View Full Version : פונטו ספייס 2001 sx, רכב לפעמים עובד על שני בוחנות
שלום רב
לפני כמה זמן הופיע לי בעיה, הרכב התחיל לעבוד לפעמים רק על שני בוחנות, כלומר אין ניצוץ מהכוהל הקרוב לשמשה שיוצה ממנו שני חוטי הצתה.
כאשר רכב קר הכול עובד בסדר, אחרי שמנוע מתחמם לטמפרטורת עבודה, פתום מתחיל לעבוד לפעמים על שני צילינדרים, באמצה נסיע זה יכול לחזור לעבוד רגיל או שמופיה שוב.
בישביל לסדר תביעה באמצה נסיע מצתי שיטה, צריך מספר פעמים לכבות סויץ ולהדליק באמצה נסיע ואז הבעיה מסתדרת, אבל לא להרבה זמן.
החשש שלי שנדפק מחשב הזרקה, ומי יודע כמה יעלה להחליף מחשב מנוע לחדש או משופץ.
ובחלל אם כדאי לי, או שאדיף למכור אוטו לחלקים.
ראשית לא ישר מחליפים את המחשב מבלי לבדוק את שאר רכיבי המערכת
לסליל הצתה יש בדיקות שאפשר לעשות בעזרת רב מודד
שנית צריך לבדוק את מצב המצתים וכבלי ההצתה
אני בטוח שפיספסתי משהוא הראש לא עובד בשעה הזו כל כך טוב יש מצב שגם את הראש שלי אני ישאיר מחר אצל החרט של דוד :D
בהמשך ליאיר, חכה למאור שיראה את האשכול שלך. גם הוא מחדרה. הוא יבדוק לך הכל לפני שמתחילים להחליף דברים.
אין קשר למצתים או לחותי הצתה, כי כאשר מנתקים חותים מכוהל אצמו ראים שיש ניצוץ בכוהל אצמו רק משני יציות מתוך 4, ופלגים שמתי חדשים לפני שבוע.
בינתיים ניתקתי שתי אינג'קטורים שלא יבזבזו סתם דלק על בוכנות שאין בהם הצתה, יותר נכון ניסיתי לנתק חוט מאינג'קטור ובסוף שקה נתלשה אם חלק מאינג'קטור אצמו.
אולי עדיף לי להוציא גם 2 פלגים בשביל שלמנוע יהיה יותר קל לעבוד בלי דחיסה בשני צילינדרים ?
אל תחפש הרפתקאות וקומבינות כי אתה מייצר בלאי מואץ מאוד למנוע. אם קיימת בעיה בסליל החלף אותו.
אגב שחחתי לציין, הפונטו שלי עשה כבר 270,000 ק"מ, מנוע בולע שמן, אני קונה כבר גלונים של 4 ליטר, מאגזוז בטורים גבויים יוצה עשן כחול (שמן), הגה כוח אוסע באייות, נזילות מכול החורים במנוע ורכב לא עובר טסט ביגלל שממיר קטליתי מת, רדיאטור נוזל, סליל הגה שבור ובגללו לא עובדות כריות אוויר, ועוד מלה דברים קטנים כמו מנולים בדלתות אחורים שבורים (לא נפתח מבפנים)
אגב אם מישהוא שם ניעלת ילדים מאחורה אל תמשחו בידית כי זה שובר אותם
אז לא אחפת לי כבר מבלעי של המנוע, ורכב זה כבר לפירוק
אגב שחחתי לציין, הפונטו שלי עשה כבר 270,000 ק"מ, מנוע בולע שמן, אני קונה כבר גלונים של 4 ליטר, מאגזוז בטורים גבויים יוצה עשן כחול (שמן), הגה כוח אוסע באייות, נזילות מכול החורים במנוע ורכב לא עובר טסט ביגלל שממיר קטליתי מת, רדיאטור נוזל, סליל הגה שבור ובגללו לא עובדות כריות אוויר, ועוד מלה דברים קטנים כמו מנולים בדלתות אחורים שבורים (לא נפתח מבפנים)
אגב אם מישהוא שם ניעלת ילדים מאחורה אל תמשחו בידית כי זה שובר אותם
אז לא אחפת לי כבר מבלעי של המנוע, ורכב זה כבר לפירוק
חבל על הכסף והזמן שלך צבע בככחול וזרוק לים ;) וקנה רכב אחר
לפחות בזה אני יחסוך, הרכב בצבע כחול אצלי חח
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.