התחבר

View Full Version : טיפו SX - שאלת דלק ושיפורים (ערוך)

20-04-07, 00:26
ערב טוב לכל חבריי שבאמת אוהבים איטלקיות איכותיות אז ככה יש לי טיפו 92 דגם sx המפואר מנוע 1.6 אני מאוד מעוניין לשפר אותה קלות כמו פילטר פתוח אגזוז לחץ ועוד כמה וכמה שיפורים שאני ילמד מכם מלומדים שכמוכם והשאלה החשובה מכל כרגע אני מתדלק ברכב 96 אוקטן האים אני יכול לתדלק 95 או 98 אוקטן והאים זה באמת טוב יותר לרכב ולמנוע והאים זה יחסוך לי מהתיצרוכת דלק?
בבקשה עזרה? :oops: :D

20-04-07, 11:06
אין דבר כזה אגזוז לחץ במכוניות. הדבר קיים רק באופנועים.
אם אתה רוצה להתקין אגזוז פתוח ופילטר אויר בלבד, רד מהרעיון, לא תקבל מה שום דבר חוץ מרעש.

לגבי סוג הדלק, איני יודע אם ברכב שלך יש קרבורטור או הזרקה, אני לא בקיא בדגמי הטיפו.

20-04-07, 16:05
ערב טוב לכל חבריי שבאמת אוהבים איטלקיות איכותיות אז ככה יש לי טיפו 92 דגם sx המפואר מנוע 1.6 אני מאוד מעוניין לשפר אותה קלות כמו פילטר פתוח אגזוז לחץ ועוד כמה וכמה שיפורים שאני ילמד מכם מלומדים שכמוכם והשאלה החשובה מכל כרגע אני מתדלק ברכב 96 אוקטן האים אני יכול לתדלק 95 או 98 אוקטן והאים זה באמת טוב יותר לרכב ולמנוע והאים זה יחסוך לי מהתיצרוכת דלק?
בבקשה עזרה? :oops: :D
שלום רב!
אתה יכול לתדלק באוקטן 95 או 96 כרצונך, 98 מיותר, לא יועיל לתצרוכת הדלק ויזיק לכיס.
השיפור המומלץ היחיד שאוכל להמליץ לך הוא נקוי שפוץ וכוון הקרבורטור!
כאן תרוויח פעמים: שיפור התאוצה וירידה משמעותית בתצרוכת הדלק... וחשוב על זה.
בברכה
צביקה

20-04-07, 21:47
לגביי הדלק האם זה לא יגרום לנזק כי עדיין 95 הוא נטול עופרת והאוטו כן צריך עופרת אז מה אתם אומרים????
ולגביי אגזוז זרימה חופשי זה לא יוסיף כמה סוסים משהו אוליי הפילטר???? משהו????? :?

20-04-07, 22:43
נמרוד שלום!
אם ברצונך להוסיף כמה כוחות סוס דבר זה אפשרי עיי החלפת הקאמשאפט שלך לקאמשאפ בעל זויות הרמה שונות . ניתן לחפש בחו"ל אצל יצרנים מתאימים קאמשאפט שישנה את תזמון השסטומים ויגרום לדחיסה גדולה יותר בצילינדרים . אם תרצה אני יכול לתת לך לינק למוצר . קח בחשבון כי שינוי זה דורש פירוק של מכלולי מנוע ואם כבר שדרוג כזה אני ממליץ לפרק ראש מנוע לבצע פורטינג (בכדי לקבל יעילות מירבית מהקאמשאפט ) להשחיז למקסימום וכמובן להרכיב אטם מחוזק מקורי . עלות בערך של הקאמשאפט כ 300$ + מיסים . אם תבצע כל מה שאמרתי אז תקבל לא יותר מעוד 10 -20 כוחות סוס תלוי בסוג הקאמשאפט .
שידרוג רחב יותר יתבצע ע"י שדרוג מערכת ההזרקה (החלפה למזרקים גדולים יותר ותכנות מחדש של מחשב המנוע ) וכמובן משאבת דלק מוחוזקת . עוד כ 10-20 סוסים . להערכתי מקסימום תפוקת מנוע בין 20-40 כוחות סוס עם השקעה ענקית של כסף ועבודה .
אם יהיו לך שאלות צור איתי קשר ואשמח לעזור ...
עמית

21-04-07, 14:46
לגביי הדלק האם זה לא יגרום לנזק כי עדיין 95 הוא נטול עופרת והאוטו כן צריך עופרת אז מה אתם אומרים????
ולגביי אגזוז זרימה חופשי זה לא יוסיף כמה סוסים משהו אוליי הפילטר???? משהו????? :?
נמרוד שלום רב!
עופרת לא קיימתת כבר מספר שנים בדלק!
באם רכבך מצוייד בקרבורטור, בוודאי שאוקטן 96 לא יזיק, ואתה יכול לנסוע עם כל אוקטן שקיים,
סוסים לך חפש בארווה ,הם נמצאים שם,ולא באגזוז פרי פלו, או במסנן אוויר פתוח.
להפוך את רכבך למוגדש, ולעבור לקמשפט חם, ולבצע פורטינג, ההשקעה דורשת עשרות אלפי שקלים/ דולרים, וההשקעה לא משתלמת.
המלצה
רד מזה, והשקיע בקרבורטור בלבד.
בברכה ותמיד לשרותך
צביקה