View Full Version : רכב נכבה בנסיעה. קוד p0301,0351,0352
שלום לכולם.
הרכב שלי פונטו שנת 2002 8v כבתה באמצע נסיעה לאחר עמידה הפרקים. היא הניעה אבל נכבית באמצע נסיעה. לרגע וממשיכה לסוע. לאחר מאמצים להגיע לשוליים לעצור הרכב בסוף כבר לא מניע אלא לאחר שעה המתנה אבל גם אז לא ממש שורד נסיעה.
קודי תקלה שמופיעים לי עם סורק הם p0301 שתמיד היה. P0351 ,p0352 שהם חדשים. וגם u1600 אבל הוא תמיד היה.
עוד קטע מוזר הוא שהמחשב נסיעה הראה צריכת דלק של 21 קילומטר לליטר, חלומי והכל אבל ממש לא הגיוני בעיקר לא לאחר שעה של פקקים.
אשמח לעזרתכם.
עדכון קל.
אחרי שהרכב התקרר הוא מסוגל לסוע בסביבה הקרובה. לא ממש ניסיתי לסוע איתו רחוק מדיי במצבו.
אגב, סלילי וחוטי ההצתה יחסית חדשים ובני חצי שנה בערך וגם הפלאגים.
האם יכול להיות מדובר בחיישן החמצן או חיישן ההצתה? או יותר גרוע, מחשב הרכב?
אהלן ,
קודם כל אני לא חושב שמדובר בחיישני החמצן ברכב משום שאמרת שצריכת דלק במחשב מראה גבוה ( מניסיון קשה ומר כשהם מתחילים לזייף הוא מראה 1 ל6 , נעזוב שזה לא מדוייק ותמיד יש סטייה אבל זה נותן לנו אינדיקציה על החיישנים).
בנוסף לפי התיאור המצומצם שנתת הייתי הולך על חיישן קראנק , מניסיון (שגם אותו החלפתי) הוא גורם לכיבוי מנוע במהלך הנסיעה (זה המצב שהוא כבר מתפגר לגרמי) הכשל ההתחלתי שלו שהוא גורם למנוע "להיחתך" כלומר אתה נוסע , בום נפילת טורים וחוזר לעצמו , כאילו מישהו תופס את הרצועה של המנוע ומשחרר , בנוסף כשהמנוע כן מצליח לעבוד , הוא עובד עגול ?
קשה לי להאמין חוטי הצתה ו/או סלילי הצתה כי הם גורמים למנוע לעבוד על 2/3 צילינדרים ואתה ממש תרגיש את החוסר כוח וקשה מאוד להתעלם מזה.
אם אתה מב"ש יש לי חיישן קראנק במצב טוב שיכול במקום לקבוע אם הוא הגורם הבעייתי מכיוון שלפי הבנתי שלך התפגר סופית ומכבה את המנוע ברגע שהוא מגיע לטמפ' עבודה.
לילה טוב , מקווה שעזרתי.
מידע נוסף -
לפי הקוד תקלה הראשון (פיספוס הצתה) הייתי ממליץ, אם לא נעשה כבר, החלפת כל 4 הפלאגים ועל הדרך ליבדוק בריחת ניצוץ מכל 4 החוטים.
כשהוא מתקרר, למשל למחרת, אז הוא עובד. אולי זה לא קשור לחום אבל הוא נוסע כמה קילומטרים טובים ואז שוב מתחיל להיחתך.
הייתי במוסך מרום בבאר שבע והמוסכניק אמר שלפי השמן שהיה על המנוע וקצת על החוטים יכול להיות שהם נפגעו. הוא אמר שכדאי להתחיל בקטן והחליף פלאגים שלדעתו היו כבר גמורים וניקה את החוטים.
חוטי ההצתה אגב חליפיים אז אני מתחיל לחשוד בהם.
לגבי החיישן קראנק, התקלות p0351 ו352 אומרים על בעיה במערכת ההצתה בגלל זה אני תוהה אולי זה לא החיישן ודווקא החוטים. שבדקתי אותם היום אחרי שהרכב שוב עשה בעיות הם לא נראים במצב טוב אבל גם לא נראים רע.
איך בודקים בריחת ניצוץ?
תודה על העזרה.
חוזר לעדכן, זה היה חיישן קרנק
שמח לשמוע !
תמשיך להנות ממנה !
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.