע את דעתכם. האופציה הראשונה והמועדפת עלינו היא הסוזוקי סוויפט. ישנן כמובן מספר אופציות נוספות שאחת מהן היא הפיאט פנדה. עכשיו, רציתי לדעת מה אתם חושבים. האם להחליף את הפונטו בפנדה? זאת לא תהיה ירידה ברמה? כי הרי הפונטו נחשבת יותר גדולה מהפנדה וגם יותר חזקה ממנה ומצד שני, הפנדה מכונית גם זריזה וגם מהנה כמו הפונטו וגם היא די מרווחת, יחסית לגודלה.
בקיצור מה אתם חושבים על המעבר הזה.

נ.ב.
ממש לא בטוח שאנחנו רוצים ויכולים להחליף את האוטו אבל בכל זאת רציתי לשאול את דעתכם בנושא.

24-05-07, 21:53
למרות שאני משוחד ואני ממש אוהב את האוטו שלי אי אפשר להתווכח עם עובדות. הסוויפט היא הקטנה הטובה ביותר. גם הסיריון ממש טובה הכל כמובן תלוי בתקציב זה השיקול העיקרי כי בין המכוניות האלה הבדלים במחיר של כמה אלפיות טובות.

בכל מקרה אם אתה מעוניין לרכוש רכב חדש תמיד תוכל לקרוא מבחני דרכים באתרים השונים ולקחת נסיעת מבחן.

24-05-07, 22:19
אם עיקר צרכיך זה נסיעה עירונית ורק לפעמים בינעירונית אז החלפה זאת הנה מצוינת.
כמובן מתוך הכרה שגודל הפנדה קטן יותר ולכן גם קל להחנותה בעיר ותצרוכת הדלק שלה נמוכה מאוד.
אני יכול להציע לך לבצע החלפה זאת בטרייד אין של פיאט הנמצא במוסך המרכזי שברח' ראול ולנברג 20 רמת החייל ת"א, טל' 03-6441622 ובקש שם את ואדים או אילי.
השרות שלהם מצוין, אמין והוגן (גם מנסיון משפחתי).
בברכה - רפי לין :)

24-05-07, 22:20
הסוויפט היא הקטנה הטובה ביותר.

זאת בדיוק הבעיה כאן. הסוויפט, הפנדה והסיריון הם קטנות, קטנות יותר מידי.
על מקום נורמלי בתא המטען אין על מה לדבר, על מרחב בתוך האוטו עדיף לא להרחיב.

רכב חדש, קטן קונים רק פיאט גרנדה פונטו, רנו קליאו, פולקסווגן פולו ואפשרות אחרונה היא היונדאי גטס, אבל רק אם אין ברירה.

24-05-07, 22:30
אנחנו הישראלים חכמים ומבינים ברכב ואנחנו ממש מעצמת רכב לא כמו המטומטם הארופאי והיפני שסתם קונה מכונית קטנה שמטפסת בהרי האלפים הנמוכים.
אבל לנו יש הרים גבוהים מאוד כהר הכרמל, הרי ירושלים וצפת הנמצאת בשמיים.
כל נהג אצלנו נוסע כל יום כ 100 ק" לכל כוון מהבית לעבודה בחזרה באוטובאן הישראלי בנהירות של 190 קמ"ש. לכן אנחנו חייבים מכונית 1600 משפחומטית, קוריאיפנית, 4 דלתות עם תא מטען ענק להובלת מקרר ומקפיא וציוד המנגל.
למי שיש סתם כסף מיתר שיקנה לקסוס/מרצדס/אאודי, אבל מי שמחושב יותר שיבדוק מה צרכיו האמיתיים (לא רושם על שכנים וחברים) וכך ירכוש רכב הולם.
אתה גיא, מפחד לנסוע עם מכונית האונו שלך למקום מרוחק מאוד עם ירידות איומות ועליות תלולות בדרך חזרה (ים המלח) ואני עם האונו, החלש יותר שלי (ותא מטען קטן), חורש את כל הארץ ללא כל הכנות מיוחדות ועל בסיס קבוע.

24-05-07, 22:52
רפי סחתיין על התגובה אני מזדהה איתה 8)
חבל רק שלא צילמת את הרכב איתך בתוכנית הכלכלה בטלויזיה , דפקתה הופעה חבל"ז !!!
ודיברתי לעניין כמו תמיד...

24-05-07, 23:22
אתה גיא, מפחד לנסוע עם מכונית האונו שלך למקום מרוחק מאוד עם ירידות איומות ועליות תלולות בדרך חזרה (ים המלח) ואני עם האונו, החלש יותר שלי (ותא מטען קטן), חורש את כל הארץ ללא כל הכנות מיוחדות ועל בסיס קבוע.

הבעיה היא שאני לא נסעתי עם הרכב הזה למקום מרוחק יותר מירושלים.
אני הייתי לפני כשנתיים בים המלח בהסעה מאורגנת (אוטובוסים של מרצדס. רכב אחד נתקע ליד המלון וחזר עם גרר מיוחד, ולרכב השני הלך המזגן באמצע הנסיעה) ודיי נבהלתי מהכבישים באזור.

בכל אופן הנסיעה נדחתה לחודש יולי, ואני אסע עם האוטו.

24-05-07, 23:29
לך על הגרנדה פונטו
ויש לי שאלה , אפשר להזמין מהסוכנות של פיאט, גרנדה עם מנוע 1600 או הכי גדול שלהם ?

ד"א גיא מעולה שהחלטת לנסוע עם האונו אבל רק בעליות תכבה את המזגן למניעת צרות......

24-05-07, 23:31
גרנדה פונטו??? אתם נסעתם עליה שאתם ממליצים?
חרא אוטו!!!!

שחרון

24-05-07, 23:37
עד כדי כך ???
למה חרא ?? אולי המנוע לא מתאים ?

25-05-07, 00:04
הכל פלסטיק! ופלסטיק ברמה הכי נמוכה שיש.....מקרקש לא נעים במגע!
מנוע חלש חלש ושוב פעם חלש!
ממש לא נותן תחושה נעימה בנסיעה.
לי יש ELX 2002 והיא עולה על הגרנדה בכל פרמטר....חוץ מהעיצוב היפה שלה!
אהה נכון יש לה אחלה מראות ושדה ראיה.....זהו

שחרון

25-05-07, 00:21
אז איך אתם מסבירים את מכירות הרכב הנ"ל באירופה אם מדובר ב"זבל" של אוטו?

25-05-07, 02:37
בארופה זה מגיע בגרסות המפוארות ובמחיר אטרקטיבי יותר כניראה.

שחרון

25-05-07, 04:02
אם כבר העלת את הספייס אז לדעתי זה הרכב שיש לו עיצוב אחד היפים !!!!
פנסים הכי יפים שיש אם פרוג'קטור ולא רפלקטור
רכב ממש ממש לטעמי !! ושלא נדבר על הHGT ו"האברת ' "

25-05-07, 19:32
הכי נמכר באירופה יכול להיות... אבל לא בהכרח הכי טוב.
קח למשל דוגמא בארץ את היונדאי גטס זה זבל (סליחה תיקון המיץ של הזבל) של אוטו. ויש אותו פה כמו מים. אתם רוצים להגיד לי שהפונטו לא יותר מרווחת, חסכונית, יפה, בטיחותית, מאובזרת ונוחה מהגטס? אבל דוגרי יש יותר גטס למה לא יודע. אנשים קונים אז מה. אם אתה קונה רכב חדש אף אחד לא יכול לבחור בשבילך לך קח נסיעות מבחן.

חוץ מזה באירופה עדיין אוהבים תיבה ידנית פה כבר שכחו מה זה.

25-05-07, 19:58
בישראל אוהבים הילוכים אוטומטיים ואח"כ כשזה מתקלקל וצריך לשלם כמה אלפי ש"ח לתיקון אז בוכים ומיללים והמכונית הבאה שקונים.... שוב אוטומטית.
כפי שכתבתי קודם, הארופאיים מפגרים ולא מבינים ברכב בכלל ורק הישראלים יודעים ומבינים טוב יותר.

25-05-07, 20:39
אבל דוגרי יש יותר גטס למה לא יודע. אנשים קונים אז מה.

אז אני יגיד לך: ההנחה שחברת יונדאי נתנה לציי הרכב גדולה משמעותית ממה שנתנה יבואנית פיאט. חברות ההשכרה והליסינג קונות מה שהכי זול, היונדאי היא הזולה מבין המכוניות הקטנות ולכן הארץ מוצפת בגטס.

אם פיאט היתה נותנת מחיר תחרותי בזמנו על הפונטו ספייס, אני מאמין שציי הרכב היו קונות פיאט. אחרי הכל, מיום הקניה של הרכב ע"י חברת ההשכרה/ הליסינג חולפות 3 שנים או 150,000 ק"מ (המוקדם מבניהם) עד שהרכב יימכר ללקוח הפרטי בהנחה משמעותית.

26-05-07, 15:48
אני הייתי הולך על הפנדה. רצוי ידנית :)

האוטו מדהים לדעתי.

לגבי הגרנדה פונטו, היא אכן קצת מקרקשת, והתיבה הרובוטית לא מהנה בכלל.