התחבר

View Full Version : בוץ במיכל עיבוי?

Nuker
04-03-16, 16:55
פונטו ספייס, 8 שסתומים.

היום פתחתי את הפקק של מיכל העיבוי והייתה שכבה של בוץ על הפקק ועל צוואר המיכל, מפלס המים לא ירד והמים נראים נקיים, אפילו שקופים מידי ,אני חושד שחדרו מי גשם למערכת הקירור.
בקרוב יש לי טסט במילא אז אדאג שיתבצע ניקוי טוב של המערכת ונוזל הקירור יוחלף.

למישהו יש כיוון, תובנות,נתקל במשהו דומה בעבר?

davidmzr
04-03-16, 17:23
לא קיים מצב שחדרו מי גשם למערכת הקירור.
תכניס צינור גינה עמוק למיכל העיבוי, ותזרים מים, כדי שכול הג'יפה תצא החוצה.
לא להתיז מלמעלה.
אם הבוץ לא שומני, אז אין מה לדאוג.
דוד.

Nuker
04-03-16, 17:47
תודה על התשובה דוד,
המי גשם זאת השערה כי פשוט לא ידעתי להסביר את היווצרות הבוץ, הרי המערכת סגורה,
לא בדקתי אם הבוץ שומני אבל היה לח ו"טרי" , אם הכיוון שהבוץ שומני כי חודר שמן למערכת הקירור אז אני גם לא חושב שזה המקרה.

עריכה: כמובן שרצתי לפורום כמו ילדה קטנה במקום להריץ חיפוש :) כנראה שאין מה לדאוג,רק לנקות ולחדש נוזל.
אחרי שפעמיים ממכונאים שונים ביקשתי שימלאו לי פראפלו ושניהם הנהנו ואז שמו מה שבז** שלהם הפעם הרכב ייקבל פראפלו (למרות חילוקי הדעות בפורום לחשיבות סוג הנוזל) וגם כנראה אחליף טרמוסטט בשביל השקט הנפשי.

stio
04-03-16, 22:45
לאיזה צורך אתה מחליף תרמוסטט מנוע? המנוע לא מגיע לטמפ' עבודה (תפוס במצב פתוח)? אחרת אל תחליף סתם חלקים ברכב, גם לא בשביל השקט הנפשי.

כשיתקלקל - תחליף.

Nuker
05-03-16, 01:53
לפני שנה וחצי בערך התבצע שיפוץ ראש, אם מדיד החום היה עובר את החצי (איפה שהוא יושב תמיד כשהמנוע במצב עבודה) אולי הייתי מזהה את הבעיה לפני וחוסך את הבלאגן.
עלותו בערך 80 ש"ח, אם זה לא סיפור להחליפו אני לא חושב שזאת טרחה אם כבר במילא מטפלים במערכת הקירור.

firx
05-03-16, 12:22
אולי יש טעם באותה הזדמנות להזרים םים דרך מע' קירור בתוך המנוע ולשטוף משם את כל הלכלוך שיכול הייה להתצבר?