PDA

View Full Version : פונטו 16V אוטומטית - מקבץ בעיות

alonleibo
07-10-16, 21:25
שלוש שאלות לי:
1. בעקבות תאונה, התעקמה ברכב הקורה הקדמית (רוחבית). הלכתי לפחח שיישר אותה חזרה. האם יש השפעה בטיחותית כלשהי שעלי להיות מודע אליה? (פיאט פונטו אוטומטית 16V אוטומטית)
2. לפעמים (לא תמיד) יש לי רעשים של החלקה של הסטרטר כשאני מניע. יכול לעבור חודש שלם מבלי שאשמע אותו בכלל, ויכול להיות פעמיים ברצף שלא אצליח להניע בשל כך (אך אחרי שניים/שלושה נסיונות אני מצליח). האם הבעיה היא בוודאות בסטרטר או שיש מצב שהבעיה הינה בגורם אחר?
3. לאחרונה (כחודש) דולקת לי נורת אזהרה של הנורות, בצירוף הכיתוב side lights failure. אך בפועל - כל המנורות/נוריות ברכב עובדות בצורה מושלמת. האם יש קצה כיוון לבעיה?

רפי לין
08-10-16, 01:04
1. דאג לבצע כיוון מתלה (פרונט) במכון מקצועי.
2. לפי תיאורך, אז כנראה שאכן יש בעיית החלקת השינן (בנדיקס) במתנע (http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=592) (סטרטר), אבל לא ניתן לשמוע זאת דרת המסך והמקלדת כדי לאמת זאת.
3. הדלק רק את אורות החנייה (סיבוב ראשון של ידית האורות) וראה אם נדלקות 2 נורות החנייה הקדמיות הקטנות שבפנסים הראשיים, 2 הנורות האחוריות ותאורת לוחית הרישוי.
הערה - נורת האורות בפנסים האחוריים הנה של 10W ואם הותקנה שם נורה של 5W אז זה יגרום להידלקות נורת התקלה.
בברכה - רפי לין

alonleibo
10-10-16, 11:24
1. דאג לבצע כיוון מתלה (פרונט) במכון מקצועי.
2. לפי תיאורך, אז כנראה שאכן יש בעיית החלקת השינן (בנדיקס) במתנע (http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=592) (סטרטר), אבל לא ניתן לשמוע זאת דרת המסך והמקלדת כדי לאמת זאת.
3. הדלק רק את אורות החנייה (סיבוב ראשון של ידית האורות) וראה אם נדלקות 2 נורות החנייה הקדמיות הקטנות שבפנסים הראשיים, 2 הנורות האחוריות ותאורת לוחית הרישוי.
הערה - נורת האורות בפנסים האחוריים הנה של 10W ואם הותקנה שם נורה של 5W אז זה יגרום להידלקות נורת התקלה.
בברכה - רפי לין

לגבי 1 - האם זו הבעיה היחידה? זה לא משנה שום דבר אחר ולא מפריע לשום דבר?

לגבי 2 - שמתי אותה במוסך יום שלם והם "לא הצליחו לשחזר את הבעיה"... ואכן, לפעמים אני יכול במשך שבוע שלם, ויותר, להניע מבלי להיתקל בבעיה אפילו פעם אחת (ולכן קשה אפילו לנסות להקליט).

לגבי 3 - מביך שלא חשבתי על כך... אתה כמובן צודק - אור חניה קדמי שמאלי לא עובד... אחליף ואראה אם הסתדרה הבעיה.

המון תודה!

רפי לין
10-10-16, 16:00
1. אם כיוון המתלה אינו טוב עלולה להיות גם שחיקת צמיגים מוגברת ולדעתי כדאי כן לבצע בדיקה ו/או כיוונים.
2. ברוב מקרי החלקת שינן המתנע, זה יתגבר כשמזג האויר יתקרר וביחוד בהנעת בוקר כשקר יותר ואז ניתן יהיה לאבחן זאת טוב יותר.
3. כנראה ש"פתרנו" הבעיה.
בברכה - רפי לין

alonleibo
15-10-16, 20:03
1. אם כיוון המתלה אינו טוב עלולה להיות גם שחיקת צמיגים מוגברת ולדעתי כדאי כן לבצע בדיקה ו/או כיוונים.
2. ברוב מקרי החלקת שינן המתנע, זה יתגבר כשמזג האויר יתקרר וביחוד בהנעת בוקר כשקר יותר ואז ניתן יהיה לאבחן זאת טוב יותר.
3. כנראה ש"פתרנו" הבעיה.
בברכה - רפי לין

לגבי 1 - במקרה יצא לי להעביר את האוטו טסט ברעננה השבוע... האם זה אומר שהמצב שם בסדר ואין צורך לדאוג?
לגבי 2 - אני לא הבחנתי בקשר כלשהו לטמפרטורה. אחרי שהרכב עמד בצהריים 3 שעות בחום של 37 מעלות זה לא הניע 3 ניסיונות ברצף... אז לא יודע מה לומר.
במשך יום שלם המוסך ניסה לשחזר את הבעיה ולא הצליחו.
לגבי 3 - אכן נראה שזה סגר את העניין.