View Full Version : החלפת מים לבד - פשוט?
שלום לכולם,
במסגרת ישור הקו שאני מבצע באונו i.e.s החדשה שלי, רכשתי מים ירוקים מתוצרת פרסטון, מכיוון שהבנתי שהראש מנוע עדין, דבר שדורש מים ירוקים איכותיים ולא מזוקקים וכדומה.
אז ככה, כמה שאלות:
1. האם מומלץ לנקז את כל המים מהמערכת ואז למלאות את הנוזל החדש במלואו, אם כן, איך עושים זאת?
2. כמה ליטר נוזל קירור נכנס במערכת?
3. האם אי ריקון המים הנוכחים (שיכול להיות שהם ירוקים אבל לא פרסטון) ומילוי המים החדשים במקרה שחסר יכול לגרום נזק?
בקיצור אני צריך הסבר מלא על עניין החלפת המים, הסיבה שאני עושה את זה לבד היא גם לחסוך בעליויות וגם החוויה שבדבר.
בברכה.
שלום שי!
קודם כל תתחדש על האונו . שנית היה עדיף מלכתחילה לשים מים אדומים ולא ירוקים למרות שלי היה פרסטון תקופה ארוכה והיה לא רע . כדאי לנקז את כל נוזל הקירור עיי ניתוק הצינורות מהרדיאטור . אני גם הייתי נותן איזה סטארט קטן שהמשאבה תוציא את שאר המים שנמצאים בראש. ואז מרכיב הכל וממלא נוזל קירור ומניע . עושה סיבוב קטן בכדי לנקז אוויר . עוצר אחרי קילומטר וממלא שוב .
(השיטה הזו עדיפה מלעמוד במקום ולתת למנוע לרתוח .) . בהזדמנות זו הייתי גם מרביץ שטיפה לראדיאטור עם צינור גינה .
לגבי אם תהיה בעיה לערבב שני חומרים . לדעתי לא תהיה אם כי יעילות החומר עלולה לרדת .
כדאי לנקז את כל נוזל הקירור עיי ניתוק הצינורות מהרדיאטור . אני גם הייתי נותן איזה סטארט קטן שהמשאבה תוציא את שאר המים שנמצאים בראש. ואז מרכיב הכל וממלא נוזל קירור ומניע . עושה סיבוב קטן בכדי לנקז אוויר . עוצר אחרי קילומטר וממלא שוב .
(השיטה הזו עדיפה מלעמוד במקום ולתת למנוע לרתוח .)
תודה רבה על התשובה, 2 שאלות שעלו לי מההסבר:
1. איך אני מנתק את הצינורות מהרדיאטור?
2. הבנתי שההנעה הזאת מסוכנת למקרה שלא יכנס מים, האם קריטי הדבר?
3. לא הבנתי משהו, אני ממלא נוזל קירור במלואו ואז ממלא שוב? המנוע לא אמור להיות מלא?
4. כמה ליטר אני צריך? רכשתי גלון אחד? האם זה יספיק לכל מערכת הקירור.
תודה מראש.
דבר ראשון
אל!!!!!! ושוב פעם אל תניע את האוטו עמית אמר לך לתת סטרט קטן מה שאומר סיבוב של שנייה בסויצ' כדי להפעיל את משאבת המים וזהו אל תיתן לאוטו להניע אלא רק שמע את רעש הסטרטר
אני מאמין שבאונו 94 לוקח יותר משנייה בכדי להניע
בתחתית מיכל העיבוי יש צינור שמהודק אליו באמצעות בנד מתכתי פתח את הבנד באמצעות מברג
חפש בצד ימין של האוטו כבל נוסף שמחובר ישירות לרדיאטור פתח גם אותו
על הרדיאטור למעלה יש לך פקק קטן תבריג אותו מעט החוצה
קח צינור גינה ותתחיל להשפריץ איתו לתוך המיכל עיבוי (לחץ עדין) תשפריץ עד שתראה שכבר לא יוצא חלודה אלא מים נקיים סגור את הבנדים ותתחיל למלא נוזל קירור דרך מיכל העיבוי אתה תמלא בערך ליטר ליטר וחצי ואז הנוזל יגיע עד לקצה של מיכל העיבוי ולא יכנס עוד סגור את הפקק שנמצא על הרדיאטור (ההוא שפתחת קודם) תניע את האוטו ותיתן כמה לחיצות על הגז שתגיע ל2500 סלד כבה את האוטו תמלא עוד 2 וחצי ליטר כשאתה לוחץ על אחד הצינורות תוך כדי להוצאת האויר סגור את המכסה תניע וסע לשלום
סיימת את הנסיעה תן לאוטו להתקרר תבוא אחרי כמה שעות תבדוק אם לא חסר ואם הכול תקין
בהצלחה
תודה רבה לעוזרים, התשובה האחרונה ממש הדריכה אותי צעד אחרי צעד. (אולי שווה לצרף את זה לדף הפרוייקטים)
אני אבצע זאת עד הסופ"ש הקרוב, אשתדל לצרף תמונות.
לפי חישוב בסיסי, אצטרך 4 ליטר. קניתי גלון שזה 3.78 ל' בערך. את הטיפה הנוספת אמלא ממים מהברז, שהבנתי שעדיפים על מזוקקים בגלל מינרלים שחסרים במזוקקים.
שוב תודה!
המתחיל במצווה אומרים לו גמור.
אם כבר אתה עושה את כל התהליך כמו שצריך
קנה גלון נוסף להשלמת החוסר ולפעמים הבאות
נדמה לי שגלון של 5 ליטר של פרסטון כולל אנטי ראסט עולה סביבות 17 שקל
אין לך אוטו חדש אני הייתי מציע בכדי להנות ממנו יותר שים עוד 17 שקל תמלא 4 ליטר בדיוק ושמור באוטו במיכל של קולה לפחות ליטר וחצי לאירועים עתידיים (חס וחלילה)
עמית אחשלי זה מהות הפורום לעזור אחד לשני
:) כל טוב והמשך חג שמח
את הטיפה הנוספת אמלא ממים מהברז, שהבנתי שעדיפים על מזוקקים בגלל מינרלים שחסרים במזוקקים.
שוב תודה!
למה המנוע צריך מינרלים שיש במים?
אולי הוא צריך גם ויטמינים,או כדורים?
לא לשים מים רגילים, ואם אתה ממלא מים ירוקים אז חבל על הכסף - תמלא מי ברז או שתיה...
נוזל קרור הוא ממש לא מים = מים הם ממש לא נוזל קרור
גם זה שתשטוף את המערכת קרור עם צינור גינה לא יתן לך הרבה, (המים כמו שאתם קוראים לזה
זורמים במערכת קרור בלחץ של ~ 1BAR) אתה חושב שצינור גינה יתן לך לחץ יותר גדול???
גם אם תשטוף נגד כיוון זרימת המים , זה לא מי יודע מה עוזר.
מדובר בשכבה די טובה של חלודה שנמצאת על הדפנות של בלוק המנוע.
ד"א - גם כאשר אתה חושב שכל המים מהמנוע יצאו עם פתיחת הצינורות של המים,
אז ישנה עוד כמות נוספת בתוך השרווילים של הבלוק.
אתה יכול להניע את המנוע ללא מים כלל , אך לא לתת לו לעבוד יותר מ 1,1.5 דקות, לא יקרה לו שום דבר (רק תוודא שיש לו שמן ). אם אתה לא להניע את המנוע ועדיין לתת סטארטר (אני לא ראה שום סיבה לזה במקרה שלך) , אבל אתהה יכול לנתק את סליל ההצתה ולתת סטארטרים עד הבוקר...
AMIT - לפני שהוא יתן סטארטר אחרי שהוא פתח את כל הצינורות - המים שנמצאים בראש כבר
יצאו.
המים הנמצאים בבלוק - לא, הם גל לא כל כך יצאו אם הוא יניע את המנוע, אבל כמה שמוכטות
יפלטו מהצנרת.
וכמה אפשר לתחון אותו נושא של מים ונוזל קרור ומים ירוקים, ומזוקקים
כל אחד שרוצה להחליף מים או נוזל או שניהם ביחד מתחיל מהתחלה לשאל את אותם השאלות
שכבר נתנו תשובות כמה וכמה פעמים.
מודרטור לטיפולך.
מאיפו הידע של כל הממליצים פה - לשטוף עם מים, לעלות אצת המנוע ל2500 RPM
להוציא מים , להכניס מים?????
אתה מחליף את המים הנמצאים בתוך המנוע ממים חלודים למים חדשים שיחלידו עוד יומיים בדיוק.
כל המים הצבועים שאתם קונים בעלות של עד 40 - 50 ש"ח לגלון = זבל, אלו הם מים צבועים
בתרכיז צבע מסויים וזהו.
להשתמש אך ורק בנוזל קרור PARAFLU / TECNIC ( עלותו נעה בין 30 ל 40 ש"ח ל 2 ליטר).
אותם האלו שיתחילו עכשיו להתווכח ולהתחכם על כל הנושא הנ"ל ,
"מים ירוקים זה אותו דבר"," אני נוסע אם זה כבר כמה שנים"," מה אני פראייר לקנות 2 ליטר ב 40 אם אפשר לקנות 4 ליטר ב20" ," PRESTONE/ZEREX אחלה נוזל (הוא לא)" ," אני משתמש בתרכיז, ומוהל אותו במים מזוקקים/ מי מלח/ מי נהר הירדן/ מי שתיה / או כל מים אחרים" - זה לא טוב, ברגע שהוספת לנוזל קרור מים - גרמת להיווצרות אבנית
לסיכום - כל אלו שרוצים "לשטוף" את המערכת קרור שלהם בצורה נכונה ויעלה ביותר (עד כמה שאפשר) כי אי אפשר להפוך משהו שנעשה שנים - ביומיים
פשוט לקנות מלאי של נוזל קרור איכותי , לרוקן את המים הקיימים במערכת קרור ,לתת את הרדיאטור לניקוי , אפשר לנסות אם צינור מים חיצוני להזרים מים לתוך המנוע (אבל נגד כיוון הזרימה הרגיל) להוצאת חלודה/לכלוך ראשוני...
לאחר מכן למלא נוזלל קרור, לנסוע איתו שבוע / שבועיים / 3 שבועות ,לפי המצב של הצבע של נוזל הקרור ולחזור על התהליך ( רק כמובן ללא החלפת מצנן וללא שטיפה במים) אלא הנוזל הקרור.
זה עדיין לא יהיה אידיאלי אבל זה מה שיש.
אפשר כמובן גם להמשיך לנסוע עם מים,( או מים מכל סוג המפורט למעלה), בסובלנות לחכות עד שירקב הראש מנוע, לשפץ / להחליף אותו ואז ליישר קו.
לכל אלו ששנים נסעו עם מים בתוך מערכת הקרור , שיפוץ ראש מנוע - בלתי נמנע.
שטיפות המערכת החלפות נוזל הוספת חומרים כימיים למינהם, רק מעכב טיפה את התהליך.
יציקת אלומיניום שממנו עשוי הראש מנוע, זהו חומר רך, הנהרס ממים .
מעניין מה הייתם עושים עם היו לכם בלוקים של מנועים גם כן מיציקת אלומיניום ( כמו אצל הרבה היצרנים היום וגם לפני כבר שנים).
בהצלחה
ניקוז:
1. פתח את החימום
2. תנתק את המצבר.
3. שים מיכל כל שהוא מתחת לצינור התחתון של הרדיאטור (נוזל קירור זה חומר מאוד רעיל. ויש לו ריח מתקתק. זה מושך כל מיני בעלי חיים לשתות ממנו).
4. תפתח את הפקק של הרדיאטור.
5. תשחרר את הצינור התחתון של הרדיאטור
6. שים את המיכל מתחת לבלוק מנוע, ותפתח את הבורג ניקוז התחתון של הבלוק.
7. תחזיר את הבורג ניקוז הנ"ל למקומו :)
8. שטוף את הרדיאטור עם צינור גינה.
9. חבר את הצינור התחתון של הרדיאטור.
10. על הרדיאטור (אגב, מקרן בעברית) יש בורג פרפר שחור. פתח אותו.
11. מלא את הרדיאטור לאט. כאשר רק נוזל יוצא מהפרפר השחור, סגור אותו בחזרה. המשך למלא עד שיפסיקו לצאת בועות, והנוזל הגיע לסימון המקסימום.
12. תניע את האוטו וחכה עד שהוא יגיע לטמפ' עבודה.
13. כבה את האוטו, וודא שהצינור העליון של הרדיאטור אכן חם.
14. מלא נוזל קירור עד לסימון המקסימום.
בהצלחה :)
ואגב, באונו נכנסים 6.5 ליטר של נוזר קירור.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.