PDA

View Full Version : יעוץ ברכישת גרנדה פונטו

GrandeMan
24-10-15, 17:25
שלום לכולם,

לאחר כחודשיים חיפושים אחר הרכב המיועד ושיקלול כלל הפרמטרים הנדרשים, הבנתי כי הרכב אליו אני מכוון הוא פיאט גרנדה פונטו ידני, 1.25 ל׳ משנתונים 08-10.
הדרישות לרכב היו:
עד 20 אש"ח לאחר התמקחות, אמין, חסכוני בדלק, עדיפות לידני ואם לו אז פלנטרי, הוצאות מקיפות נמוכות ושיתאים לבן אדם בגובה 1.88 P-: ונסועה לא ענקית, עירוני לרוב ונסיעות של כפעמיים בשבוע לת"א/נתניה.

אחרי שסגרנו את סוג הרכב, להלן השאלות שנותרו לקראת הרכישה (ולאחר שקראתי את כל המדריכים):
1.נושאים מיוחדים לשים לב אליהם בהיבט הרכישה עצמה והמוכר והמלצות לתהליך הרכש.
2. בעיות טכניות או נושאים טכניים שיש לשים אליהם לב בגרנדה פונטו.
3. טיפולים גדולים שידועים לרכב שכדאי להימנע מקניית רכב שעומד לעבור אותם, לדוג׳: טיימינג בק"מ 100000, עלות של 2000 ש"ח וכו׳
4. לאחר הרכישה, טיפול/יישור קו - מה מומלץ/חייב לעשות? כמה יעלה? - אני רוצה לדאוג לגברת על 4 גלגלים שתיכנס למשפחה.

זהו נראה לי.
תוסיפו מה שבא לכם, כל הוספה לטובה (:

תודה מראש
איתי

רפי לין
24-10-15, 19:25
התמקד במכונית שנראית טוב, חיצונית ופנימית ושכל מערכותיה פועלות כשורה כולל מזגן, חימום בתא הנוסעים, הגה חשמלי, חלונות ונעילת דלתות חשמליים וכו'.
כמובן שעדיף רכב עם מעט בעלים קודמים (הכי טוב מיד ראשונה פרטית) וק"מ לא גבוה ושיש לו הסטוריית טיפולים שניתן לראותה.
מכיוון שאתה מאזור המרכז, תוכל להעזר בחיים שב"מוסך פיאט שמשון" כאן:
http://www.musach.co.il/details.asp?id=60
אישית, אני תמיד העדפתי ברכישת מכוניות משומשות, לשלם קצת יותר עבור מכוניות שמורות כראוי.
בהצלחה ובברכה - רפי לין

GrandeMan
26-10-15, 09:29
תודה

האם לדעתך הגרנדה היא בחירה מומלצת? האם המכלולים והרכיבים ברכב מספיק מודרניים? האם כדאי לחפש משהו יותר מודרני או חדש? יש הצדקה לשלם עוד 10 אלף שח לפונטו איוו או אפילו קליאו ידנית שראיתי מ2011?

תודה!

רפי לין
26-10-15, 10:09
איני מכיר לעומק את הגרנדה פונטו, אבל יש בה מזגן מקורי, נעילת דלתות חשמלית, חלונות חשמליים קדמיים, הגה חשמלי ובקיצור את הטכניקה המודרנית בתפעול הרכב (לטוב ולרע שבזה).
קבע עם אחת המכוניות שלמכירה, ראה אותן שב בהן ואולי אפילו המוכר יסכים שתעשה איתו סיבוב מבחן קצר וכך תתרשם טוב יותר אם המכונית (כל מכונית שהיא) נראית לך מתאימה.
בהצלחה ובברכה - רפי לין