PDA

View Full Version : נורת מנוע נדלקה בפיאט פונטו 2002


ops5ops5
03-11-16, 20:50
שלום,

ברשותי פיאט פונטו 2002.
היום בבוקר במהלך הנסיעה נדלקה לי נורת מנוע, הנורה הזאת:

http://magazine.icar.co.il/march2016/wp-content/uploads/sites/37/2015/03/yellow-1.png

הנורה נשארה דולקת גם לאחר הנעה וכיבוי של האוטו.

חיברתי למחשב הרכב צ'יפ שקורא תקלות והורדתי אפליקציה מתאימה שהראתה לי את התקלה הבאה:
p0105 code


http://www.interload.co.il/upload/6046896.png


חשוב לציין שלאחר חיבור המכשיר הנורה נעלמה והיא כרגע לא דולקת יותר (לא נגעתי באפליקציה באפשרות חוץ מקריאת קוד תקלה).
לאחר נסיעה קצרה של כ5 דקות הנורה עדיין לא דולקת כאילו שהבעיה נפתרה.

אני רוצה לציין שמוסך מורשה של פיאט רצה לגבות לי רק על חיבור האוטו למחשב תקלות 200₪ + מע"מ, האם זה מחיר הגיוני? כי לי נשמע ממש לא סביר לשלם 200₪ עבור חיבור למחשב.

האם מישהו יכול להגיד לי על סמך התמונה מה התקלה יכולה להיות ומה אני צריך לבדוק?

תודה מראש.

רפי לין
03-11-16, 22:11
כתבת את זה:
אני רוצה לציין שמוסך מורשה של פיאט רצה לגבות לי רק על חיבור האוטו למחשב תקלות 200₪ + מע"מ.
אבל אני משער שאת מחשב האיבחון של פיאט (לא צעצוע) שלו יש יכולות איבחון רבות ומדויקות (ולא רק קוד סתמי) שעולה כמה אלפי ש"ח רבים מחבר בעל מקצוע מיומן ומנוסה ושגם אח"כ יגיד לך במה מדובר, עלות תיקון וכו'.
אני הייתי גובה עבור זה 250 ש"ח + מע"מ לפחות.
אתה יכול לכתוב מכתב בחינם ועו"ד כותב אותו תמורת הרבה כסף!!!
בברכה - רפי לין

ops5ops5
04-11-16, 08:09
כתבת את זה:
אני רוצה לציין שמוסך מורשה של פיאט רצה לגבות לי רק על חיבור האוטו למחשב תקלות 200₪ + מע"מ.
אבל אני משער שאת מחשב האיבחון של פיאט (לא צעצוע) שלו יש יכולות איבחון רבות ומדויקות (ולא רק קוד סתמי) שעולה כמה אלפי ש"ח רבים מחבר בעל מקצוע מיומן ומנוסה ושגם אח"כ יגיד לך במה מדובר, עלות תיקון וכו'.
אני הייתי גובה עבור זה 250 ש"ח + מע"מ לפחות.
אתה יכול לכתוב מכתב בחינם ועו"ד כותב אותו תמורת הרבה כסף!!!
בברכה - רפי לין

בגלל תשובה כמו שלך אנשים נמנעים מללכת למוסך מורשה.

אז למה אתה לא גובה כסף עבור הליפט שאיתו אתה מרים את המכוניות? הרי בטח הוא עולה עשרות אלפי שקלים.
כנראה אתה לא גובה עליו כסף מכיוון שזה כלי שעוזר לך לבצע את העבודה שלך בדיוק כמו מברג.
אז לקחת סכום של 250 שח פלוס מעמ על חיבור קטן של המכשיר למחשב בשביל להצביע על התקלה נשמע לא טוב, ברור שזה לא צריך להיות בחינם אבל בוא לא נגזים.

בכל מקרה לא באתי לריב פה באתי לשאול שאלה ואם נפגעת עמוקות מלקוח שעלות הבדיקה שלך שווה לשמינית מעלות הרכב שלו אז סליחה.

מאור30
05-11-16, 08:06
הוצאת קוד תקלה וזה מספיק. התקלה מדברת על חיישן maf/map ואני הייתי מתחיל בניקוי של החיישן לפני החלפתו עם ספריי יעודי.
לגבי העלות של חיבור למחשב במוסך, כמוני כמוך חושב שלא מצדיק סכומים שכאלה אבל ככה זה- ידע זה כוח וציוד זה כוח וכל זה שווה כסף אין מה לעשות. כדי להימנע מלגשת למוסכים קניתי את כל סוגי הכלים והציוד בתחום במשך שנים ובלא מעט כסף ובכך מטפל ברכב בעצמי...תתתחיל לחסוך בקיצור.

bearsdov
08-11-16, 18:47
אפשר להשתמש בקורא תקלות שלך ?מאיפה אתה? כל הזמן נדלקת ונכבת לי נורת abs

ops5ops5
07-02-17, 18:21
במקרה ומישהו נתקל בתקלה דומה בעתיד אז ככה נפתרה הבעיה:

לאחר ביקור במוסך "פיאטון" בתל אביב, גילו שבית המצערת מלוכלך וסתום חלקית ובגלל זה המנוע במהירות נמוכה (לא מקבל אוויר).
לאחר ניקוי בית המצערת הבעיה נפתרה לחלוטין.
העלות הייתה 400 + מע"מ.
בנוסף הוחלף צינור "נשם מנוע" שהיה קרוע בעלות של 90 + מע"מ אך לא הייתה לו קשר לבעיה הספציפית שלי.