PDA

View Full Version : פונטו ספייס - שמן מנוע מומלץ

04-05-07, 22:18
שלום חברים,

אני אמור לבצע טיפול לרכב,

אמרו לי שיש צורך בשמן 10W40
המליצו לי על שמן עם תוסף בשם מוס-2 המונע שחיקה בהפעלות הקרות בבוקר
האם מדובר בשמן הצמיגי שמשתמשים למנועים ישנים כדי שהמנוע לא ישרוף שמן? כי השמן צריך להיות דליל...

שמן גיר אני גם רוצה להלחליף, אמרו לי לא לגעת...רק אם השמן מסריח ומה יקרה עם אני יחליף... לא יודע מתי החליפו.

פילטר שמן ואוויר יש המלצות או שזה לא משנה?

האם מקום מומלץ לקנות את החלקים?

תודה

04-05-07, 22:44
אני ממליץ בחום על 5W40

04-05-07, 23:59
אני גם בעל פונטו ספיס 2001

לגבי השמן - אני דובק בהמלצות היצרן ומחליף לשמן 10W-40 חצי סינטטי.

בכדי לפתוח את פתח הניקוז של אגן השמן תצטרך מפתח אלן גודל 12 מ"מ ומכשיר לפתיחה ראשונית של הפילטר. - לא לשכוח לא לזהם את הסביבה ולהיפטר מהשמן והפילטר המשומשים רק במקומות מורשים.

אני קונה את השמן של LIQUI-MOLY 10W-40 באריזה הזהובה.

לגבי שמן הגיר (ידני) - עד כמה שידוע לי אין צורך להחליף - רק לבדוק את המפלס כל 60K ק"מ. אני אישית החלפתי לאחר שההילוכים לא הכנסו חלק. אם יש לך טיפ טיפה ניסיון במכונאות זו לא צריכה להיות בעייה.

אני מוכן להסביר לך איך מבצעים זה די פשוט.

לגבי פילטרים וחלקים - ממליץ לדבוק בחלפים מקוריים - אם אתה מאזור המרכז אומר לך איפה אני רוכש את החלקים הדרושים לטיפולים.

05-05-07, 16:22
אני מהמרכז... אמרו לי פילטרים לא כל כך חשוב שיהיה מקורי, איך אפשר לדעת ששמים לי פילטרים מקוריים?
לגבי השמן אמרו לי שיש שמן LIQUI-MOLY 10W-40 באריזה אפורה עם תוסף מוס-2
זה שווה?

05-05-07, 17:31
אני מהמרכז... אמרו לי פילטרים לא כל כך חשוב שיהיה מקורי, איך אפשר לדעת ששמים לי פילטרים מקוריים?
לגבי השמן אמרו לי שיש שמן LIQUI-MOLY 10W-40 באריזה אפורה עם תוסף מוס-2
זה שווה?

אם אתה מטפל במוסך מורשה היבואן אז שמים לך פילטר מקורי - אם לא אתה יכול לרכוש בעצמך פילטר ולומר למוסכניק להתקין את הפילטר שאתה מביא (מחירו פחות מ-40 ש"ח)

לגבי השמן של ליקוי מולי - לא ניסיתי אותו בעצמי אז אני לא יכול לומר לך. באופן עקרוני לא נראה לי שיכול להזיק.

למרות שקראתי במספר מקומות ששימוש בתוסף MoS2 מצריך מידי פעם ביצוע פלאשינג לפני מילוי שמן חדש או תקופות של שימוש בשמן ללא תוסף (תקופת של ON-OFF).
אנילא בטוח שטענות אלו נכונות כי סה"כ מדובר ביצרן שמנים מכובד, לא חושב שהיה מוכר מוצר בעייתי.

אני אישית משתמש בליקוי מולי עם האריזה הזהובה. אופציה טובה אחרת זה ESSO ULTRA 10W-40 כמובן.

05-05-07, 17:56
אני מחסידי הESSO, אז אני אמליץ עליו. למרות ששמעתי ביקורות מעולות על ה LM.

05-05-07, 20:48
מה זה ביצוע פלאשינג לפני מילוי שמן חדש או תקופות?

11-05-07, 16:43
מה זה ביצוע פלאשינג לפני מילוי שמן חדש או תקופות?

שכח מהפלאשינג!
זו פעולה שנויה במחלוקת שנדרשת אם כבר אז רק במנועים שהצטברה בתוכם בוצה שחורה או לפני מעבר משמן מינרלי לשמן סינטטי (על מנת שלא תיווצר בוצה כתוצאה מערבוב שאריות שמן ישן עם הסינטטי החדש).

11-05-07, 16:48
יום א' אני הולך לקנות ESSO, לא צריך מולי לקוויד ולא צריך תוסף מוס-2,
נראה לי הכי טוב לפי נתוני יצרן

11-05-07, 18:10
יום א' אני הולך לקנות ESSO, לא צריך מולי לקוויד ולא צריך תוסף מוס-2,
נראה לי הכי טוב לפי נתוני יצרן

יש "מבצע" באוטו-דיפו על ה ESSO ULTRA.

100 ש"ח למיכל של 4 ליטר.

אם אתה מאיזור המרכז סביר שתצליח להשיג אותו בזול יותר בחנויות החלפים שבאזור יצחק שדה-שונצינו-המסגר בת"א.