View Full Version : בעיה ברדיאטור
Robertames
12-12-15, 20:35
שלום לכולם, ברשותי פונטו ספייס 2002 שהשקעתי בה המון אך עדיין הצרות ממשיכות
לפני כחודש הלך הפקונג ראש ולכן הלכתי למוסך עשו פקונג ראש הוחלפה רצועת טיימינג טרמוסטט חדש טיפול עשרת אלפים, לאחר יציאתה מהמוסך התגלה נזילה מהרדיאטור ניגשתי שוב למוסך והחלפתי רדיאטור חדש נסעתי עם הרכב כמה ימים ואז התחיל לזייף בצורה מוגזמת הזמנתי מוסכניק שאמר שהחוטי הצתה שמו בצורה גרועה על מנת לגרום נזק קניתי חוטי הצתה חדשים והאוטו חזר לנסוע טוב אך מה הבעיה עכשיו? לאחר כל זה שהחום מנוע מגיע לחצי 180 מעלות (אני חושבת) מים יוצאים מהמיכל עיבוי עד רמה שכמעט לא נשארים מים לא יודעת כבר לאיזה מוסך לפנות אחרי שהוצאתי המון כסף על הרכב מה אפשר לעשות
ישן. לציין שפקק הרדיאטור הוא חדש חליפי תוצרת גרמניה
תודה על העזרה
כנראה שהיית במוסך לא מקצועי מספיק ו/או שאינו מכיר היטב את מכוניות פיאט.
באיזה מוסך והיכן היית?.
האם את אכן מכפר יונה?.
בברכה - רפי לין
Robertames
12-12-15, 22:12
כנראה שהיית במוסך לא מקצועי מספיק ו/או שאינו מכיר היטב את מכוניות פיאט.
באיזה מוסך והיכן היית?.
האם את אכן מכפר יונה?.
בברכה - רפי לין
היי רפי,
הייתי במוסך של עדנן בחאש מקלנסווה
שכחתי שאמר שהחליף גם קראנק אך לא נראה לי שבאמת החליף
וכן אני מכפר יונה
נראה שהפתגם התקיים לגביך: "שלפעמים היקר הוא הזול והזול הוא היקר" וזרקת כסף לשווא.
אני במקומך היית פונה אל "מוסך שחר", מורשה יבואן פיאט בנתניה שכאן:
http://www.musach.co.il/details.asp?id=222
בברכה - רפי לין
נשמע שיש בעיה בפעולת המאורר או שהעבודה על הראש לא טובה כלומר הראש לא ישר או סדוק ושאר ירקות
חוץ מהמוסך שרפי המליץ עליו שאכן נימצא קרוב לביתך ואני מאמין שהוא מקצועי ואמין יש גם את davidmzr מרחובות
אכן נשמע שהעבודה לא בוצעה כמו שצריך.
אם את מעוניינת להגיע לחדרה אבדוק לך בדיוק היכן הבעיה בחינם כמובן השאירי לי הודעה בפרטי.
נשמע כמו שיאיר כתב "פעןלת מאוורר".
נראה שבני הדודים למדו לבלף. אין שום קשר להחלפת קרנק. אני סמוך ובטוח שלא החליפו קרנק.
משום שהחלפתו גוררת החלפת מסבים וחריטה. אם הראש כבר בחוץ אז גם רינגים. תיקון כזה יקר יותר מהחלפת מנוע.
אם היית כותבת את המחיר ששילמת, יכולנו במידת מה להבין מה עשו. האם הראש ניבדק אצל החרט, בדיקת לחץ ושיפוץ, או רק החליפו אטם ראש ?.
רפי אני כותב בצער, שאיני מסכים עם הפתגם "שהיקר הוא הזול והזול הוא היקר" הפתגם הנ"ל שייך לעוד מיתוסים שרצים ברשת. כמו שאם לא משתמשים בפראפלו, הולך ראש מנוע.
לא אחת ניתקלנו בתיקונים יקרים שלא הצליחו.
קח לדוגמה את מאור, הוא מתקן חינם ומצליח.
דוד.
העניין דויד שאצלי אפילו זה לא זול...פשוט לא עולה! :)
דוד, שוב אתה לא קורא היטב את מה שאני כותב, כי כתבתי שלפעמים:
"שלפעמים היקר הוא הזול והזול הוא היקר" וברור שזה לא תמיד כך.
משפט זה לפעמים נכון לא רק בתחום הרכב אלא ברפואה, עו"ד, רואי חשבון ועוד הרבה בעלי מקצוע.
בברכה - רפי לין
לזה בדיוק התכוונתי. שא ברכה.
רפי, גלוי נאות.
תמיד אני קורא היטב את מה שאתה כותב. בכוונה החסרתי את המילה "לפעמים" אולי כדי להדגיש את אי הסכמתי למיתוסים שמעולם לא נבדקו. :)
דוד.
Robertames
13-12-15, 13:50
אני עכשיו בחדרה עם הרכב תאמת ושוב הגיע לחצי והתחיל להוציא מים ועשן מהמיכל עיבוי
והמחירים ראש מנוע קראנק ולא יודעת מה הוא חרטט 3500₪ לא קיבל את כל הכסף
החלפת רדיאטור 250₪ - חבר ילדות של אבא 70% הנחה
החלפת יוניט מאוורר 140₪
החלפת חוטי הצתה 160₪
בפיאט פונטו ספייס אין בכלל יוניט מאורר.
יש רק יוניט חום אחד שמשדר את נתוניו למחשב נהיול המנוע ולמחשב המרכזי ברכב ונתון זה מפעיל, בתקשורת מחשבי רכב את שעון או נורת חום המנוע, את הזרקת הדלק וההצתה, את מאורר הרדיאטור וברכב עם הילוכים אוטומטיים, גם נתון חום המנוע יסונכרן אל מחשב ההילוכים.
בברכה - רפי לין
Robertames
13-12-15, 16:29
בפיאט פונטו ספייס אין בכלל יוניט מאורר.
יש רק יוניט חום אחד שמשדר את נתוניו למחשב נהיול המנוע ולמחשב המרכזי ברכב ונתון זה מפעיל, בתקשורת מחשבי רכב את שעון או נורת חום המנוע, את הזרקת הדלק וההצתה, את מאורר הרדיאטור וברכב עם הילוכים אוטומטיים, גם נתון חום המנוע יסונכרן אל מחשב ההילוכים.
בברכה - רפי לין
יוניט בצבע ירוק מחובר לאיפה שהמנוע זה מה שהוחלף
אני חוזר בי ממה שכתבתי: "פעןלת מאוורר". משום שעכשיו העניין מעט יותר ברור.
מה שמוזר לי זה, המשפט "חבר ילדות של אבא 70% הנחה"!
לא ניתן להחליף רדיאטור חדש ב- 250 ש"ח. אפילו אם זה "חבר" של אבא. נראה שמדובר במשומש.
מאור, לא נראה לי שהעבודה לא בוצעה כמו שצריך, אלא הראש לא עבר אצל חרט ולא עשו בדיקת לחץ.
לא הבנתי אם המדובר במנוע 8 או 16 שסתומים.
לדעתי עוברת קומפרסיה למערכת המים. כדאי להחזיר את הרכב למוסך, כדי להימנע מהוצאות נוספות.
דוד.
Robertames
13-12-15, 20:58
אני חוזר בי ממה שכתבתי: "פעןלת מאוורר". משום שעכשיו העניין מעט יותר ברור.
מה שמוזר לי זה, המשפט "חבר ילדות של אבא 70% הנחה"!
לא ניתן להחליף רדיאטור חדש ב- 250 ש"ח. אפילו אם זה "חבר" של אבא. נראה שמדובר במשומש.
מאור, לא נראה לי שהעבודה לא בוצעה כמו שצריך, אלא הראש לא עבר אצל חרט ולא עשו בדיקת לחץ.
לא הבנתי אם המדובר במנוע 8 או 16 שסתומים.
לדעתי עוברת קומפרסיה למערכת המים. כדאי להחזיר את הרכב למוסך, כדי להימנע מהוצאות נוספות.
דוד.
רדיאטור חדש לגמרי ראיתי בעיניים שלי שהוא חדש
מנוע 16 שסתומים
יכול להיות שזה בעיה בטרמוסטט?
כן, יכול להיות שיש בעיה גם בטרמוסטט.
דוד.
דויד, אני בקשר איתה בפלאפון. לטענותיה צינור עליון קר וצינור תחתון רותח שהמנוע בטמפרטורת עבודה. ללא ספק של 99 אחוז הבעיה בטרמוסטט!
נכון איתור מדויק.
רק חבל שבעלי הרכב לא כותבים מההתחלה את כל הסיפור.
זכור לי שבעל רכב כתב בקרספורום, שהעובד של "אביפרטס" גדול היבואן לרדיאטורים, הרכיב לו רדיאטור חדש ושכח להוציא את פקקי הכניסה ןהיציאה מפלסטיק. עליהם סגר את צינורות הגומי. הרכב נסע והתחממם, גמר ראש. אבי לקח אחריות.
אותי זה לא הפחיד ואני ממשיך להזמין אצלו. הוא שולח לי לכאן.
כאן הסיפור דומה. חסימה של מעבר הנוזל. לא ברור לי כיצד עושים ראש ורדיאטור חדשים ולא בודקים במקום.
א. ב של המקצוע, זה לבדוק לאחר תיקון ולבצע נסיעת מבחן.
דוד.
Robertames
21-12-15, 11:26
אז לאחר שהמוסכניק הגיע לראות את הרכב, מתברר שהמוסך הראשוני לא שם בכלל טרמוסטט וניתק את המאוורר של הרדיאטור ולכן הרכב התחמם שמנו טרמוסטט חדש וחיברנו את המאוורר רדיאטור והאוטו חזר לפעולה שקטה ואף נעלמה מנורת בדיקת מנוע הכתומה
הפרויקט הבא להחליף פלאגים+ רמקולים
אגב מכירים מקום לתקן בו את המראה של הנהג? השכנה שלי שברה לי אותה בשיא הברוטליות והחוצפה האפשרית
דויד, לטענותיה צינור עליון קר וצינור תחתון רותח שהמנוע בטמפרטורת עבודה. ללא ספק של 99 אחוז הבעיה בטרמוסטט!
כאשר כתבתי "נכון איתור מדויק." התכוונתי לטרמוסטט תפוס ולא למצב שהמוסך הראשוני לא שם בכלל טרמוסטט. ההפך הוא הנכון, כאשר אין טרמוסטט לא יהיה מצב שצינור עליון קר וצינור תחתון רותח.
אלא אם יש בעיה במשאבת מים. ואין לזה קשר לוונטה מנותקת. מערכת המים בהעדר טרמוסטט הייתה מזרימה מים לרדיאטור ושני הצינורות היו חמים.
לא הייתי ממהר לקבוע שהבעיה נפתרה. צריך להמתין ולבדוק אם הבעיה חלפה.לדעתי לא.
דוד.
Robertames
21-12-15, 21:09
כאשר כתבתי "נכון איתור מדויק." התכוונתי לטרמוסטט תפוס ולא למצב שהמוסך הראשוני לא שם בכלל טרמוסטט. ההפך הוא הנכון, כאשר אין טרמוסטט לא יהיה מצב שצינור עליון קר וצינור תחתון רותח.
אלא אם יש בעיה במשאבת מים. ואין לזה קשר לוונטה מנותקת. מערכת המים בהעדר טרמוסטט הייתה מזרימה מים לרדיאטור ושני הצינורות היו חמים.
דוד.
היום נסעתי נסיעה של כ60 קמ מד החום הגיע לחצי והמים לא החלו לנזול כמו שהגיע פעם שעברה וכל המים נזלו החוצה וגם החום עצמו לא הגיע ל0 כאשר קיבל קירור אלא קו אחד מעל ההתחלה
נקווה שזה פתר את הבעיה
מישהו ידוע מנ עלות תיקון תושבת מראה שמאלית? של הנהג?
מכיוון שאתה מכפר יונה אז פנה אל אריה שכאן: http://www.musach.co.il/details.asp?id=731
הוא מקצוען, אמין והוגן במחיריו.
בהצלחה ובברכה - רפי לין
Robertames
21-12-15, 22:20
מכיוון שאתה מכפר יונה אז פנה אל אריה שכאן: http://www.musach.co.il/details.asp?id=731
הוא מקצוען, אמין והוגן במחיריו.
בהצלחה ובברכה - רפי לין
**שאת** אקפוץ אליו ברביעי מחר לימודים
דוד.
גם לי לא ברור איך ייתכן שצינור עליון קר ולא היה טרמוסטט...פשוט לא ייתכן!
Robertames
26-12-15, 02:05
גם לי לא ברור איך ייתכן שצינור עליון קר ולא היה טרמוסטט...פשוט לא ייתכן!
בית בטרמוסטט היה ריק מטרמוסטט אך מה מצאנו שם? חומר סיליקון/גומי שחסם מעבר מים החומר היה ספוג מים וכנראה יצר את הבעיה מאז שהחלפתי בית טרמוסטט וטרמוסטט הרכב לא מוציא מים מהמיכל עיבוי ופחות אוכל מים
אך מצרה לצרה עכשיו אבא דורש להחליף פלאגים הוא לא סומך על המוסכניק שאמר שהחליף כמו שאמר שהחליף טרמוסטט
צריכים לדעת איזה שמן ברקס שמים לסוג הרכב איזה סוגי פלאגים ומה גודל הרמקולים כדי להחליפם
חומר סיליקון/גומי שחסם מעבר מים החומר היה ספוג מים וכנראה יצר את הבעיה מאז שהחלפתי בית טרמוסטט וטרמוסטט הרכב לא מוציא מים מהמיכל עיבוי ופחות אוכל מים
הוא לא סומך על המוסכניק שאמר שהחליף כמו שאמר שהחליף טרמוסטט
חומר סיליקון/גומי לא סופג מים.
המילה כנראה אינה בדיקה מקצועית. לדעתי אין מצב שסיליקון שנימרח על הפלנג' יהווה סתימה במעבר המים. הפלגים כאן אם הוחלפו או לא, אינם קשרים לבעיה.
ימים יגידו אם נפתרה הבעיה. לדעתי לא. נחכה לימים יותר חמים.
דוד.
היי רוברטה,
נוזל בלמים דוט 4, עולה בסביבות 30 שקל לחצי ליטר.
פלאגים מדגם DCPR8E-N של NGK
או RA4HCX של CHAMPION.
תקני את כל החלפים וניפגש אצלך בכפר יונה בחנייה כדי להחליף אותם. ככה תראי בדיוק מה מוחלף, בלי חרטוטים.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.