View Full Version : בעיית גיר בפונטו דנמיק 2005
שלום לכולם ונעים מאוד, ראשית עלי להתנצל אם העלתי את השאלה במקום הלא נכון , אני די חדש כאן בקהילה ומעניין לראות שיש בכלל קהילה של אנשי פיאט :) זה מרגיעה ביותר...
יש לי פיאט פונטו דינאמיק V16 עם תיבת הילוכים רציפה ...השבוע לדאבוני שבקה תיבת ההילוכים , אני ממש אוהב את הרכב שלי מעולם לא נהנתי כך מכלי רכב ועוד כזה קטן וחסכוני...
התופעה הייתה שכאשר התחלתי נסיעה (אני מסוג האנשים שנוסעים לאט) לפתע הפונטו הפסיקה לסחוב והטורים התחילו לילל חשבתי שאולי מוט ההילוכים קפץ מאיזושהי סיבה למצב N אך גם בדיקה פיזית וגם שעון המכוון הראה שהרכב על D.
עצרתי בצד...כיביתי את המנוע בתקווה שזו בעית מחשב או משהו כזה והנעתי מחדש...הפעם זה היה ברור הילוך קידמי משום סוג לא D ולא הילוך נמוך כלל לא משתלבים ואילו הרוורס משתלב מאחר ואינני יכול לנסוע הביתה ברוורס ביקשתי את שירותי הגרירה...הגרריסט החביב לא שכח להזכיר לי שאני לא הראשון עם פיאט שהוא אוסף ושזה דפקט ידוע שעלות תיקונו כ - 10 אלף שח.
גם במוסך אמרו לי שיש לי מזל שהרכב עוד בטווח האחריות (כולה שנה ו-9 על הכביש) ושתיקון כזה היה גורם לי להפרד מעשרייה בשקט...אין צורך לתאר את ההרגשה.
מיותר לציין שהרכב הזה מטופל במוסך מורשה כמו שעון וצורת הנהיגה שלי רגועה ביותר...
הרכב היה באופן קבוע על מצב חסכוני האם יש לזה קשר?
הרכב עבר כ- 53000 ק"מ כעת אני חושב אולי להחליפו...אני לא ממש רוצה...אבל חושש שמא בעיה זו תחזור על עצמה...
האם המוסך המורשה מחוייב בהחלפת גיר חדש או משופץ?
בקיצור אשמח למידע בנושא כי אני קצת לא מתמצא.
תודה מראש :)
וואללה ממש מוזר, התיבה הזאת דווקא נחשבת מאוד אמינה. אני אמנם לא מבין בדברים האלה אבל בכל זאת יש לי פונטו עם התיבה הרציפה וזאת באמת אחת התיבות הטובות שיש וזה באמת רכב נהדר. שיהיה לך באמת בהצלחה ותחכה לתשובות של המומחים ותעדכן בהמשך.
אני אמנם לא יכול לעזור אבל הייתי חייב להגיב כי זה ממש עצוב מה שקרה לך.
אני לא רואה את עצמי מחליף רכב בנתיים משיקולי תקציב וגם כמה שזה ישמע מוזר וזה ישמע מוזר...אני חושב שפיתחנו רגשות לרכב הזה אני ואשתי...הרכב היה אתנו בתקופות קשות במלחמה וכמעט שימש לנו בית שני...קשה לי לחשוב על לוותר עליו.
מציקה לי המחשבה של הגרריסטים (כן היו 2) כי הרכב נתקע אחרי שהמוסך נסגר והייתי צריך לגרור (חברת שגריר) לבית ומהבית למוסך... ושניהם עם סיפורים כאלו ואחרים וממש עשו לי רצון להפטר מהאוטו.. :(
המוסכניק תקע את המסמר האחרון עם המשפט "יש לך מזל שזה קרה עכשיו ולא עוד חודשיים אחרת היית צריך לשלם עשרת אלפים שקל על החלפה של גיר" ובחצי חיוך "הלך הגיר".
המוסך הבהיר לי שחברה מחליטה איזה גיר לשים וככל הנראה זה יהיה גיר משופץ...כשקניתי הגיר היה חדש מדוע להחליף חדש במשופץ?
ז מרגיע לשמוע שהגרריסטים הגזימו...
צר לי לשמוע שהלך אצלך הגיר.
אכן הגיר יקר להחריד לשיפוץ, מעל 8000 ש"ח. במוסך המרכזי הם משפצים אותו אצלהם. גיר חדש עולה בערך אותו סכום אבל בדולרים
דווקא הגיר הזה ידוע באמינותו גם לאורך שנים (יש כבר ניסיון איתו של 7 שנים בארץ!) אבל זה לא שתקלות לא קורות.
סיפרו לי שם שהם נתקלו במעט מאוד רכבים עם תקלות משמעותיות בגיר שחייבו את שיפוץ הגיר. חלק מסויים כנראה נגרם בגלל שימוש בשמן גיר לא מתאים או נזילות שגרמו להתחממות שמן הגיר ולהריסתו ואם לא הייתה אחריות..., חלק אחר התקלה שהביאה להרס הגיר תוקנה על חשבון החברה בזמן האחריות וזה בעצם פגם ייצור (שיפוץ הגיר!!! ולא חדש) והיו גם כאלה שלא היתה סיבה בולטת או מובנת לתקלה והם שילמו את מלוא עלות השיפוץ כי התקלה קרתה מחוץ לאחריות.
אני שמעתי מספר פעמים ממוסכי פיאט שונים שהגיר מפגין אמינות גבוהה ולכן באמת חבל לי לשמוע על מה שקרה לכם.
גיר משופץ אמור להחזיק זמן רב. אז לשיקולכם. היכן נעשה השיפוץ ?
האם הוחלף שמן גיר בזמן ושמו שמן מתאים? היו נזילות? היית בודק שמן גיר
נ.ב.: באופן עקרוני נסיעה מתמדת על מצב E לא אמורה לגרום נזק לגיר.
גיר אוטומטי כזה ואחרים סופר-רגישים למחסור בשמן גיר ולעליית טמפרטורת השמן. נסיעה במצב הידני של הגיר יכולה לגרום להתחממות שמן הגיר אבל הגיר מוגן מזה מכיוון שאם הטמפ' של השמן מגיעה לרמה גבוהה מדי אז נדלקת נורת התקלה באופן קבוע והגיר חוזר למצב האוטומט ללא קשר למיקום הידית.
אני מבין שבשום שלב לא נדלקה אצלך נורת התקלה האדומה של הגיר. נכון ?
אני חייב לציין שלא הייתה שום "הודעה מוקדמת" או סימן כלשהו שהצביע על בעיה...כמו כן אני מטפל במוסך מורשה של פיאט בעכו...אני כל כך מקפיד שאפילו הייתי מכניס את הרכב לטיפול מעט מוקדם מהדרוש...אכן בטיפול האחרון המוסך החליף שמן גיר !!! (שעלה הרבה כסף ביחס לשמן).
האם יש סיכוי יותר מסביר שזה פשלה של המוסך???
אם ללכת לפי מה שאתה אומר הרי שכדאי ואפשר להחזיק את הפישט שלי עוד כמה שנים בשקט...
אולי כדאי להחליף מוסך?
אגב אין לי מושג היכן ישופץ הגיר אני מתאר לעצמי שזה עניין של המוסך המורשה? לא?
דרך אגב תודה רבה על תגובות המהירות :)
...אכן בטיפול האחרון המוסך החליף שמן גיר !!! (שעלה הרבה כסף ביחס לשמן). האם יש סיכוי יותר מסביר שזה פשלה של המוסך???
אם ללכת לפי מה שאתה אומר הרי שכדאי ואפשר להחזיק את הפישט שלי עוד כמה שנים בשקט...
אולי כדאי להחליף מוסך?
1. האם לאחר הטיפול בדקת בעצמך את רמת שמן הגיר ? כי אם לא אז לא ניתן לדעת אם הייתה בעיה. בעיקרון אני חושב שאם יש חוסר שמן גיר אז אמורה להיות התראה. כדאי לבדוק שמן גיר לפחות כל 5000 ק"מ או 6 חודשים. זה שמן הידראולי מיוחד לגירים רציפים ועולה קרוב ל- 100 ש"ח לליטר וצריך 2 ליטר. בחלק מהמוסכים המורשים יש שמן זול יותר מכיוון שמביאים אותו לארץ בחביות 20 ליטר וממלאים מהן במיכל פלסטיק 2 ליטר. אבל זה בדיוק אותו שמן כמו הזה בבקבוקים של 2 ליטר או ליטר, תלוי מה יש להם.
2. מעניין היכן נעשה השיפוץ של הגיר אבל לכאורה זה אמור להחזיק זמן רב. ממילא לא תוכל למכור בקלות בזמן הקרוב אוטו שעבר שיפוץ גיר אלא אם תהיה מוכן לרדת במחיר. ככה זה בשוק
3. לא מכיר את המוסך אולי אחרים יענו.
student, שאלת אותו אם הוא בדק שמן גיר. אני מודה שאני חטאתי ואף פעם אני לא בדקתי שמן גיר אלא בדקו במוסך בטיפולים. איך בודקים שמן גיר? כאמור יש לי את אותה פונטו כמו שלו.
אני לא שמעתי על גיר רציף שהלך אחרי 53K, או
שהיה פגם ביצור או שעשו "פשלה" בטיפול,
הגרריסטים סתם מבלבלים את המח, תנסה לפנות
ליבואן אולי הם יבואו לקראתך.
רפי
student, שאלת אותו אם הוא בדק שמן גיר. אני מודה שאני חטאתי ואף פעם אני לא בדקתי שמן גיר אלא בדקו במוסך בטיפולים. איך בודקים שמן גיר? כאמור יש לי את אותה פונטו כמו שלו.
בספר הרכב שלי כתוב לבדוק שמן גיר כל 5000 ק"מ (כך זכור לי).
בפונטו הרציפה משנת 2002 או 2003 יש רדיאטור (קולר) קירור של שמן הגיר גדול יותר שנמצא בין המצבר לחזית הרכב והתושבת שלו נמצאת קרובה לצינור שמוביל לרדיאטור הראשי וקצת קשה לדחוף את היד בין התושבת לצינור כדי להוציא את המדיד בלי לקבל כוויה.
ב- 2001 יש רדיאטור קטן יותר שנמצא לצד הרדיאטור הראשי והגישה לגיר הרבה הרבה יותר קלה.
מדיד שמן הגיר הרציף נמצא למטה בצד ימין (שאתה עומד מול המנוע) בין המצבר לבין בלוק המנוע ובדיוק מתחת לצינור הרדיאטור השחור העבה. המדיד צבוע בצהוב ולוחצים על מעין קליפס לשחרר אותו.
מדידת שמן בגיר נעשית אך ורק שהמנוע מונע (עובד) ושהגיר ב- P או ב- N, בלבד. מומלץ רק אחרי נסיעה של מספר דקות ומס' קילומטרים. האוטו יהיה על משטח ישר ועומד לפחות דקה.
אין לנקות את מדיד שמן הגיר עם כל נייר שמותיר סיבים אלא רק עם מטלית שלא מורידה סיבים*****. אני משתמש בעור צבי נקי, זה מה שמצאתי.
הוצא את מדיד שמן הגיר, תנסה כבר לראות - אם האוטו נסע קודם אז מסתכלים על הצד שרשום H (חם) והשמן צריך להיות בין שני העיגולים, בלבד. אם רק הנעת או נסעת ממש מעט אז מסתכלים על הצד השני C (קר) וכנ"ל. חוסר או עודף שמן גיר דורש בדיקה וטיפול מיידיים.
נקה עד לייבוש את המדיד, תחזיר פנימה ותוציא שוב. בדרך כלל עכשיו הרבה יותר קל לראות היכן השמן כי המדיד נרטב.
זהירות על האצבעות ממאוורר הרדיאטור הראשי
זהירות מצינור הרדיאטור השחור העבה, חם מאוד.
אין לנקות את המדידי עם מטלית או נייר שמשאיר סיבים
מילוי שמן גיר נעשה דרך פתח המדיד עם משפך נקי בלבד*****
שמים רק שמן מסוג Tutela CVT N.G (ר"ת של New Generation). נכנס כמעט 2 ליטר - 1.98 ליטר.
****1. במוסכים ראיתי שהם פשוט מנקים את המדיד עם גליל הנייר שיש להם שם ועם האצבע מורידים סיבים. 2. משפך נקי במוסך, כן בטח.
כנראה הגיעו למסקנה שזה בעייתי מדי בגלל המיקום ולא ממליצים יותר ללקוחות לבדוק לבד.
ממש מפחיד הסיפור הזה ...מישהו פה עוד שמע על מקרים כאלו???
אני עברתי עם הגיר כבר 43000 ואני חושש עכשיו :S
קצת באיחור אבל מוטב מאוחר מלעולם לא... :)
לאחר לבטים קשים וקריאה של התגובות (המאלפות) החלטתי להשאר עם הפיאט שלי :)
היה פיתוי קל מצידו של איש המכירות בסוכנות פיאט (הבטיח לתת מחירון עבור הרכב למרות הסיפור עם הגיר) רק שלי חסרים איזה כמעט 37000 ש"ח כדי לעבור לגראנד-פונטו וזה כנראה לא יקרה בזמן הקרוב...
בעוד חודשיים תפוג האחריות ...אני קצת חושש אבל עדיין נשאר עם הפונטו שלי...אני מבסוט מהרכב הזה יותר מכל כלי רכב שהיה לי אי פעם.
אגב למי שרצה לדעת...הגיר הוחלף בתיבה חדשה (!) ביררתי עם מקורות חיצוניים לא סמכתי על המילה של המוסך.
ושוב תודה לכולכם !!!
אני ממש שמח לשמוע שהחלטת להשאר עם הפונטו שלך כי עם ניסיון של שנתיים עם אותו אוטו אני יכול להגיד לך ללא כל צל של ספק שזה אוטו קטלני.
בנוסף, אני כמובן שמח לשמוע שהכל הסתדר על הצד הטוב ביותר.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.