התחבר

View Full Version : שחרור סתימה ברדיאטור חימום בעזרת משאבה ידנית (מצולם)

eaea
08-11-15, 20:36
שלום לכולם פוסט ראשון שלי :) אז להתחלה טובה במקום בקשה או שאלה, זה פוסט עם טיפ קטן שעבד לי לשחרור הרדיאטור חימום הסתום עם משאבה ידנית פשוטה למי שאין צינור גינה וגינה בהישג יד.

די ברור שהרעיון הוא אותו רעיון כמו המדריכים הקודמים שכבר כתבו כאן בפורום, זה רק תוספת קטנה :)
בשביל האטימות הוספתי איזולירבנד מסביב לצינור, הייתה התנגדות קטנה להפליא.

yotam20
08-11-15, 21:09
תודה רבה על התמונות גם אצלי ברכב יש לי קצת בעיה עם החימום אני יעשה את המדריך בהזדמנות ;)

matangil
11-11-15, 20:45
יפה ותודה על ההעצה!

כשעשית את זה ופתחת את הצינורות (פתחת את שניהם ?) הנוזל קירור התחיל לצאת ?

אני גם חושב לעשות את זה אבל הנוזל קירור אצלי בן חודש של פארפלו חבל לי להפסיד !

eaea
12-11-15, 23:04
אתה לא חייב להפטר מהנוזל.
לדעתי...
תשאב את הנוזל לתוך בקבוק נקי או שניים ופתח את בורג ניקוז האויר שקרוב לצינורות שאתה פותח כדי שייכנס אויר והנוזל יירד למיכל, ככה שתפתח את הצינורות לא יישפך לך כל הנוזל. כנראה יישפך קצת בגלל שיש שם סתימה, גם אצלי נשפך קצת, אבל ממש קצת.
תריץ מי ברז בשביל החלק של הניקוי כי צריך הרבה מים וזה ייפול על הרצפה אז עדיף מים שלא יזהם. כשתסיים תחזיר את הנוזל ששאבתך לתוך הבקבוק ונקז אויר.

ofirdori
17-11-15, 10:23
אפשר לקבל קצת יותר הסבר? קצת יותר תמונות אולי או מהלך הטיפול?

איך יודעים שהוא סתום או שזה בכלל דליפה?

תודה

eaea
17-11-15, 19:34
לא צילמתי עוד תמונות.
הפוסט הזה יכול לעזור לך.

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=15652&highlight=%EE%F6%E5%EC%ED

אם זה נזילה אז היית היית שם לב לנוזל בצד שליד הנהג.
בשביל להיות בטוח שזה סתימה, תעקוב אחרי הצינורות שיוצאים מהרדיאטור, אם אתה עומד מולו אז מצד ימין יש צינור שהולך עד האיזור שחוצץ בין תא המנוע לפנים הרכב, שנקראה קיר האש. זה יהיה מאחורי עיגול פלסטיק גדול שיושב על המנוע ובו יש את המסנן אויר. במידה ותרצה לעבוד שם אז אולי כדאי להוריד אותו זה יהיה יותר נח. שים ניילון על הפתח שיישאר במנוע. מאחורי זה, בקיר האש יש את שני הצינורות המדוברים. אם יש סתימה אז רק אחד מהם נושא את המים החמים מהמנוע והשני סתם מחזיק מים ויהיה קר יותר, אז פשוט גע בהם כדי לשים לה אם אחד מהם יותר חם. אם אתה אחרי נסיעה אז כל האיזור חם וכדי להבדיל תדליק את החימום בתוך הרכב וזה יאוורר את הרדיאטור והצינור יתקרר לאחר זמן קצר.

ofirdori
18-11-15, 09:50
אני אבדוק תודה.