אמיר קוייל
01-02-16, 19:11
חברי פורום יקרים.
רציתי לבקש את עצתכם לגבי הדילמה הבאה:
אני בעלים של פיאט פונטו ספייס 2002, ידנית, 1.2ליטר (60 כ"ס) שעברה כ-190000ק"מ.
הרכב מהנה לנהיגה ושמור מאז שהוא אצלי. הוא כבר עבר מספר תיקונים: ראש מנוע, נאבות ועוד חלק שקשור לABS, מחשב מנוע ועוד.
עם זאת, עלי להשקיע בו לא מעט כסף בזמן הקרוב מאחר והגיע העת להחליף צמיגים ורצועת טיימינג וכמו כן, יש עוד הוצאות קטנות שעשויות להצטבר ללא מעט כסף (החלפת מנוע מגבים, ניקוי\שיוף פנסים קדמיים, החלפת פלאגים, פלסטיקים שמגנים על הציריות ועוד). סה"כ מדובר לדעתי בהוצאה של כ-3500 ש"ח לפחות.
השאלה שלי היא האם, על פי הידע והניסיון שלכם, פיאט פונטו הוא מהרכבים ששורדים לאורך שנים רבות או שהוא מאלו שמקילומטרז' מסוים או משנה מסוימת מתחילים להתפרק וההוצאות הולכות וגדלות ללא פרופורציה.
חשוב לי להדגיש שוב כי אני מרוצה מאוד מהרכב וכיף לי ליסוע בו.
ברור לי גם שישנן תקלות לא צפויות. ובכל זאת, יש כאן הרבה אנשים עם ניסיון בתחום.
תודה רבה וסליחה על החפירה.
אמיר
רציתי לבקש את עצתכם לגבי הדילמה הבאה:
אני בעלים של פיאט פונטו ספייס 2002, ידנית, 1.2ליטר (60 כ"ס) שעברה כ-190000ק"מ.
הרכב מהנה לנהיגה ושמור מאז שהוא אצלי. הוא כבר עבר מספר תיקונים: ראש מנוע, נאבות ועוד חלק שקשור לABS, מחשב מנוע ועוד.
עם זאת, עלי להשקיע בו לא מעט כסף בזמן הקרוב מאחר והגיע העת להחליף צמיגים ורצועת טיימינג וכמו כן, יש עוד הוצאות קטנות שעשויות להצטבר ללא מעט כסף (החלפת מנוע מגבים, ניקוי\שיוף פנסים קדמיים, החלפת פלאגים, פלסטיקים שמגנים על הציריות ועוד). סה"כ מדובר לדעתי בהוצאה של כ-3500 ש"ח לפחות.
השאלה שלי היא האם, על פי הידע והניסיון שלכם, פיאט פונטו הוא מהרכבים ששורדים לאורך שנים רבות או שהוא מאלו שמקילומטרז' מסוים או משנה מסוימת מתחילים להתפרק וההוצאות הולכות וגדלות ללא פרופורציה.
חשוב לי להדגיש שוב כי אני מרוצה מאוד מהרכב וכיף לי ליסוע בו.
ברור לי גם שישנן תקלות לא צפויות. ובכל זאת, יש כאן הרבה אנשים עם ניסיון בתחום.
תודה רבה וסליחה על החפירה.
אמיר