PDA

View Full Version : פנס תקרה שנפל - פונטו ספייס 2001 (תאורת פנים)

HananEafergan
03-07-16, 12:54
שלום רב,
כמו שקורה לפיאט פונטו רבות, גם אצלי הפלסטיקה מתיישנת והקליפסים של פנס התקרה נשברו וכעת הפנס בקושי יושב במקום שלו. בנוסף לכך לא ניתן להדליק את הפנס באופן יזום אלא רק כאשר הדלת נפתחת. האם ידוע למישהו היכן אפשר להשיג פנס תואם, חדש/משומש? לא חובה מקורי, מספיק שיתפקד כמו שצריך ויישב טוב. אשמח בבקשה לקבל עזרה בנושא.

תודה מראש ושבוע טוב,
חנן

רפי לין
03-07-16, 13:00
עברו הרבה שנים מאז החלפתי פנסים כאלו, אבל אני זוכר שמחיר פנס מקורי חדש אינו יקר.
מכיוון שאתה מאשדוד, אז בדוק במוסך מורשה יבואן פיאט שכאן:
http://musach.co.il/details.asp?id=68
בהצלחה ובברכה - רפי לין

HananEafergan
03-07-16, 13:14
רפי שלום,
ראשית תודה לך על התגובה. אני התקשרתי מוקדם יותר למוסך דניאל (פיאט) באשדוד והם אמרו שפיאט לא מספקים חלקים לרכב שיותר מ10 שנים על הכביש ושאין להם.

m1011409
03-07-16, 13:33
אצלי המנורה הזאת התפרקה לחלוטין מבפנים.
נכנסתי לפירוקיה בא.ת סגולה, עבור 50 ש"ח כולל מע"מ
קיבלתי כזאת מקורית במצב מצוין.
תחילה ניסו לתת לי מנורה כזאת במצב "ככה ככה", ביקשתי לראות
אחת אחרת - הביא כמה כאלו, בחרתי את זאת שהייתה במצב מעולה.

HananEafergan
03-07-16, 13:47
הבנתי. אז לדבריך פירוקיה זה הפיתרון היחידי? אאלץ לחפש לי אחת באיזור אשדוד.

m1011409
03-07-16, 13:55
אתה יכול לחפש באיביי, סביר להניח שתקבל את אותו דבר שתקבל
בפירוקיה בארץ, רק שתשלם יותר יקר (בגלל עלות המשלוח).
תחפש באינטרנט אילו פירוקיות יש באיזורך, תתקשר אליהם ותברר האם יש
להם את החלק שאתה צריך ומחירו.

שמר
05-07-16, 14:18
קשה לי להאמין שתמצא חלק כזה במצב סביר, כיוון שהפלסטיק שמשתמשים בו בפיאט, מקורו בקליפות יבשות של ג'אבטה ובהתאם לכך העמידות...

חדש עולה יקר למדי (נדמה לי שמעל 300 ש"ח). אם אתה מחפש באיביי, גם באלפא 147 יש פנס זהה ובכמה מכוניות נוספות של הקונצרן.

אצלי נשברו הקליפסים בצד אחד ויצרתי תחליף באמצעות חומר גמיש (ספוג פלציב, לדוגמא, או משהו דומה שאפשר למצוא כמעט בכל אריזה של מוצרים חשמליים שאינה קלקר) שלוחץ את הפנס ימינה ומונע ממנו ליפול. עובד ככה כבר מעל שנה.

HananEafergan
06-07-16, 15:07
בפירוקיות באיזור אני לא ממש מוצא, באיביי אפשר למצוא דבר כזה במחיר סביר אבל ראיתי רק במוכרים מאנגליה שהמשלוח שהם רוצים (במידה והם מוכנים בכלל לשלוח לארץ) הוא כ150 ש"ח בערך. לגבי שימוש בחומר - ניסיתי את זה, השתמשתי באפוקסי פלסטלינה כזה אבל זה פחות יעיל כששני הצדדים נשברים כי זה לא חומר גמיש. בכל מקרה גם אם אשתמש במשהו גמיש לשני הצדדים, זה לא ייצא מדויק וזה ייראה מכוער. אני חושב שאצטרך לקנות איזה פנס אוניברסלי או משהו כי להשקיע 300 ש"ח במקרה הטוב על פנס ישן של פיאט זה קצת מוגזם.